Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uhlířina

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika Kornova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie797 kJ /
190 kcal
Bílkoviny4,98 g
Tuky0,37 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy38,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit. Krok 2: Kolínka uvaříme tak, aby to časově vyšlo nastejno. Jak budou brambory hotové, tak je vidličkou trošku rozšťouchejte a dejte tam kolínka. Krok 3: Mezitím osmažte cibulku do tmavě hněda. Brambory s kolínky zamíchejte dohromady a pak tam přidejte cibulku s olejem. Krok 4: Vše smíchejte dohromady. Osolte, opepřete a je to. Toho oleje tam dejte tak 4 lžíce.

Zveřejněno 24. 8. 2011

Poznámka autorky Veronika…

Ty fotky nejsou me nekdo mi je tam pridal ...!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uhlířina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1VJR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uhlířina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1VJR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (43)

Taky ji dělám s těstovinama, ještě se mrcasit s nokama :-D jen cibulku smažim na sádle a ne na oleji, má to lepší chuť. A někdy taky přidám k té cibulce slaninku. ;-)

Chose: Cibulku ještě zapráším sladkou paprikou MŃAMKA dělala moje babička;-)

Vladimír 28. 4. 2014 14:45
uhlířina s těstovinou je hodně ošvindlovaná. Klasická uhlířina jsou brambory s noky, buď omaštěné nebo s osmaženou slaninou. tak to aspoň dělaly moje babičky na plzeňsku.

Nice jídlo.Už dostávam chutě. :):yes:Nice jídlo.Už dostávam chutě. :)

spagetka:

spagetka:

Je to nesmysl, protože uhlířina jsou odjakživa brambory s noky.

srettka: Přesně tak, nenapsala bych to lépe.Veronika dala teprve první recept, k tomu cizí fotografii -ta snad odpovídala přesně do detailu?- a pak se rozčiluje, že si "tejaja dovolila" :-//. Přitom všechny její výtky byly neoprávněné a ani se neomluvila:-S. Proč tedy nedodá své bezpochyby luxusní fotečky a zavře nám ústa - nebo je otevřeme úžasem? Když umí kopírovat, musí umět použít svoje:-!Většina z nás je ráda, když se náš recept "ujme", příp. si někdo další dá práci a přidá k němu vlastní fotky. Nechápu takovou arogantní :-//reakci.

Barča: nesmysl to není, protože každý to zná pod tímhle názvem dle svého kraje a rodiny. Navíc Uhlířina nebo i grenadýr je víceméně využití zbytků v kuchyni a ne že děláš ještě něco extra.

Tedy to je nesmysl. Uhlířina se dělá docela jinak. Oloupou se brambory a dají se vařit. Mouka se smíchá s vajíčkem, příp. trochou vody a rozmíchá se to. Potom se namočenou lžičkou vykrajují noky a dávají k bramborám. Když je to všechno uvařeno, slije se voda a zamíchá se to. Podává se s osmaženou cibulkou nebo jenom omaštěné.

tedy nic proti,ale byt pobourena tim,ze nekdo recept vyzkousel a vyfotil,to je na povazenou. nikde prece neni psano, ze recept musi byt do detailu dodrzen. ja dokonce skoro kazdy recept,co tu vyzkousim, tak si jeste trochu poupravim k obrazu svemu. pokud mas neco proti hlavni fotce,neni nic jednodusiho,nez recept spachat,nafotit a dat do hlavni pozice svou odpovidajici fotografii,tim se fotky druhych posunou za ne. ale fotky a komenty druhych tu jsou pro ostatni jako dukaz toho,ze recept je dobry a vyzkouseny;-)
co se samotneho receptu tyce,mam jej radeji ako originalni uhlirinu s nokama a nebo aspon s domacima testovinama.
p.s.pro me je pocta a radost,kdyz muj recept nekdo zkusi,uvari,dokonce nafoti a jeste treba pochvali. o tom to prece cele je;-)

Veroniko,recept je známý,ale zaráží mně "toho půl pytle":-//.Snad by bylo vhodné opravit na sáček nebo váhu apod.
Rozvařeného tam také nevidím nic,mimo jiné tejaja je velmi dobrá kuchařka,od které by jsi si mohla učit;-)

Veronika Kornova: ak myslíš to svetlé vpravo, tak to sú kúsky slaniny, ak myslíš to tmavé vľavo, tak to je vzor na tanieri. Ale párok tam žiadny nie je .

Veronika Kornova:ty tmavé dva kousky nahoře, když se podíváš pořádně, je ozdoba na talíři, součást vypáleného talíře.
Jak si představuješ šťouchané brambory? na těstovinách také nevidím nic rozvařeného :-O:-O:-O a pokud chceš dát lepší foto, dej, ale ne cizí.

Ty joo,:-O ona šlohne a zkopíruje fotku:-! a ještě má tu drzost si otevřít svá ústa, když to někdo vyzkouší:-?:-?:-!:no:
No raději slova šetřím:-!:-((:no: Přidala jen foto, tím myslím Tejaju:-!

Tak to by mě nenapadlo, že když v dobré víře přidáme receptu vlastní fotografii, vystavujeme se riziku, že nás autor sprdne...:-( Asi nové zvyklosti zde...:-// Mně se ty fotografie líbí, narozdíl od receptu.

tejaja: Vymaz mi ty fotky a je to :-O Ty testoviny jsou rozvareny a ty brambory na obrazku nejsou vubec stouchany,ani trosku. To by mne teda zajimalo co jsem ti spatneho napsala ze se chovam neslusne :-O A co to na tom taliri je mysim teda na to jidle takove ty 2 kousky nahore.:-O

Veronika Kornova: Milá Veronika, v prvom rade nechápem, kde tam vidíš párok :-O:-O:-O:-O:-O
V recepte je napísané "trochu" rozšťouchejte, čo nechápem tak, že mám urobiť kašu.
A tmavo opraženú cibuľu nemáme radi, všade dávam svetlo opraženú, lenže to myslím, že nemení recept. Môžem ťa ubezpečiť, že ak robím cudzí recept, kupujem aj drahé a nie bežne užívané pochutiny a koreniny. Takže zemiaky a cestoviny mi problém nerobia.
A hlavne !!!! Slušné jednanie s ľuďmi je základom dobrého charakteru každého z nás.

Tématické fráze:
uhlířina se zelim recept, uhlířina kluci v akci, jídlo uhlířina, uhlířina se zelím - recept, jak se dela uhlirina, uhlířina s noky, halušky se zelím a uzeným kluci v akci, noky do uhliřiny, jak se vaří uhlířina, uhlířovina, uhlířina jídlo, uhlířina s cibulkou, noky na uhlířinu, ulířina, uhlířina noky, uhířina, uhlřina, uhlířina se zelím, recepty-uhlířina, uhlířina s těstovinami

Suroviny:
brambory, těstoviny, cibule, olej, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu