Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí maso s houbami

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 384 kJ /
1 287 kcal
Bílkoviny33,95 g
Tuky109,65 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 809 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy32,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky opláchneme, osušíme a zlehka naklepeme. Potom posypeme kořením. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme olej, aby se máslo nepřepalovalo a maso po obou stranách opečeme. Hotové maso vyjmeme a uchováme v teple. Krok 2: Cibulku omyjeme a nasekáme nadrobno. Lišky očistíme a podle potřeby překrojíme. Rajčátka nakrájíme na menší kousky. Krok 3: Ve výpeku po masu osmahneme houby, přidáme cibulku, rajčátka a vše krátce podusíme. Směs osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Podle potřeby přidáme mléko a ještě krátce povaříme. Krok 4: Do směsi nakonec vmícháme na jemno nastrouhaný parmazán a necháme ho v omáčce rozpustit. Teplé řízky dáme na talíře a přelijeme houbovou omáčkou. Podáváme s těstovinami a ozdobíme zelenými bylinkami.

Zveřejněno 26. 8. 2011

Poznámka autorky Bahula

Zdroj: upravený recept ze starého čísla časopisu Rytmus života.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí maso s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAwj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí maso s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAwj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

iva: lišky kupuji v trhu, dovezené z Polska ;-)

Pajaja: bohužel fotky v prográmku ještě upravovat neumím, jsem starší ročník a s počítačem neustále zápolím:-)) Dostala jsem nový foťák a pořád zkoumám jeho funkce a fotky jsou přímo z něho bez úprav :-)):-))

Holky díky:-))

vypadá to úžasně,ale kde vezmu lišky?

Aničko, každá fotka jde upravit v prográmku. . . Barva, ostrost, sytost, atd. ;-)

Krásný,chutný receptík:-p+10:yes:
Jak to Bahulko děláš,že máš ty fotky tak krásně čisté-ostré a hezky barevné:-?:-)

Pšekný recept a jídlo úžasně to vypadá. Moc pěkně fotíš, Bahul :yes::-K.

Bahulo, pěkný a lehký recept, který se mi líbí a bude to dobré. Krůtí maso nám chutná víc, než kuřecí. Dávám ti 5.bod:yes:

tak toto taky můžu:-8;-):-p,pěkný receptík:yes:+1

Tématické fráze:
krůtí maso na houbách, jak upravit krůtí maso, kruti na houbach, krůtí maso recept, krůtí maso recepty, krutí maso na na houbách, kruti s houbami, krůti maso, maso na houbách, krůtí maso na liškách, recepty krůti maso, maso s houbami, maso na houbách recept, krůti maso úprava, kruti maso s houbovou omackou, krůtí maso na houbách recept, kruti na maso na houbách, krůtí kousky s houbami, krutí na na houbách, recept krůtí maso

Suroviny:
sůl, pepř, paprika čerstvá červená, máslo, olej olivový, cibulka jarní, houby lišky, rajče cherry, smetana, mléko, parmazán, rozmarýn, koření oregáno

Přidat fotografie receptu