Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hroznový chlebokoláč

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Náročný

Doba přípravy 175 min Doba přípravy: 130 min Doba tepelné úpravy: 45 min

175 min (130 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 456 kJ /
3 694 kcal
Bílkoviny61,10 g
Tuky13,25 g
Vláknina67,50 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 173 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy798,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrozienka dame do pohara so sladkym vinom napucat. Suche kvasnice dame do trosky vlazneho mlieka s lyzickou cukru aktivovat, ked sa nic nedeje, po 5 minutach vyhodime a pouzijeme ine. Krok 2: Do misky dame preosiatu muku (u nas sa tazko zhana polohruba), aktivovane kvasnice, mlieko, stipku soli a 2/3 cukru. Vymiesame cesto, ked treba, pridame trochu vody, alebo muky. Krok 3: Zlahka vymastime misku olivovym olejom a vlozime z cesta spravenu gulu, zakryjeme foliou na teplom mieste a nechame kysnut cca 1-1,5 hodiny, pokial sa cesto nezdvojnasobi. Na pomucenej doske cesto zrazime dolu a rozdelime na dve polky. Ja som pouzil formu 23 cm. Krok 4: Z polky som vytvaroval disk, ktory som vlozil na spodok formy a poukladal polku cerstveho hrozna a polku scedenych hrozienok (kto chce, zlahka pocukruje praskovym cukrom). Krok 5: Navrch hrozna som polozil druhu polku naformovaneho cesta a poukladal hrozno a hrozienka, pocukroval. Zakryl a nechal kysnut este 1 hodinu. Na vrch pokrajal male kusky masla a dal piect do predohriatej rury cca 180°C na cca 45 minut.

Zveřejněno 5. 9. 2011

Poznámka autora Nonya

Stary dedinsky jednoduchy, nemoderny kolac.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hroznový chlebokoláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7K0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hroznový chlebokoláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7K0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Jedinečná záležitosť. :yes::-) Napriek jednoduchosti božské alebo že by práve kvôli tomu ? :yes: Vrstvy hrozna som necukrovala, až hotový koláč a stačilo to. Úžasná kombinácia hrozna a hrozienok. :yes: Vďaka za recept. ;-)

zizala:taky koukam:-O

:-O jeje, kampak se poděla ta krásná fotka? A název v originále? Obojí bylo velmi inspirativní :yes:

Nonya:jo ahaa:-) ale ze se ti nacucaly,takove gule panecku:-O ale stejne tam vidim hrozny,to jsem myslela hrozny-vino. ne vino jako alkohol:-))

No to musim zkusit vypada dobre mnam :-p

srettka, prepisem ja som to vino nedal do tej buchty len namocil hrozienka ( tak ako ked sa davaju do rumu ).

já nemám dobrou zkušenost s vínem na koláči... po tepelné úpravě v troubě zhořklo:-( ale tvůj chlebokoláč jednoznačně vypadá úžasně;-):yes:

Tento kolac sa u nas piekol prvy krat , a vsetci sa vsadili ze z toho hrozna na vrchu ( tak ako ked sa robia slivy ) ostane "maglajz" :yes:
Ako vidite , mylil som sa, clovek sa stale uci.
Inac je( bol) vyborny.

Tématické fráze:
mražené hrozno, smoothie s hroznovým vínem, jé jé polka, jé jé polka, hrozienka, schiacciata recept

Suroviny:
víno hroznové, rozinky, rozinky, mléko, kvasnice sušené, cukr moučkový, mouka hladká, olej olivový, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu