Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvové červánky

Tenké těsto pokryté sladkými broskvemi a lahodným krémem z našlehaných vajec a zakysané smetany - to jsou řezy s poetickým názvem Broskvové červánky. Když je správně rozkrojíte, vyniknou na řezu pěkné obloučky broskví.

Hodnocení receptu je 4,8 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 344 kJ /
6 057 kcal
Bílkoviny107,59 g
Tuky256,60 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 2,19 g
Sodík 790 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy819,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s cukrem, vejci a máslem. Zpracujeme (nejlépe robotem) do těsta podoby konzistence lineckého. Krok 2: Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem. V dostatečném předstihu v průběhu přípravy zapneme troubu a necháme ji vyhřát na 180 °C. Krok 3: Vyválíme těsto na rovnoměrně silný plát o velikosti plechu a dáme na papír. Krok 4: Broskve nakrájíme na osminky. Ty naklademe v řadách na těsto. Krok 5: Z džusu a pudinkového prášku uvaříme pudink a vařící ho nalijeme na těsto s broskvemi. Uhladíme a dáme zapéct na 30 minut do vyhřáté trouby. Krok 6: Z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Do pěny přimícháme zakysanou smetanu. Zvlášť ušleháme sníh z bílků. Krok 7: Žloutkovou pěnu smícháme se sněhem těsně před uplynutím 30 minut pečení. Krok 8: Po 30 minutách vyndáme buchtu a navrch rozetřeme žloutkový sníh, uhladíme a dáme dopéct na cca 15 minut, dokud sníh nezezlátne. Krok 9: Necháme vychladnout a krájíme tak, aby byl řez v prostředku měsíčku broskve a tím vynikly obloučky - červánky.

TIP: Broskve v naší kuchyni

Zveřejněno 24. 8. 2011

Poznámka autora Dooga

Recept je z časopisu Knihovnička recepty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové červánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4WM1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové červánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4WM1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Moc dobré řezy <3

:-)<3:yes: hezký recept i provedení :yes: u nás tomu říkáme broskvové kostky ale tento název se mi líbí víc:yes::-K

Vašku, ty jsi šikula. Super nafocený fotopostup, hned bych si vzala!! Popravdě, z broskví peču málo, napadly mne posledně nektarinky.;-):yes:

Tématické fráze:
broskvová buchta s pudinkem, broskvová buchta se zakysanou smetanou, broskvová buchta, broskvová pěna, broskvové čatní, broskvové recepty, broskvova, broskvová dieta, čatní broskvove, recepty s broskvemi, broskvová bublanina, broskvové řezy, ceervanka, broskvova buchta se sněhem, cervanek, broskvový koláč rezy, linecké s broskví a sněhovou krustou, broskvova bublanina s pudinkem, dietní recept s broskvemi, broskvovova bublanina s pudinkem

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, broskve, džus broskvový, pudink vanilkový, vejce, cukr krystal, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu