Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 651 kJ / 3 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,97 g |
Tuky | 189,74 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 403 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 433,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru (120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do perníku.
Krok 2: Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem. Část bílého těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy srnčího hřbetu a část do kulaté formy. Nahoru nalijeme kakaové těsto. Upečeme ve vyhřáté troubě.
Krok 3: Mezitím si připravíme náplň: ztužovač vyšleháme s vodou dle návodu, přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a vanilkový cukr.
Krok 4: Upečené a vychladlé korpusy seřízneme, aby byly rovné - tmavou kakaovou část, kterou máme seříznutou, si nadrobíme.
Krok 5: Srnčí hřbet: vyřízneme z něj prostředek ve tvaru trojúhelníku, naplníme tvarohovou náplní, do které klademe ostružiny. Vršek pomažeme jemně náplní a posypeme nadrobeným kakaovým korpusem.
Krok 6: Kulatý moučník: jednou prořízneme, pomažeme pikantní marmeládou. Nahoru dáme vrstvu tvarohové náplně, vrstvu ostružin a opět vrstvu náplně. Zalijeme želatinou připravenou podle návodu (můžete přidat pár kapek citrónu).
Krok 7: Oba moučníky dáme vychladnou do lednice, nejlépe přes noc a pak už jen můžeme pohostit návštěvu.
Zveřejněno 27. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinové - dvě mouchy jednou ranou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P6Bw
Moje poznámka
Ostružinové - dvě mouchy jednou ranou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P6Bw
Nejnovější recepty
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 54 minutami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 3 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 21 minutami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 5 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 5 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 7 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 7 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 7 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 9 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 22 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 23 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 23 hodinami
Tématické fráze:
moucnik z ostruzin,
ostružinová náplň,
ostružinový koláč s tvarohem do kulaté formy,
ostružinové moučníky,
ostružinová želatina,
moučníky z ostružin,
ostružinová marmeláda s želatinou,
ostružinový moučník,
ostružinový moucnik s tvarohem,
recepty z ostružin,
ostruzinova napln recept,
jak se děla mouchy,
perník do srnčího hřbetu,
ostružinové recepty,
ostružinová roláda s želatinou,
ostruzinova zeletina,
ostružinový mous,
co z ostružin,top recepty,
ostružinová zmrzlina recepty katalog,
ostružinová zmrzlina a džeň super
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do perníku,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
kakao,
tvaroh,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
ztužovač želatinový,
želatina prášková,
marmeláda,
ostružiny
Komentáře (11)