Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort patrový růžovo-bílý

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Náročný

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 45 min

165 min (120 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 107 kJ /
2 177 kcal
Bílkoviny10,25 g
Tuky208,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 653 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy64,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Upečeme si korpus podle receptu a část si necháme do malého kastrůlku, nebo do menší formy, než je ta spodní. Necháme vychladnout. Krok 2: Druhý den oba korpusy prořízneme a pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Poklademe mandarinkami a přiklopíme vrchním korpusem. Krok 3: Krém: uvaříme si mléko s cukrem a přidáme pudink, který jsme rozmíchali v trošce mléka. A vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a pudink nalijeme do jiné nádoby a krém uhladíme. Krok 4: Ze strany nádoby lijeme studenou vodu, aby byl krém ponořený. Nevytvoří se nám škraloup. Necháme vystydnout v pokojové místnosti spolu s máslem. Krok 5: To také do jiné nádoby a čekáme tak dvě hodiny, než se pustíme do zdobení. Po uplynutí doby, vodu z nádoby vylijeme tuhý krém přendáme do mísy a elektrickým šlehačem šleháme na hladkou kaši. Krok 6: Pak postupně přidávám změklé máslo a vše stále šlehám, opět na kaši, aby nebyly hrudky. Krém obarvíme a můžeme pracovat. Použila jsem malinový pudink, ale trošku jsem ho obarvila. Krok 7: Strany velkého korpusu jsem pomazala krémem a přitlačila na něj bílý kokos. Pak jsem si vzala cukrářský pytlík s cukrářskou špičkou, která měla vedle sebe 3 otvory, čímž mi umožňovala udělat takové žížaly, jako jsou na dortu. Krok 8: Připravíme si potahovou hmotu K2, tu mám koupenou z internetu - vyválíme větší plát, než je malý korpus a ten hmotou potáhneme. Ale ještě než začneme potahovat, je lepší si korpus pomazat ještě krémem, stačí jen slabá vrstva. Dát do lednice a až krém zatuhne, můžeme potáhnout. Krok 9: Potahovou hmotu využijeme i na zdobení kytiček malých i velkých, ruliček, jména a číslice. Kuličky je cukrářské zdobení.

Zveřejněno 23. 8. 2011

Poznámka autorky marunda

http://www.www.toprecepty.cz/recept/8591-mramorovy...

Bylo to přání maminky k prvním narozeninám její dcery. Ale jedly ho jen dospěláci. Malá to měla jen pro fotku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort patrový růžovo-bílý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B13X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort patrový růžovo-bílý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B13X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:yes::yes::yes:

:-*:-*:-K:-K:yes::yes:

Nádhera:-!:yes:

Marundo, bóže, ten je tak něžňoučký, že tu Adélku u něj úplně vidím;-) Máš 4.bod:yes:

Jani, Ty jsi snad u každého receptu první. Holky, moc díky.

:yes::yes:

Krááásnýý!!:-):yes:

Tématické fráze:
jak potáhnout patrový dort, jak udělat patrový dort, korpus na patrový dort, dort žížala, dětský patrový dort, detske dorty dvou patrove, patrový dort dětský, dětské patrové dorty, patrový dětský dort, patrový dort, patrové dětské dorty, zdobení patrových dortů, patrové dorty, jak pracovat s potahovou hmotou, patrový dort recept, zdobení patrového dortů, dětské dorty patrové, patrové dorty recepty, patrový dort zdobení, korpusy na patrové dorty

Suroviny:
korpus, šlehačka, ztužovač, mandarinky, hmota potahovací, potravinářské barvivo růžová, mléko, cukr, pudink, máslo, kokos

Přidat fotografie receptu