Broskvové červánky
Tenké těsto pokryté sladkými broskvemi a lahodným krémem z našlehaných vajec a zakysané smetany - to jsou řezy s poetickým názvem Broskvové červánky. Když je správně rozkrojíte, vyniknou na řezu pěkné obloučky broskví.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 344 kJ / 6 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,59 g |
Tuky | 256,60 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 2,19 g |
Sodík | 790 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 819,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme s cukrem, vejci a máslem. Zpracujeme (nejlépe robotem) do těsta podoby konzistence lineckého.
Krok 2: Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem. V dostatečném předstihu v průběhu přípravy zapneme troubu a necháme ji vyhřát na 180 °C.
Krok 3: Vyválíme těsto na rovnoměrně silný plát o velikosti plechu a dáme na papír.
Krok 4: Broskve nakrájíme na osminky. Ty naklademe v řadách na těsto.
Krok 5: Z džusu a pudinkového prášku uvaříme pudink a vařící ho nalijeme na těsto s broskvemi. Uhladíme a dáme zapéct na 30 minut do vyhřáté trouby.
Krok 6: Z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Do pěny přimícháme zakysanou smetanu. Zvlášť ušleháme sníh z bílků.
Krok 7: Žloutkovou pěnu smícháme se sněhem těsně před uplynutím 30 minut pečení.
Krok 8: Po 30 minutách vyndáme buchtu a navrch rozetřeme žloutkový sníh, uhladíme a dáme dopéct na cca 15 minut, dokud sníh nezezlátne.
Krok 9: Necháme vychladnout a krájíme tak, aby byl řez v prostředku měsíčku broskve a tím vynikly obloučky - červánky.
Zveřejněno 24. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové červánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4WM1
Moje poznámka
Broskvové červánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4WM1
Nejnovější recepty
Ovesná kaše s kávou, mandlemi a banánem
Přidáno před 17 hodinami
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Přidáno před 22 hodinami
Srdíčka pro maminku
Přidáno 26. 1. 2025 16:03
Valentýnské menu
Přidáno 26. 1. 2025 15:55
Tartaletky s jahodovou čokoládou
Přidáno 26. 1. 2025 15:44
Tousty ve tvaru srdce
Přidáno 26. 1. 2025 15:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Už nikdy nekupujte bazalku: „Nekonečnou rostlinu“ si díky snadnému triku vypěstujete i doma na okenním parapetu
Škvarkové pagáče: Slané koláče připravované i o masopustu jsou vláčné, krásně křupou díky škvarkům a úžasně voní
Domácí tlačenku připravíte v tlačenkovém sáčku i v krabici od mléka: S cibulí, octem a chlebem je to lahůdka
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Staročeské vepřové kostky na zázvoru a cibuli
Josef14 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Honzik z Budejovic před 5 hodinami
Vepřové výpečky II
stefi.f47 před 5 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Coffee.j před 7 hodinami
Koňakové řezy
Simon1s před 7 hodinami
Párty válečky z mletého masa v listovém těstě
Sahula před 7 hodinami
Hraběnčiny francouzské brambory
AndreaAbb před 10 hodinami
České buchty
Theodora před 10 hodinami
Marinované kuřecí řízečky
Zezik před 11 hodinami
Tématické fráze:
broskvová buchta s pudinkem,
broskvová buchta se zakysanou smetanou,
broskvová buchta,
broskvová pěna,
broskvové čatní,
broskvové recepty,
broskvova,
broskvová dieta,
čatní broskvove,
recepty s broskvemi,
broskvová bublanina,
broskvové řezy,
ceervanka,
broskvova buchta se sněhem,
cervanek,
broskvový koláč rezy,
linecké s broskví a sněhovou krustou,
broskvova bublanina s pudinkem,
dietní recept s broskvemi,
broskvovova bublanina s pudinkem
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
broskve,
džus broskvový,
pudink vanilkový,
vejce,
cukr krystal,
smetana zakysaná
Komentáře (3)