Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sušené maso - jerky

Sušené maso jerky můžete podle receptu poměrně snadno vyrobit v domácích podmínkách. Zvládne to obyčejná sušička potravin. Kvalitní vstupní suroviny zajistí skvělý výsledek. Pokud máte sušené maso rádi, vyzkoušejte.

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mesic

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min bez sušení a marinování

50 min (50 min příprava, bez sušení a marinování )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 633 kJ /
1 107 kcal
Bílkoviny223,30 g
Tuky13,00 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 9,32 g
Sůl26,25 g
Sacharidy23,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe se maso krájí pokud máme maso vytažené z mrazáku, pouze lehce povolené. Nuakrájíme ho po vláknech - přesně naopak, než když krájíme plátky masa. Jednotlivé proužky by měly mít sílu 4-6 mm. Šířka by měla být cca 3 cm, délka záleží na tom, jak velké je maso. Krok 2: Z uvedených ingrediencí uděláme marinádu a nakrájené plátky masa do ní přes noc naložíme.

TIP: Jak se dělí hovězí maso

Zveřejněno 28. 8. 2011

Poznámka autorky Mesic

Je to trochu kontroverzní recept, přece jen se jedná o syrové maso. Není určen pro každého. Někdo sušené maso miluje, jiný nenávidí. Když jsem chtěla tento recept realizovat, dívala jsem se nejdříve sem a nebyl tu. Tak jsem si říkala, že by tu měl být, i kdyby jen pro pár lidí.

Dle internetu, kde jsem se tímto receptem inspirovala, se dá maso skladovat až 3 týdny v lednici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí sušené maso - jerky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7wY

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí sušené maso - jerky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7wY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Prave jsem recept vyzkousela, je to pecka, maso vyborny;-):-Q

Zkoušel jsem přesně podle postupu , ale je to slaný jako blázen :-(( ale jinak dobré

Naprosto nejlepší recept na Jerky :yes::yes::yes:

Nejjednodušší a zároveň nejlepší recept na jerky.
Má jednu nevýhodu...... Kluci mě to vždy na cvičení sežerou.:-//

Děkuji za recept.:yes:

To určitě vyzkouším.

Sušit kuřecí maso bez přechodu tepelnou upravou, je dost hazard. Téměř každé kuřecí obsahuje bakterii kampilobakteria, která je velice podobná salmonele.
Takže pro jistotu (každé) maso před sušením dejte do trouby na rošt nebo zavěsit a trouba na 80°C na cca půl hodky.

Richard Bury: stačí na 70 stupňů a délka v troubě cca 15-25 minut:) a to u každého masa co máte v plánu sušit jelikož každé maso má něco svého.

je to paráda, miluju susene maso a jeste k tomu hovezi! moc dik za uzysny recept!:-p

Máte tip, jak maso usušit, když nemám sušičku? Díky za rady

Nikdo tady moc neřeši zdravotni riziko,tak jenom doplním. Než to dáte do sušičky,tak to dejte asi na 10 minut zavěšené do trouby 72 - 75st. Tím zlikvidujete nežádoucí potvory.

Mohu vědět, na kolik stupňů bych měl maso v sušičce sušit? (Concept Gobi9)

:yes::yes::yes:To musím zkusit, synáček rád sušené masíčko:-)):-)):-))

na tu marinadu jsi použila olej nebo vodu?

spagetka: a sára: přesně tak, jsem zase použila vlastní výraz :-8 Maso se sušilo v sušičce ovoce a zeleniny

sára:autorka si koupila novou sušičku, radila se na diskuzi, už ji vyzkoušela, takže maso zcela určitě sušila na této sušičce ;-)

líbí se mi recept, ale nevím, co se myslí sušárnou na potraviny?! normální sušička na ovoce, houby apod.? nebo nějaká místnost, např. sklep? prosím autorku o odpověď.

rebeka a srettka - Vy zase perlíte :-D , náramně se bavím při čtení Vašich příspěvků ;-):-)):-)):yes:

:-O:-O:-O:-)):-)):-)):yes:+

rebeka:moraka? to je jako ptak napadeny morem chci co?:-O ja myslela krutislava a krocanomilu:-)) a bez moru:-D

rebeka:no sestro rebeko:-O:-8

Mám ráda sušené maso, vyzkouším, jen jsem někde četla, že drůbež se sušit nemá, tak nevím.

