Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra s houbami a petrželkou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 835 kJ /
678 kcal
Bílkoviny99,80 g
Tuky13,89 g
Vláknina10,36 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 499 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy36,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme proužky cibule a na ní nudličky jater. Přidáme pepř, kmín, plátky česneku a ještě krátce orestujeme. Krok 2: Zastříkneme worčestrem, mírně podlijeme a podusíme. K téměř měkkým játrům vložíme houby a necháme provařit. Krok 3: Do hotového, ještě vřícího, vmícháme sekanou petrželovou nať a dosolíme podle chuti. Krok 4: Podáváme s rýží.

Zveřejněno 22. 8. 2011

Poznámka autorky cathleen

Houby používám svoje, dušené ve vlastní šťávě a zavařené.

Vodou podléváme podle potřeby, raději méně, trošku navíc můžeme dolít vždycky. Šťáva není řídká, i když ji vlastně nezahušťujeme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra s houbami a petrželkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k6EE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra s houbami a petrželkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k6EE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Tak uvařeno, dala jsem čerstvé houby a čerstvý libecek, a vývar z masoxu protože jsem neměla wochester. :-8
Moc dobré.
Šťáva se vyvařia a bylo to pořádně hustý :yes:

Pro manžela k dnešnímu obědu, to si pošmákne, jsou moc dobrá;-) Koukám, že tu fotku mám nějakou tmavou:-O.

Nádherné obrázky...škoda, že mi ta játra nějak nepřirostla k chuťovým buňkám, protože to vypadá opravdu náramně.:yes:

No, nevzpomenu si, jestli jsem játra taky někdy dělala na houbách. Já ji můžu na všechny způsoby a tahle nebude výjimkou:-p

Výborný nápad...také mám raději drůbeží játra,ale vyzkouším,s hobami to je jistě dobré...:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-D

Jo, játra, všechna, co jsou, ty mám moc ráda, to já dávám často, jak doma, tak i sem, pořád pěkný a stálý zdroj vsech možných druhů receptu a napadů:-K:yes::-p:yes::yes:

:-p to musí být dobrota:yes::-K

Krásné :)

Dala bych si. Jojo, dala :yes::yes:+

vypada to velmi dobre:-pjen si tam s prominutim predstavuju jatyrka kureci,mam je radsi:-8

Cathleen, hodně podobně dělám, ale hááádej, co tam ještě přidávám a je to božíí :-*:-*;-):-p:-D:-D:-D (správně, libeček):yes::yes::yes:

Zajímavá kombinace jater a hub :-O , ale určitě je to pochoutka ;-) Houby dodají každému jídlu bezvadnou chuť :-p;-) +:yes:

Tématické fráze:
kuřecí játra s houbami, dušené játra, vepřová játra, játra na houbách, vepřové na houbách, játra s houbami, dusena jatra s houbami, vepřová játra recepty, vepřová jatra recept, játra recept, dušený játra, játra s houbama, vepřová játra na houbach, vepřová játra s rýží a houbami, dušené játra s rýží, vepřové játra recepty, houby recepty, vepřové na houbách recept, játra na houbách s rýží, dušenà jåtra s houbama

Suroviny:
játra, cibule, česnek, olej, houby, kmín drcený, sůl, pepř, omáčka worcesterová, nať petrželová

Přidat fotografie receptu