Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vsetínské fazolové žebro

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 158 kJ /
1 233 kcal
Bílkoviny7,91 g
Tuky126,28 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,41 g
Sůl6,00 g
Sacharidy14,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve dáme vařit rýži do mírně osolené vody. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Krok 2: Plátky masa osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a opečeme na cibulce z obou stran. Současně na jiné pánvi rozškvaříme jemně nakrájenou slaninu. Téměř hotové maso přendáme i s cibulí do zapékací mísy. Krok 3: Uvařenou scezenou rýži promícháme s propláchnutými sterilovanými fazolemi, navrstvíme na maso a přelijeme slaninou i vyškvařeným tukem. Mírně podlijeme vodou, spíš jen tak na dno. Krok 4: Zapečeme zakryté asi 20 min, potom odkryté necháme ještě chvíli, aby se slaninka opekla. Podávala jsem s okurkovým salátem.

Zveřejněno 31. 8. 2011

Poznámka autorky jahoda

Inspirace: Kuchařka pro labužníky (české,moravské a slovenské speciality)

Nedokázala jsem si představit rýži s fazolemi, proto jsem musela tento recept zrealizovat.

S česnekem, cibulí a slaninou je to ale opravdu labužnické.

Dokonce bych ani to maso mít k tomu nemusela, ale určitě krkovička, kterou jsem použila, má na celkové chuti také svůj podíl.

Jednoduché a stojí za vyzkoušení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vsetínské fazolové žebro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJX1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vsetínské fazolové žebro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJX1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-O No tak toto určitě stojí za vyzkoušení:yes::-)A velmi brzy:-D

Určitě to stojí za vyzkoušení;-):-p:yes::-K

Nemá to chybu :yes::-p, děláme to i z klasických fazolí.;-)

:-Knádhera člověk jen na prázdno polkne:-p+1:yes::yes:

Nádherná fotka a recept také zajímavý, fazole občas kombinuji s ryží, ale musí k tomu být hodně šťávy nebo omáčky. :-p:yes:

:-8tohle je úžasná fotka a moc dobře vypadající pokrm:yes::yes:

Moc pěkné, úplně se mi sbíhají sliny :yes::-K.

:-O:-O:-p;-):yes:+

:yes:super:yes:

Krása nebeská ;-);-);-)

já přidávám další;-) jednak proto,že se mi recept líbí a krkovička u nás,co se týče vepřového vede;-):yes:,a taky, a zejména,za ten název:-!:-!jako Valaška a patriot,musím:-8:-D:yes:
že jsou fotky krásné,o tom žádná:-K:-K

Dala bych si hned, přestože si výsledek moc neumím představit, nebo právě proto. Přenádherné fotky a prezentace pokrmu, jak je u Jahůdky zvykem...:yes:

Tak toto vyzkouším:-):yes:...+1

Nádhera !! Rýže s fazolemi je výborná kombinace, u nás moc oblíbená, fazole přidávám skoro pokaždé i do rizota. Posílám velký bod:yes::-)+

Tématické fráze:
vsetinske brambory, vsetínské řízky, fazole recepty, vsetínský řízek, uzená žebra v kotlíku, veprova zebra s fazolemi, vsetínské maso, vsetínský závitek, vsetinske plátky s rýží, vsetínský řízek recept, vepřova žebra v kotlíku, brambory vsetinske, vsetinske maso recepty, zebra s fazolema, vsetínské řízek, vepřová žebra fazole, vsetinske speciality, vsetinske jidlo, slovenska kucharka, recepty vepřová žebra

Suroviny:
maso vepřové, rýže, fazole bílé, cibule, slanina anglická, česnek, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu