Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gazdovské zemiaky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 531 kJ /
1 800 kcal
Bílkoviny102,92 g
Tuky60,17 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 4,79 g
Sůl11,58 g
Sacharidy200,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky veľmi dobre kefkou vyšúchame a dáme variť. Krok 2: Medzitým si narežeme na maličké kocky Fetu a nastrúhame ementál (alebo eidam). Krok 3: Pripravíme si omáčku z jogurtu, soli a prelisovaného cesnaku. Krok 4: Uvarené zemiaky scedíme, horúce narežeme na štvrťky a rozdelíme na taniere. Posypeme Fetou a eidamom, prelejeme omáčkou a posypeme sekanou vňaťou. Ihneď podávame.

Zveřejněno 22. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gazdovské zemiaky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9MN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gazdovské zemiaky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9MN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Vlasta Záhlavová: Přesně, dejte si, co vám chutná. Já třeba Krkonošák ;-);-):-p:-p:yes::yes:

Vlasta Záhlavová: Syr si dáte podľa svojich zvyklostí a chutí, každému chutí niečo iné. :-) Žiaden recept nie je dogma, každý recept si človek prisposobí svojim potrebám a chutiam. ;-)

Vlasta Záhlavová 21. 8. 2014 15:54
Promiňte, ale Edam (tak se správně jmenuje podle města v Nizozemsku odkud je jeho původ a název) je úplně jiný než Emmental - jak může jeden nahradit druhý?

Parada, v ladnicke mame Grecky husty jogurt aj Fetu vyrobime :yes:

Terezko:yes:, vyzkouším, ale bez "Fety":-O , ale jinak bezvadné jídlo-už dnes na večeři:yes::-p

Veľmi pekné, jedlá s jogurtom báječne osviežia. :yes:

:-)):-p:yes::yes:

Terezko, bezvadná klasika a v těchto horkých dnech lehký báječný oběd. Dávám ti 6.bod:yes:

hmmm...tak tohle musí být dobrota....do toho bych šla hned....ukládám a musím zkusit:-p.+bodík:yes:

:-p mň,a, tak tohle bych si dala hned:yes::-K

Mňááám...:-p Takové dobroty bych mohla pojídat denně;-). Teri, máš stále krásnější fotografie, opravdu skvělé. A brambůrky taky...:yes:+

:-p:yes:

Tématické fráze:
gazdovske brambory, zemiaky, gazdovske brambory recept, recepty zemjaky, recept gazdovské brambory, gazdovsky jogurt, gazdovský syr recepty, zemiaky recepty, zemjaki, zemiaky recept, gazdovské recept, gzdovské brambory recept, recepty gazdovský syr, recepty z eidamu a ementálu, sýri smetana, veršované zemiaky, gazdovské brambory s uzeným, gazdovský hrnec, gazdovské pečené brambory, gazdovske syri

Suroviny:
brambory, sýr feta, sýr eidam, jogurt bílý, sůl, česnek, petrželka

Přidat fotografie receptu