Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové medailonky s jednoduchou šípkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 741 kJ /
1 372 kcal
Bílkoviny111,71 g
Tuky73,70 g
Vláknina1,05 g
Cholesterol 302 mg
Sodík 272 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy33,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na slaboučké plátky a po okrajích nařízneme nebo nastřihneme. Krok 2: Osolíme, opepříme a opečeme ho na oleji s přídavkem jedné lžíce másla dohněda a doměkka - podle jeho tloušťky 5-10 minut, přičemž se řídíme barvou opečeného masa. Krok 3: Hotové plátky vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby nevychladly. Krok 4: K výpeku přidáme zbylé máslo, rozpustíme ho a zasypeme moukou. Prosmahneme a jíšku postupně ředíme vínem a vývarem. Krok 5: Přidáme šípkovou marmeládu a na mírné teplotě vaříme 20 minut. Krok 6: Dochutíme solí, cukrem, octem nebo citrónem, poté vložíme plátky masa a společně asi 5 minut prohříváme. Krok 7: Podáváme s houskovým nebo kynutým knedlíkem.

Zveřejněno 26. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky s jednoduchou šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqLY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky s jednoduchou šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqLY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

dnes jsme zkusili a za stálého míchání jsme to vylili.:no:

Maso mám moc ráda:-8ale ta"šťávička"vypadá báječně:-p+11:yes:

Slavnosti sněženek jsem měla na mysli celou dobu, nakonec jsem od fochu... Přemýšlela jsem, jak do názvu zakomponovat Kersko a Hrabala, ale nakonec jsem zvolila variantu "předhrabalovskou".
Takže jednoduše šípková omáčka...ačkoli ten divočák tu jaksi chybí...:-8;-) Děkuji za zájem o recept, i když on si to zaslouží...;-)

:-KBáječný recept+:yes::yes:

:-));-):yes:+

Super, šípky v čaji nemám rád, ale v omáčce je můžu. Je to divné, ale dá se s tím žít ;-);-);-):-K

Tak teď jsem pokla, moc pěký rcp. ano šípkova marmeláda se občas objeví, už letí bodík:-K:yes:

:-p :-p :-p +6. :-)) :yes:

Marmeládu jsem dostala domácí, ale jistě se dá koupit, jak píše Špagetka.:-) Moc děkuji za body.:-K

vseumel: šípkovou marmeládu seženeš běžně v Albertu, Kauflandu a podle mne i v dalších marketech. Je ovšem fakt, že není nad vlastní.;-)
Eliz, šípkovou omáčku jsem nedělala snad sto let :-8, děkuju za připomenutí:-*, v mrazáčku mám kuřecí a marmeládu vlastním taky, změním ale přílohu, jinak :-p:-p:yes::yes:

Šípkovou marmeládu? To musí být asi domácí, že? Dá se to někde sehnat. Hned se mi vybavil film Slavnosti sněženek :))). Krásné české fotky. Určitě to bude dobré. :yes:

Tématické fráze:
vepřové na šípkové omáčce, veprove maso se sipkovou omackou, vepřové medailonky, medailonky z divočáka, vepřové medailonky recept, divočák na šípkové omáčce, recepty z divočáka medailonky, omáčky recepty, šipkova omačka, vepřové medailonky s omáčkou, vepřová plec se šipkovou omáčkou, vepřová panenka se šípkovou omáčkou, veprova kyta na sipkove omacce, vepřové maso s šípkovou omáčkou, divočák na šípkové omáčce kersko, vepřové v šípkové omáčce, jak se dělá šípková omáčka, šípková omáčka recept, vepřové maso se šípkovou omáčkou), vepřová kýta se šípkovou

Suroviny:
maso vepřové, máslo, olej, marmeláda šípková, mouka hladká, víno bílé, vývar, cukr, ocet, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu