Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehký salát z ledového salátu

Naprostá klasika a nejběžnější způsob přípravy ledového či hlávkového salátu. Kouzlo tkví právě ve správném namíchání poměrů octa, cukru a soli. Každému chutná něco jiného, svou chuť si musíte najít sami.

Hodnocení receptu je 4,9 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danielle18 Danielle18

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 742 kJ /
416 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky1,00 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 554 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy91,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salát omyjeme a natrháme na menší kousky, které dáme do mísy. Krok 2: Do nádoby dáme vodu, ochutíme octem, cukrem a solí a dobře rozmícháme. Krok 3: Postupně ochutnáváme, ať to není ani kyselé, ani sladké - prostě podle vlastní chuti. Krok 4: Zálivku nalijeme na salát a promícháme. Krok 5: Nakonec zakapeme olivovým olejem a dáme na chvíli vychladit do ledničky.

TIP: Doplňte salát lahodnou salátovou zálivkou vinaigrette

Zveřejněno 19. 8. 2011

Poznámka autorky Danielle18

Děláme ho hlavně v létě, je výborný jako příloha k hlavnímu jídlu, nebo i samostatně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehký salát z ledového salátu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ypYP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehký salát z ledového salátu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ypYP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Salát i z hrncem rizota 🌞

Mírná úprava, uzený špek nakrájím na kostičky, seškvařím, horký naliju na zálivku, tuto před podáváním převařím a nechám vychladnout a zaleju natrhaný salát se špekem.

Do listových salátů je výborná hořčice, vyzkoušejte :yes:

jarek tuček 23. 4. 2016 18:17
;-)nic moc raději diabuček

Dobrota,taky dělávám.....:yes:

Mesic: U nás to taky máme rádi se slaninou:-)):yes: Dává se těsně před podaváním.

Danielle18: Moc hezké foto;-):yes:

Mm..děkuji za nápad se slaninou,určitě vyzkouším :-p ..Slimáků je letos nějak moc,taky nám většinu salátu sežrali :-// :-D

U nás na něj ještě pohážeme opečené kostičky slaniny. Sice to není dietní, ale o to lepší. :-p Hned bych si dala, škoda, že mi většinu úrody pojedli slimáci :-((

Za osvěžující dobrotu první bodík:yes:

Tématické fráze:
ledový salát, ledový salát recept, ledový salát recepty, salát z kuřecího masa a ledového salátu, nálevka na salát, lehky salat, ledový salát se slaninou, ledový salát s lososem, recept na ledový salát, salát ledový, výborný ledový salát recepty, salát ze salátu, jak upravit ledový salát, nálevka do salátu, recept ledový salát, ledový salát zálivka, jak připravit ledový salát, recepty na ledový salát, zálivka na ledový salát, výborný ledový salát

Suroviny:
salát ledový, ocet, cukr moučkový, voda, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu