Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horácké knedlíky

Tyto knedlíky vařené na páře, jsou jemné, měkké a hodí se k pečeným masům. Přidání bylinek do těsta před vařením ozvláštní jejich chuť. Vyzkoušet je můžete i v parní troubě.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bystrouska

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 784 kJ /
1 860 kcal
Bílkoviny65,56 g
Tuky23,25 g
Vláknina26,25 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 2,21 g
Sůl5,23 g
Sacharidy334,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané syrové brambory nastrouháme najemno a necháme chvíli odstát. Krok 2: V misce smícháme mléko, vejce a mouku. Krok 3: Z brambor slijeme vodu a vložíme je do misky. Přimícháme staré pokrájené rohlíky a petrželku nebo pažitku. Osolíme. Krok 4: Ze vzniklé hmoty děláme mokrýma rukama koule velikosti pinpongového míčku (mně vyšlo 15 kusů) Vaříme v páře 20-25 minut. Knedlíky podáváme k pečeným masům.

TIP: Jak na chlupaté knedlíky - návod

Zveřejněno 3. 9. 2011

Poznámka autorky bystrouska

Recept mám z www.maminciny.recepty.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Horácké knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJmN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Horácké knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJmN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Milada Čadová 14. 10. 2015 14:28
:yes:5 bodíku,určitě udělám vypadají náramně:-)

já udělám knedlíky cca 100g, kuličky, palcem do nich udělám díru, vložím nasekané uzené mase, zase zakulatím a vařím cca 25 - 30 minut. výborný.

Všem děkuji za body a hezké komentáře. Knedlíky určitě zkuste :-8.My jsme je měli k pečenému králíkovi s uzenou krkovicí a dušeným hlávkovým zelím a byla to náramná mňamka.

rebeka:dnes jsem je vařila prvně, nevím , co by ve vodě udělaly, jestli by se nerozpadly:-O

:yes:vypadají moc fajn,uloženo+ 5. bodík

:-p:yes::yes::-K

Věrka R. 3. 9. 2011 18:19
Ty jsou úplně krásný, snad si vzpomenu až je budu chtít dělat, kde jsem je viděla. Moc se mě líbí.

Bystrouško, ty knedlíčky jsou boží:yes: dělám podobné, ale přece jenom je v nich rozdíl a tvoje se mi moc líbí a brzy je spáchám;-) Dávám ti 4.boda:yes:

Hezké knedlíky:-p+3:yes:
Já také raději vařím v páře;-)vařené ve vodě jsou takové"oblemcané"olezlé:-O:-))

hezké je máš:yes::yes: vaříme v páře..ve vodě to nelze;-):-?

nam, pisu si:-K

Tématické fráze:
horácké brambory, knedliky, horáček knedliky, bramborove knedlyky, horádské knedlíky, horácké jídlo, horácké recepty, knedíky ke králíku, horácky salát, bramborové knedlíky z rohlíku, knedlíky ze syrových brambor a rohlíků, horácké, horackeknedliky, horácké knedlíky-recept, horácké uzené, stare recepty r.2011, horácké bramborové knedlíky, milada čadová, horasky knedlíky, knedlíčky

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, rohlík, vejce, mléko, sůl, petrželka

Přidat fotografie receptu