Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Katův šleh

Klasické a velmi známé hospodské jídlo patří k rychlovkám, které zvládnete připravit i večer po práci. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a paprika. Ideální přílohou jsou křupavé bramboráčky.

Hodnocení receptu je 5,0 (86×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alus.s

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 457 kJ /
587 kcal
Bílkoviny87,82 g
Tuky13,22 g
Vláknina14,16 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 1,82 g
Sůl4,40 g
Sacharidy24,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Maso opláchneme a nakrájíme na nudličky. Krok 2: Cibuli osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme nakrájené maso a prudce opečeme. Krok 3: Osolíme, opepříme, přidáme lečo, mírně podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Krok 4: Ke konci přidáme prolisovaný česnek nebo chilli a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, nebo tmavou jíškou. Množství mouky zvolíme podle potřeby. Po zahuštění necháme ještě důkladně provařit. Krok 5: Podáváme s malými bramboráčky, rýží nebo vařenými bramborami.

TIP: Příprava běžné přílohové rýže

Zveřejněno 2. 8. 2008

Poznámka autorky alus.s

Směs je vynikající na bramborák a nebo topinku, v tom případě ale necháme lečo vydusit a jemně zahustíme moukou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Katův šleh

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxY0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Katův šleh

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxY0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (68)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super k plackam zemiakovým

MaminkaVladuska: Tak ono to také docela záleží na kuchaři, jak moc to jídlo bude jedlé. 😉

Dělám ho malinko jinak, ale "Kaťák" je prostě stálice jídelníčku. U nás nejraději s rýží nebo hranolky.

Varivam trochu jinak klidně leco domácí či kupovane klidně čerstvá paprika rajčata dle moznosti
Za mě doporučuji maso den před naložit ve směsi hořčice kecupu soli pepře česneku klidně i chilli
Pak na oleji cibulku na drobné pulkolecka jak zesklovati tak maso z prudka orestovat přidat zeleninu a podusit a když je moc stavy tak vysušit nezahustuje se.. To udělá zelenina ????‍♀️
Brambor, ryzu, topinky či placek<3:-8

Maso se nezahušťuje,ale vyrestuje aby tam zůstala jen šťáva.Každý to dělá jak mu to chutná.

MaminkaVladuska: ale no tak...napíši že nechutná...ale "hnus":-//

Nejsem vybíravá ale tohle se nedalo jíst, škoda maso má tenhle hnus :no::no:

:no::-//

Nejsem žádný pozér, takže s lečem rozhodně žádný problém nemám. Ideální, když si to chci uvařit s rýží na několik dní. Pokud bych si chtěl udělat minutku, pak jistě budu postupovat jinak. Olej, kýta, pepř, sůl, cibule, kapie, kečup/protlak, worchestrovka, chilli. Nikoho nechci poučovat, že jen to je jediný a správný postup. Každý má své preference. Já bych si do tohoto jídla okurky, hrášek nebo brambory tedy v životě nedal. A mám pocit, že ani v recepturách teplých pokrmů se nic takového nevyskytuje. Také jsem tu četl připomínky ke kyselosti. No tak ty nakládané okurky to jistě narovnají. :-D

Jaroslav Petrů 19. 12. 2017 15:03
Hrozná patlanina,co to udělat z čerstvých paprik a rajčat. Jo do katáku patří také steril. okurky

Tohle není Katův šleh,ale lečo s masem.:-//:-//:-//

Tohle je příšerný recept,nic k chlubení!
:-((

Vera: Tu sa recepty nedávajú na chválenie, ale na varenie. Ak ti recept nevyhovuje, nájdi si iný, o ktorom by si sa mohla vyjadriť slušnejšie.:-)

Tak s prominutím katův šleh se dělá trochu jinak a hlavně bez kupovaného leča. Recept na katův šleh: vepřové maso nakrájené na nudličky osmažíme osolíme opepříme a přidáme nakrájenou cibuli na půl kolečka a tři různě barevné kapie také zhruba nakrájené na půl kolečka a nakrájené na půl kolečka zhruba 3-4 nakládané okurky a vše zalijeme rajčatovým pyré a přidáme sojovou a worcestrovou omáčku a chilli a vývar dusíme půl hodinky. Pak přidáme na jemno nastrouhané 2 menší brambory a přilijeme vodu a dalších půl hodiny dusíme. Na závěr přidáme plechovku hrášku a můžeme podávat s rýží.

Ašek : Super recept. Bob:-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tento recept s malou změnou dělám léta. Recept jsem dostala z jedné restaurace , kde dělali nejlepši masový toast (někdy v 80. létech :-) ).Protože se to podává na klasické topince, musí být směs hustší (nedávat tam buď tolik vody z leča, nebo nechat vyvařit) zahušťuji trochou solamylu, dávám trochu Worchesteru, kečupu a třeba feferonku. Ale stejně to nemám bohužel nikdy takové, jako měli oni. Někdy dělám s pečenými brambory, chlebem, tousty pečenými na sucho. Všem vždy chutnalo.

Jindřiška 26. 12. 2016 20:52
Proč se mi zdá, že je to gulášová omáčka? Taky dáváme do guláše lečo. :-)

Tématické fráze:
katuv sleh veprove maso, katův šleh z kuřecího masa, katuv sleh z veproveho masa, šleh, vepřové maso recepty, recepty z vepřového masa, vepřový šleh, katůvšleh, kluci v akci lečo, krůtí maso podle polreicha, recept katův šleh z vepřového masa, kuřecí šleh, recepty-katův šleh, vepřové maso, šleh z vepřového masa, vepřové nudličky na lecu, recept na šleh, šleh recept, šlech, kantův sleh

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, lečo, česnek, olej, sůl, pepř mletý, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu