Griliášový dort
Griliášový dort je delikátní spojení nadýchaného piškotu, křupavého karamelu a jemně mletých ořechů. Tento dort vyniká bohatou chutí griliášové a čokoládové náplně, která dodává každému soustu příjemnou sladkost.
Suroviny pro 1 kus
cca 4 kg
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 68 837 kJ / 16 452 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 228,99 g |
Tuky | 1 225,88 g |
Vláknina | 62,10 g |
Cholesterol | 3,62 g |
Sodík | 1,43 g |
Sůl | 4,43 g |
Sacharidy | 1 094,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: 250 g lískových jader lehce opražíme na sucho, necháme vychladnout a pak je rozdrtíme. Troubu zapneme na 160 °C.
Krok 2: Na lžíci oleje rozpustíme třtinový cukr, přidáme druhou polovinu rozdrcených lískových jader a opražíme, přidáme cca 200 ml horké vody a rozvaříme na karamel.
Krok 3: Když nám hmota lehce zhoustne odstavíme ze zdroje tepla a necháme zchladit. Zchladlé oříšky v karamelu zpracujeme v robotu na griliášovou pastu.
Krok 4: Čtvrtinu samotných suchých oříšků odložíme na zdobení, třičtvrtiny přidáme do mléka a s vanilkovým cukrem uvaříme řídký pudink, který necháme zchladnout.
Krok 5: Vejce ušleháme do pěny a postupně přišleháme olej. Griliášovou pastu rozmícháme se smetanou přidáme našlehaná vejce, prášek do pečiva, mouku a lehce promícháme.
Krok 6: Těsto dáme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme při 160 °C cca 25-30 minut. Hotový korpus necháme schladnout a poté nití rozřízneme na dva díly.
Krok 7: 500 g másla ušleháme s 2 lžícemi moučkového cukru a poté postupně zašleháme vychladlý pudink. Na druhý krém ušleháme 250 g másla s 1 lžící moučkového cukru a přidáme Nutellu, zamícháme a můžeme plnit a zdobit.
Zveřejněno 31. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Griliášový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WWYg
Moje poznámka
Griliášový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WWYg
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 9 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 13 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 13 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerový salát s ořechy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tvarohová rybičková pomazánka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Míša řezy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Šťáva k masu
Neregistrovaný před 1 hodinou
Jablkovo - ořechový koláč s čokoládou
Neregistrovaný před 2 hodinami
Propolisová tinktůra-všelék
Neregistrovaný před 3 hodinami
Rajská omáčka
Laelenka před 3 hodinami
Škvarkové placky
Neregistrovaný před 3 hodinami
Hovězí krk Stroganov
Neregistrovaný před 3 hodinami
"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Neregistrovaný před 4 hodinami
Tématické fráze:
griliášový krém,
griliášový pohár,
griliášový krém do dortu,
griliasovy krem recept,
griliášovy rez,
griliasovy pohar recept,
dort pohár,
griliasovy,
recept na griliášový krém,
čokoládové řezy s griliášovou polevou,
gryliasovy krem,
dort krém griliáš,
kolik porcí je 4kg dort,
karamelová drť na ozdobu dortů,
domaci griliasovy pohár,
griliáš,
dorty pohar,
rez griliasovy,
griliáš krem,
griliašovýdort
Suroviny:
ořechy lískové,
cukr třtinový,
olej,
olej,
vejce,
smetana,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
nutella
Komentáře (8)