Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně pro diabetiky

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 109 kJ /
1 460 kcal
Bílkoviny107,06 g
Tuky62,88 g
Vláknina23,35 g
Cholesterol 451 mg
Sodík 4,36 g
Sůl10,67 g
Sacharidy105,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici opečeme ze všech stran nasucho na teflonové pánvi. Osolíme, posypeme kmínem, opepříme, já jsem přidala několik špetek koření Čarodějka a česnek. Podlijeme vodou a pečeme doměkka. Krok 2: Brambory ve slupce předem uvaříme-můžeme den předem, oloupeme a nastrouháme na hrubých nudličkách. Přidáme sůl, vajíčko a hrubou mouku. Krok 3: Vytvoříme jeden, nebo dva válečky a v osolené vodě vaříme cca 20 min. Krok 4: Zelí povaříme doměkka, zahustíme syrovými bramborami a můžeme přidat předem osmaženou cibulku. Provaříme a podáváme s knedlíkem a masem.

Zveřejněno 20. 8. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Možná je to k nevíře, ale tento recept dostal Láďa přímo od paní Dr.Gongolové-diabetičky. A nejen tento. Oproti receptu jsem přidala jen jeden stroužek česneku a koření Čarodějka. Podmínkou bylo, změřit si cukr za cca 2 hodiny po jídle a zapsat si to. Výsledek...6,2

Samozřejmě jsem dělala jen jednu porci, všechny ingredience jsem plus mínus zmenšovala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KA4Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KA4Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

spagetka::-D:-D:-D no, co už se dá dělat s těmi chlapy, co nemají žádnou zodpovědnost, že?:-D

Jana Remkova:Máš jedno velké štěstí, Láďa není obézní, jako někdo, kdo při 165 váží 110 ;-):-D:-D. A co si budem povídat. Kupované dia sladkosti se opravdu jíst nedaj, takže raději peču sama, upravuju.
Jenže, co to je platné, když já si ve slevě koupím čokoládu Milka, neschovám ji a pak nevidím ani kostičku ;-(;-(:-D:-D:-D:-D

spagetka: Nejsi sama, holka. Proč diabetici tak milují sladké? Já se taky snažím, jak můžu a on pak je v lednici a baští krém na roládu, no, šlak by mne trefil. Láďa se má měřit jen pro kontrolu. Píchá si 3x denně, zatím v normě. Někdy 12, někdy 7. Měla jsem strach z Egypta, ty sladkosti tam..ale bylo to doma kolem 9, takže v "normě";-) A taky ty řeči.."cooooo už mám na tom světě":-D dobře znám;-) Jakoby neměl mne, ne?:-O:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Jana Remkova: jasně souhlas, záleží i na tom, jak často se musí Láďa měřit, manžel denně3x - jeden den před jídlem, druhý den po jídle. testovací proužky mu ale hradí pojišťovna a stačej akorát do další kontroly. "milasek", když má hodnotu 11, tak jásám, obvykle kolem 20 a to zuřím:-//:-// a pátrám, co že zas spapkal navíc (a najdu obaly třeba od zaručeně ne dia sušenek, čokolád, - neb přece nebude trpět i zakoupí sám a scová si :-D:-D:-D))
Jinak jo, to je jasný, proto diabetolog ušije dietu každému na míru.:yes:, jen holt taky záleží na zodpovědnosti onoho pacienta. Po mé dietě, je cukr na 8, večer jdu přeměřit a je na 18, ráno na 20 a to je palk přednáška - jo je to na nic, jenže.... to bych ho musela zavřít do klece :-S:-S:-D:-D:-D

spagetka: ono to je trochu jinak, Ladi. Jsou modernější metody, sama to víš. Záleží na mnoha faktorech, kolik člověk váží, jak je vysoký a pod. Já se snažím jen přizpůsobit. Jídla dávám Láďovi dost a stejně se někdy stane, že si musí po obědě vzít cukr:-D, že má třeba 3,5.. A každý diabetik jinak snáší cokoliv. Je třeba zkoušet a měřit a měřit. Dneska jsem třeba dělala kuře-jakoby svíčkovou. Na másle, na celeru a mrkvi, rozmixovala a malinko zahustila kukuřičným škrobem. Někdo by řekl, že škrobem ne, ale Láďa je v pohodě.;-) Přidala jsem trochu cremefine smetany na vaření a 3 knedlíky a super;-). Takže, jak říkám..zkoušet a měřit, ikdyž teda ty pásky jsou hodně drahé, ale Láďa sem tam nějaké dostane od doktorky.:-)

Ještě k DIA výrobkům. U nás zásadně ne!! Cukry v nich jsou nahrazovány tuky a to je taky na prd:-/

clupmi: No počkej, přece tohle ti musel vysvětlit i tvůj dr., ne? Že v rámci téhle diety musíš počítat nejen sacharidy, ale i tuky, bílkoviny atd... a hlavně ti musel nastavit, kolik čeho denně ne?
Aspoň u nás to tak máme. Jo že má "lepšejší" polovička to silně nedodržuje, neb nad rámec mnou připravené diety si značně "přilepšuje" je věc jiná.;-);-):-D:-D

Jani, za tu dobu 20 let, co mám toho "tichého zabijáka" jsem pochopil, že nejde jen o cukr, ale i tuk! Takže na sucho na pánvi, to je ono, i když je to krkovička. V lázních jsem se až divil, co všechno bylo v rámci diabetické diety a kolik toho bylo. Brambory by měly být nedílnou a pravidelnou součástí zdravého jídelníčku a kyselé zelí je samozřejmě také košér. Takže děkuji za inspiraci a nejen proto ti letí +:yes: Pozdravuj Láďu:-K
http://clupmi.blog.cz

chocolate: já jsem připomínku na mouku uznala a upravila;-)

Super, sice sama diabetik nejsem, ale je bezva, že se díky Tobě recepty rozrůstají.Jani:-K, neber to jako vrtání, ale myslím, že dotaz na množství mouky zase tak od věci nebyl, to diabetici hlídají.Ale žádný útok z Tvé strany také nevidím, bod přidávám a Láďovi tiše závidím:yes:.