To miluju. Zatím jsem ho vždycky jen kupoval hotové. Ale za zkoušku to stojí. Domácí je domácí.:yes: +4

srettka:žužlala jsi ptáka:-O:-? jsem se lekla:-O:-8:-D:-D s hudrovadlem:-? myslíš moráka:-?;-)

rebeka: Já měla zadní, mělo by být hodně libové. Dá se to dělat i z krůtího, vepřového nebo kuřecího. Jen se musí odkrájet všechen tuk. V tom receptu, kde jsem to vyčetla psali,že se má na konec tuk z masa odsát papírovou utěrkou, ale já tam neměla ani náznak tuku :-)) :yes: Ty druhy masa do receptu ještě doťuknu, to mi utelko a je to dobrý tip :yes: díky

rebeka:ja uz zuzlala i ptaka,jako kure,toho s tim hudrovadlem,hovezi i cunika a nejvic mi chutnal ten s tim hudrovadlem:-p:-))

rebeka:joo chlupu maam,holene mam hunate,ze pripominaj podkolenky vychodonemeckych turistu:-8

Mesic:děkuji:-K;-) a to masko musí být specielní nebo je to šumák..zkrátka nějaké hovězí..asi zadní:-?

rebeka: jí se to jen tak, na zakousnutí (zažutlnutí) k pivku nebo vínku. Někdo to jí jako svačinku třeba na výlet. Dáš si pár plátků a hlad je tatam :-)) Ale u nás to funguje jako chuťovka jen tak.

srettka:děkuji..tys chytrá,ty musíš mít chlapů:-8:-D já jsem ouplně neznalá:-O;-)

rebeka:to se mlsa jako slana mnamka,ale kdo jednou zkusi,uz nechce jinak:-p:yes:

Mesic:a to se jí jen tak..nebo se to do něčeho přidává:-?

srettka::-D:-D:-D ty se mi snad zdáš:-D:-D:-D:-D co,jsem kapr,abych žužlala:-?:-D:-D:-D

rebeka:suseny ja tuuze rad,jen jedno negativum to pak maaa:-8 kdyz to projde traktem,vsichni okolo jsou jakoby do zelena:-8:-D
a co se tyce zubistat,jelikoz ja mam v hube pohrebiste,tak to zuzlam a kdyz budes opravdu dobre zuzlat,na konci se ti povede vyfouknout i bublinu:-D

Slyšelajsem o tom, ale fakt ještě nezkusila, ale vše je jednou poprvé, proč ne, že jo :-D:-D;-):-p:yes:

rebeka: no je pravda, že ze začátku to byl se sušičkou boj, ale nevzdala jsem to :-D:-D
Jinak maso by mělo být vysušené tak, aby se nelámalo, ale ohýbalo jako guma. Je to taková žužlačka, ale moooc dobrá :-p

srettka:jooo:-O:-? se divím...:-8:-D
já to nikdy nejedla:-O a nevím,jestli bych ho svejma keláňama:-D uhryzla:-8:-D
ale vidím,že se Ivě zadařilo..po dlouhých peripetiích se sušičkou,tak dávám bodík;-):-):yes:

super:-! miluju suseny maso:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
sušené maso recept, sušení masa v sušičce, jak sušit maso, sušené hovězí maso recept, sušení masa, recept na sušené maso, sušené maso v sušičce, sušené maso recepty, jak udělat sušené maso, recept na sušené maso v sušičce, jak usušit maso, jak sušit maso v sušičce, sušené maso, jerky z hovězího masa, jak sušit hovězí maso, suseni masa recept, recepty na sušené maso v sušičce, recept sušené maso, susene hovezi recept, sušení hovězího masa

Suroviny:
maso hovězí, omáčka worcesterová, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu