Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí had na špejli se švestkami

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aaura aaura

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso (nejlépe prsíčka) nakrájíme na dlouhé "hady". Naklepeme přes potravinářskou folii a naložíme. Já jsem použila marinádu z olivového oleje, sojovky, červeného vína, steakového koření, trošku kečupu, sůl, pepř, ale každý může použít, co má rád. Necháme marinovat alespoň půl hodiny a napichujeme na špejli "cik cak" se sušenými švestkami. Krok 2: Každá švestka by se měla obalit v anglické slanině, ale já jsem jí zapomněla koupit, tak jsem jí vynechala :-). Krok 3: Dáme na rozpálenou pánev a protože já jsem měla olej už v marinádě, tak jsem ho na pánev nedávala, osmažíme ze všech stran, podlijeme červeným vínem a přidáme zbytek švestek (pokud něco zbylo....já jsem přidala ještě lžíci brusinek, protože mi moc švestek nezbylo). Krátce podusíme, hady vyjmeme a šťávu vydusíme, aby jsme měli šťávičku tak akorát. Krok 4: Pro zjemnění můžeme úplně nakonec rozpustit ve šťávě plátek másla. Přelijeme háďátka a podáváme....nejlépe s americkými brambory nebo s hranolkama....já měla k večeři, takže jen se salátem :-).

Zveřejněno 23. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí had na špejli se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dw3x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí had na špejli se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dw3x

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Dělávám podobně bez slaniny a i z čerstvých švestek, sušené meruňky by taky šly :-p:yes:

monikaK: Kdepáááák....háďátka padly za vlast :-))....tak příště...a i se slaninkou ;-)

nezbyla ti porcička:-?;-):-D:yes::yes:

Eliza: Děkuji....tvoje recepty jsou také bezva....už to nějaký čas sleduji :-)):yes:

Marto, kromě toho, že máš bezva recepty, tak máš také velmi inspirativní životní motto...;-):yes: Já se jím řídím už pár let a získala jsem vytouženou duševní rovnováhu.:yes: I po pracovní stránce - zalezla jsem do archivu, bádám, bádám (ovšem svědomitě a poctivě) a tak si to můžu dovolit...:-8

:-))

aaura:jooo, je to ono!!:-D

:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-K

aaura:moc hezké,mám na to chuť..švestičky a slaninka..mňáám:-p:yes::-)

Eliza: taky hezký....a určitě dobrý....a díky tomu odkazu jsem asi našla ten Janin recept www.www.toprecepty.cz/recept/21491-dabelska-vlnka-na-jehle/ ;-)...je to on? :-)

:-):yes:, já to pro změnu dělám takhle, taky z vepřového...;-) http://www.www.toprecepty.cz/recept/5360-rudolfova...

:yes::-K

děkuji.....tak to si, Jani, vzpomeň ;-)...to by mě totiž zajímalo...tohle jsem si z dlouhé chvíle ,,upíchala" a myslela jsem, jak nejsem originální a ty to děláš z bůčku :-D:yes:. Tak to se asi také obejdeš bez anglické slaniny...ne? No...tak tohle je tedy dietnější verze :-p

Mám tady něco podobného z bůčku, jen si zaboha nevzpomenu na název!:-D:-D:-D, asi se fakt půjdu léčit:-D. Super;-):yes:

:-K;-):-O:yes:

Tématické fráze:
kuřecí maso na špejli, buček na špejli, ražniči se švestkami, kuřecí kousky na spejli, grilované kuřecí maso na špejli, kuřecí hadatka, kuřecí grilované špejle, švestky v bůčku na švejli, kuřecí prsíčka se sušenými svestkami, kuřecí prsíčka ne špejli, maso na spejli, bramory maso na špejli, kuřecí platky na spejly, kuřecí vlnky, kureci prsa grilovane na spejli, kuřecí ražniči se švestkami, švestky v angl.slanině, grilovaný bůček na špejli, recept na kuřecí maso se sušenými švestkami, kureci se svestkami

Suroviny:
prsa kuřecí, švestky sušené, slanina anglická, marináda na kuře, víno červené

Přidat fotografie receptu