Bibinka: díky, Jani. Já pořád hledám ten útok z mé strany:-(

Jani, ať už je to pro diabetika, či nikoliv, je to lahůdka ať jsou knedlíky z jakékoliv mouky. Tu dobrotu bych si dala z toho talíře ihned:-p Dávám ti 5.bod:yes:

alena: útočení v komentářích?:-O Vždyť jsem to opravila. O co vám jde?:-O

Jana Remkova: Já Ti nevím, ale taky se mi zdálo jako neregi. Aleně té mouky málo. A ty jsi to potvrdila v tom, že jsi dala těch 30 g jen na 3 brambory;-) Tak jsem myslela, že rcp upravíš na ty 4 porce bramborových knedlíků, když to je na 4 porce;-):-)

Jana Remkova:právě, že ovládám dobře bramborové knedlíky vidím tu nesmyslnost v gramáži. když dáváte recept, měl by být správně. každému je jasné, že 30 gr mouky na 800 gr brambor je totální hloupost, ani na Slovensku to nedělají!místo útočení v komentářích to opravte a bude klid. recepty čtou i ženy, které se učí vařit a toto je silně matoucí. to jim vyplave z hrnce kaše, bez debaty.

Jana Remkova: Asi bys pak měla tu mouku v receptu upravit;-) Jestli jsi dělala ze 3 brambor, tak ta hrst mouky bude tak těch 30 g co uvádíš v receptu na celé množství 800 g brambor;-)

alena: Já jsem tu mouku moc nevážila, ale dělala jsem jen ze tří brambor, tak jsem dala zhruba jen hrst. Já myslím, že každý nějak zvládne bramborové knedlíky. Jde o to, že diabetik jich určitě nemůže mít na talíři 8 kousků.;-)

na 800gr brambor pouze 30gr mouky? to určitě není dobře.:no:

spagetka: děkuji mooc:-K;-)

spagetka: prima nápad:-K

spagetka: to bude možná řešení. Mi špaldovka nevadí, naopak mám pocit, že má takovou, jakoby oříškovou chuť, ale ta barva knedlíků:-(:no:, ale co se dá dělat;-)

varilamyskakasicku: bacha na dobu použitelnosti, špaldovka poměrně dřív žlukne! Jinak zkus to nejddřív tak, jak jsem to dělala já - třetinu špaldovky, zbytek normální mouky, pak polovinu a pak 3/4 a pak celou ;-);-);-). Rodinku jsem oblbla a hlavně že jim to chutná :-D:-D:-D

Jani, pěkné, pro diabetiky i nediabetiky, okusím také, špaldová mouka mi tedy vůbec nechutná, udelala jsem z ní moučník a nikdo ho nejedl:-K, ale zdravá opravdu je a musím do jiných pokrmů zkoušet také, mám ji doma už dlouho:-K;-):yes:

spagetka: Děláme to;-). Já jsem hrozný pes, přiznám se. Však to znáš z domu, ne? Včera jsem mu dala na večeři 1 malý krajíc celozrnného chleba z pomazánkovým máslem a na to rajče. Později večer si musel vzít kostku čokolády:-D, měl 3,4. Ŕíkal, že ho zničím hladem!:-D Ale tak to není, fakt, máme kupu rajčat, salátovek, může si vzít to, ne? Zhubnul 2 kila a doktorka právě proto, že si stěžoval, že ho mučím hladem mu dala pár receptů pro chlapa, který měří 192 cm a váží 96 kilo;-) Tu špaldovku zkusím, jinak se přiznám bez mučení..to zas budou mít někteří rýpalové radost, že v těch moukách mám trochu hokej:-( Ale špaldovku mám;-)

Jani, jediný, co se mi pro diabetiky nelíbí, je použití té hrubé mouky. Já to dělám stejně, až na to, že knedlík dělám už jen z celozrnky nebo třeba špaldovky, kukuřičné atd....
Pokud měl ale cukr takový, jak píšeš, tak je to určitě v pohodě. Skoro teda. Zkus místo té hrubé mouky použít špaldovku nebo pohankovou mouku. To je jen můj názor, ne výhrada vůči receptu ;-):-p
jo a ještě něco - Jani, ať si Láďa změří cukr i před jídlem a zapíše a pak po jídle, ten rozdíl je významný i pro diabetologa ;-)

Tématické fráze:
vaříme pro diabetiky recepty, recepty pro diabetiky, super jídlo pro diabetiky, oběd pro diabetika, jídlo pro diabetiky, obědy pro diabetiky, recepty pro diabetika, dietní vepřová pečeně, vaříme pro diabetiky, co vařit pro diabetiky, oběd pro diabetiky, večeře pro diabetika, večeře pro diabetiky, knedlíky pro diabetiky, jak vařit pro diabetiky, vepřová pečeně, co vařit diabetikovi, diabetik, jídla pro diabetiky, vepřová pečeně recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, kmín celý, česnek, brambory, sůl, mouka hrubá, vejce, zelí kysané, sůl, tuk, cibule, brambory, sladidlo umělé

Přidat fotografie receptu