Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží játra na cibulce s rýží

Játra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná i levná. Zkuste tuto jednoduchou kombinaci restovaných jater na cibulce s přílohou v podobě dušené rýže.

Hodnocení receptu je 4,8 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lilith-Isa Lilith-Isa

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 929 kJ /
1 417 kcal
Bílkoviny65,83 g
Tuky49,84 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 1,51 g
Sodík 233 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy173,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži propláchneme a scedíme. Vsypeme ji do kastrolku se silným dnem, zalijeme horkou vodou, přidáme trochu oleje a sůl. Promícháme, přivedeme k varu a zakryté poklicí necháme dusit. Měkkou rýži lehce promícháme vidličkou. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Játra omyjeme a také pokrájíme na větší kousky. Krok 3: Nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém tuku dozlatova. Přidáme játra, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání je orestujeme. Podlijeme trochou vývaru a necháme je velmi krátce dusit. Krok 4: Mouku rozmícháme v cca 100 ml vody, játra zahustíme a necháme za občasného opatrného promíchání pozvolna provařit přibližně 15 minut. Krok 5: Konzistenci a množství šťávy upravíme podle potřeby přidáním vývaru nebo mouky. Ke konci tepelné úpravy játra osolíme podle vlastní chuti. Krok 6: Podáváme s rýží.

TIP: Jak správně připravit přílohovou rýži

Zveřejněno 1. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží játra na cibulce s rýží

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0AwX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží játra na cibulce s rýží

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0AwX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Přesně takhle to dělám. Naprosto jednoduše - jen sůl, pepř a drcený kmín. Nic víc netřeba. Vývar když nemám, tak nepřidávám.

Mňam, udělala jsem podle tohoto receptu a opravdu mňamka 🥰 I mému muži velmi chutná. Dělala jsem z vepřových jater 😋

:-):yes::-K

:yes:

Snadný rychlý a výborný oběd, na začátku sem přidal trošku uzeného špeku na kostičky :yes:

Velmi jednoduchý a vynikající recept.
Moc dekuji;-)

Rychlé a moc dobré, přidala jsem si chilli kousky, nedala masox, mňam. Posílám bod a fotku :-):-K<3

Varianta bez Masoxu, uzasne francouzske papani: Kureci jatra (600 g) jen rozpulit a ocistit, osmazit (prudce a po castech) na oleji a masle, postupne vyndavat a uchovavat v teple.
Na vypeku orestovat dve jarni cibulky, pak je zastriknout 3mi cl kognaku, nechat ho odparit, prilit 2,5 dcl demi-glase, privest k varu, vratit jatyrka a pridat bylinky ( tymian, salvej, prtzelku - treba) , osolit, opeprit, chvilku provarit a vypnout. Misto konaku muzete dat bile suche vino, tak 1/2 dcl, nechat ho tez odparit, ale neni to ono.
Kdo je chce jen na kmine, prida ho pri smazeni cibulky . . . . . . .
Kdo nema demi-glas, udela s Masoxem, ed amen, svet se nezbori a Navir se nebude zbytecne rozcilovat :-D

Daniel Manda 30. 7. 2016 15:23
Prej TOPRECEPTY... Hlavně že tam dáme MASOX!!! Fuj ble jak to tam může proboha někdo dát... 8-(

Daniel Manda: Masox nemasox je nekonečný příběh. PROBOHA, ať si tam každý dá co chce a uzná za vhodné, recepty jsou pro inspiraci a každý si okoření podle svého, ale tyto nekonečné diskuze o dochucovadlech jsou mimo mísu. Pokud se vám ekluje, tak ho tam nedávejte a šmytec, ale to kecání vždycky okolo je neskutečné 8-(

Klasika je klasika.:-)):yes:

Ahojky všem, dneska si to dáme k obídku. Recept rychlý, nenákladný a hlavně pak výsledek chutný na talíři :-p

masox?!!!....to snad ne?

dobrota

Zyrteček 20. 11. 2013 11:43
no hlavně můžete klidně osolit, nemusíte dusit.
dobrý jsou s jablky a majoránkou, ale celé to tu vypisovat nebudu.
jde o to, že se nechají na plný kotel zatáhnout, pak se vyndají a udělá se omáčka (smetana), není od věci tam chrstnout trochu bílého vína, a pak se tam vrátí na prohřátí.

Zyrteček: "...jde o to, že se nechají na plný kotel zatáhnout, pak se vyndají... ":yes::yes::yes:
Tak toto bych bez uzardění podepsal<3
Dělal jsem dnes kuřecí játro, tak jsem hodil očko, jak vaří játra jinde...
No, povětšinou stejně, jako se v české kotlině dělá, resp ještě donedávna dělala, ryba;-(

solit - nesolit?
U drůbežích jater je to jedno - ta po osolení neztvrdnou. A stejně, když přidáte masox, tak tam je soli už dost.

Jinak dělám podobně, akorát játra ve finále ještě zapékám. - podle tohoto receptu dělám jen "základ".

Paddýsek 12. 10. 2017 06:31
marketa: i vepřová játra se mohou solit ze začátku. Tvrdnou dlouhým vařením, nikoli solí.

Tématické fráze:
kureci jatra na cibulce, játra na cibulce, kuřecí játra s rýží, játra s rýží, drůbeží játra na cibulce, krutí játra s rýží, kuřecí játra na cibulce recepty, játra s rýží recept, kureci jatra s ryzi recept, drůbeží játra, recept na kuřecí játra na cibulce, kureci jatra, recept kuřecí játra na cibulce, játra na cibulce recept, krůtí játra na cibulce, drůbeží játra na cibulce recept, recept játra s rýží, recepty kuřecí játra na cibulce, kuřecí játra na cibulce recept, kachní játra na cibulce

Suroviny:
játra drůbeží, cibule, sádlo, sůl, pepř mletý, kmín drcený, mouka hladká, vývar drůbeží, rýže, olej, sůl, voda

Přidat fotografie receptu