Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeský kynutý koláč

Kynutý ovocný koláč na plech můžete péct celou sezonu od pozdního jara až do podzimu. Pokaždé na něj najdete právě dozrávající ovoce. Recept na těsto je psaný pro domácí pekárnu, ale půjde vyrobit i v robotu nebo ručně.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 557 kJ /
3 479 kcal
Bílkoviny65,23 g
Tuky113,75 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 718 mg
Sodík 552 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy539,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme suroviny takto: vlažné mléko, žloutky, rozpuštěné máslo, sůl, cukr, zázvor, citronovou kůru, obě mouky a droždí. Krok 2: Zapneme program na těsto a necháme zpracovávat. Krok 3: Mezitím připravíme ovoce na kousky a promícháme ho s vanilkovým cukrem - slušnou vrstvu a potom uděláme drobenku z mouky, cukru, skořice a másla. Krok 4: Na plech dáme pečící papír, těsto po ukončení programu dáme na plech. Těsto není tuhé, je trochu polotekuté, namáčíme si ruce a dlaněmi těsto roztahujeme do rohů a po celém plechu stejnoměrně, pak ho přikryjeme a necháme ještě 15 minut kynout. Krok 5: Po této době nasypeme připravené ovoce s vanilkovým cukrem, posypeme drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby na střední teplotu, asi kolem 20 minut.

Zveřejněno 3. 9. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Koláč mám z mé kuchařky, je to rodinný recept, už po babičce. Koláč je krásně vlhký, je nadýchaný a moc dobrý! Na ovoci nešetřete, dejte ho co nejvíc!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeský kynutý koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJw1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeský kynutý koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJw1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

Recept úplně boží,dnes upečeno a super👌👌

Výborný recept. Krásně nadýchané těsto. Budu používat.<3

Skvělý koláč. Dělala jsem do koláčové formy z poloviční dávky. Použila jsem HODNĚ mražených borůvek a je úžasnej. Moc děkuju a brzy zkusím i s jiným ovocem. Parádní těsto.<3

Musím říct že koláč je výborný a to i ve variantě vegan. Bez žloutků, s rostlinným mlékem a rostlinným máslem (vše z důvodu alergie).

Výborný recept, vynikající výsledek děkuji.

Poslední komentář je můj, co k tomu dodat. K receptu jsem se vrátila po roce, těsto úžasné. Letos rovnou z dvojité dávky, jeden plech tvaroh s borůvkami a druhý samotné borůvky. Jestli si vzpomenu než se po něm zapráší, přidám i foto. :-Q :-D

Už je v troubě... A krásně voní. :-8 S těstem se opravdu výborně pracuje. ;-) Ještě jsem na těsto natřela tvaroh a na to švestky a posypku. Potom přidám snad i foto.

Výborné:-):-):-):-):-):-)

Jaké rozměry má klasický plech?
Kolik ℃ představuje „vyhřátá trouba na střední teplotu“?

Luxusní těsto. Jak chuťově, tak na práci. Uloženo do oblíbených. Moc děkuji za recept. Právě jdu dělat další s tvarohem a švestkami. :-)

Moc děkuji za recept, koláč je úžasný, určitě budu péct znova. A šlo to i bez pekárny :-):yes:

Vynikající koláč, jen u zmrlého ovoce jsem musela malinko prodloužit dobu pečení ale luxus. U totoho receptu zůstanu. :yes::yes::yes:

Minuša:Minušo, děkuji za chválu, potěší to:-K;-) a já mám radost, že chutnal a chutná:yes:

Výborný recept!!! Pekla jsem ho podle tohoto receptu již několikrát a musím říct, že lepší recept na kynutý koláč jsem ještě neměla. Navíc je toto množství těsta právě na jeden plech,u jiných receptů jsem vždy řešila co dělat se trochou těsta které zbylo.

ahojky . děkuji za přijetí a opravdu tento recept je boží :-)) :-)) dneska sem ho opět dělala na zítřek :-))ke kávě :-)) a pro úspěch z dvojté dávky :-)). akorát sem si koupila moc kvasnic :-)) tka to musím nějak líp vypočítat jak tam přidat zbývajicí gramaže jelikož doma sem zjistila že na jednom sáčku je 10g a ty co mám odzkoušené sou po 7g :-) tak asi tam dám celý obsah a dám o skoro polovinu všeho navíc co myslíte? muže to tak být? a u toho čerstvého je to prosím jak ? s tím množstvím píšete že 30g je červtvého ale když je to baleno po 42 g tak je to skoro taky o půlku ingrediencí navíc? mám ztaím v tomto chaos :-)) :-)). příště musím líp číst :-)) ať to mám přesné podle totoho :-)) . děkuji za radu :-). :-)

Tématické fráze:
kynuty kolac na plech, kynutý koláč ze suseneho drozdi, kynutý koláč, kynutý koláč s broskvemi, koláč ze sušeného droždí, kynuty broskvový koláč, kynuté koláče ze sušeného droždí, recept na kynutý koláč, kynuté koláče na plech, kynuté koláče, kynutý koláč s s broskvemi, kolač sušene droždi, koláče ze sušeného droždí, kynutí koláč, kynuty kolac s drobenkou, švestkový koláč ze sušeného droždí, kynuté koláč s broskvemi, táč s broskvemi, kynute kolacky ze suseneho drozdi, kynutý koláč se sušeného droždí

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, cukr krupice, mléko, máslo, žloutek, droždí sušené, sůl, kůra citronová, zázvor, mouka hrubá, máslo, cukr moučkový, skořice, ovoce, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu