Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka Buchta ke kávičce

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AnnyAnny

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 562 kJ /
1 090 kcal
Bílkoviny16,31 g
Tuky42,94 g
Vláknina3,15 g
Cholesterol 262 mg
Sodík 203 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy158,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnku smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a granko, přidejte vejce, mléko, olej a dobře promíchejte. Dejte hrnek do mikrovlnky na cca 3,5 minuty na největší sílu (1000 watt). Krok 2: Počkejte, až to začne stoupat, poté vypněte. Vyklopte a vychutnejte si nejlépe se šlehačkou.

Zveřejněno 5. 9. 2011

Poznámka autorky AnnyAnny

Já jsem to zkoušela, bylo to výborné, ale chybičku to má, že se mi to zdá být tužší a suché, poraďte co s tím, recept mi poslala kamarádka, tak posílám dál.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka Buchta ke kávičce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAMK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka Buchta ke kávičce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAMK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Přidal jsem hrstku ostružin ze zahrady.
Bylo to výborné. Díky za recept.

Lída:Vyzkoušela jsem to podle vás a dala polohrubou mouku a bylo to opravdu nadýchané,je to vláčné a né suché,jako když jsem tam dala tu hladkou mouku.Děkuji:-)

Lída:

Lída:

Místo hladké mouky jsem dala polohrubou bylo to nadýchané a utíkalo mi to z hrnku, příště použiji větší a dala jsem míň cukru:-p

Ten smajlík se nepoved

Je skvělá!!!!!!!!! Nejdřív se mi to nezdálo ale je to úžasný:-S

pískovna 8. 3. 2014 13:05
Místo Granka jsem nastrouhala půl tyčinky Margot - měla jsem kdysi recept na řezy Margot a to mě inspirovalo - je to taky moc dobré.:-p

:-p-místo hl.ouky jsem použila polohr.mouku,přidala 2pol.lž kokosu a po upečení polila kávou a rumem-nemá chybu:yes:

Mě se to nepovedlo. Udělala jsem to podle receptu, ale když jsem to vyklopila, vypadalo to jako Moudrý klobouk z Bradavic :-D Nešlo to ukrojit a nedalo se to jíst :-D Takže já si radši hodinku počkám, než se mi bábovka upeče normálně v troubě :-D

je mi 14 a maminka říkala že to nemám dělat tak často prí to v mikrovlnce není moc zdaví:-( ale hodně mi to chutná s marmeládou:-p

ak cheš možeš do naj nastrúhať jedno alebo pol jablka bude to šťavnatejšie ps:ešte som to s tým jablkom neskúšala;-)

Kristína 27. 9. 2013 17:30
Babovka je super ! ja som to nasla na foto fb :D chutí super,ja to robím tak,ze prve pridám vajíčko,a potom postupne pridávam ostatné..ale po kazdom dôkladne premiešam :) potom to nemá žiadne hrudky,takze hotová babovka je potom hladsia,rozrezaná vyzerá ako koláč :) ja to nerobím v hrnčeku ale v obyčajnej sklenenej miske,potom si to vidličkou vyklopím na tanier,rozrežem,dám slahacku a cokoládu ;) vlastne ani nezáleži na tom kolko wattov má mikrovlnka..k tomu ja to dávam do mikrovlnky len na 3min. je super a aj 2 dni potom je stále vláčna ;)

Buchta je výborná, jestli je tuhá a suchá můžeš nakrájet menší kousky a namazat je marmeládou a spojit dva kousky k sobě, taky výborná kombinace.... :-)

tet jsem ten recept zkousel a povedl se mi a vubec neni tuhy ja ho mam vlacny:-p

Zkuste přidat i kokos taky je to s ním moc dobré! :-O

Přidal jsem rozmixovaný banán a není to špatné.. příště zkusím třešně :)

Do těsta jsem přidala na malé kousky nakrájené jablko. Buchta měla výbornou chuť. Příště určitě vyzkouším i jiné ovoce /ananas, jahody,borůvky/.:yes::-))

Sice jsem kluk a je mi 15, ale doporučuju bez kakaa a místo mouč. cukru použít vanilínový. Buchta pak má (teda aspoň pro mě :D) mnohem lepší chuť.

Také ji občas udělám když není tolik času a vyplatí se do toho přidat trocha marmelády nebo čokolády a buchta je krásně vláčná a vydrží déle :-)

Ted jsem to poprve zkousela a nějak se mi to nedopeklo :D Ale vyklopený to jakš takš tvar drží tak uvidím jak to bude chutnat :D ;-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Je to dobrý skoušela jsem to v keramické misce a je to vinikajcí :-p :-)

Super recept, teď jsem dovařila, protože jsem potřebovala podat rychle návštěvě a nemá to chybu :yes:

Geniálny recept ani sa mi neskončila pesnička a jedlo už bolo hotové :D :D

Takze....napoprve jsem to spalila maly zacal totiz plakat a musela jsem bezet za nim.....napodruhe se povedlo musim rict je to vyborny presne pro nas co momentalne nemame troubu akorat jsem misto pr. do peciva dala pr. do perniku protoze jsem pernikovy milovnik misto granka horke kakao a nastrouhala jsem tamcitr. kuru a kousek jablka ktere davam normalne do babovek nebo perniku buchty jsou pak vlacne i druhy den no a na nakrajene kolecka jsem namazala ribiz. marmeladu a polila domaci coko. polevou je to opravdu dobry napad myslela jsem ze to bude blbost a ze se to nebude dat zrat ale nedalo mi to a zkusila jsem ted nelituju ;-):yes:

kolemjdoucí 8. 5. 2012 20:25
Já jako kuchtík samouk jsem přidal (poprášil) směs trochou skořice a přidal vanilkový cukr a kůru z citronu (pár strouhnutí) a výsledek je milionový :yes: po vychladnutí v hrnku a vyjmutí, nakrájení je dezertík stále měkký, vláčný a namazaný marmeládou je neodolatelný :-*

Šáríí 6. 4. 2012 15:55
Právě sem recept spáchala a je pravda že je to trochu sušší ale jinak je to výborný.:yes::-) Doporučuju ;) :yes::yes:

Výborné :-) Rozhodně bych ale nedávala 4 lžíce cukru :-O To je moc. Dala jsem dvě a trochu skořicového cukru, takže to má nádech perníku, místo 2 lžic hladké mouky dvě lžíce krupičky a mňamka. Akorát pozor kolik toho prášku do pečiva, aby ho nebylo málo, jinak to moc nevyleze a mléka a oleje taky dostatek, aby to nebylo suché. Jinak doporučuji :-) Když není rychle co ke snídani, ke kávě, návštěvě co dát, je to hnedka. A doba pečení závisí na síle mikrovlnky, já to dělala přes 4,5 minuty.

někteří jste uplně mimo :), Pavlo máš krásné jméno , ale tuhle buchtu když ji zvládnete dobře (dělám ji s více kakaa a méně cukru se mi zdá) tak je výborná mnohem lepší než bublanina s trouby s ovocem ! u nás doma jsem to udělal a nikdo nepochopil jak jsem stihl během 5 minut donést do obýváku buchtu když ještě předchvilkou šli kolem a trouba se ani nenahřívala :D , ale všichní chválí , a já taky!

Ahoj je mi 14 a právě jsem to dodělala, vypadá to jako blivajz ale chutná to výborně:yes:

mne sa stalo ze mi ta babovka po par hodinach stvrdla uplne na kamen. ked to bolo cerstve bolo to dobre makke aj chutne, ale potom ... fuuuu najhorsie ze som to pripravila ako mile male prekvapenie pre niekoho na stole... :( Takze treba to zjest co najskor ...

Kamilína 9. 2. 2012 14:45
Právě jsem přesně tenhle recept "spáchala"... Výborná rychlovka :yes:, pravda, taky mi přišla taková tužší, ale nic co by nespravila marmeláda a třeba zakysaná smetana :-p nebo šlehačka :-))

Kuchaříček :) 26. 1. 2012 19:55
Právě jsem dodělal hrníčkovou buchtu. Místo kakaa jsem dal vanilkový cukr a chytlo to úžasné aroma, které se šířilo bytem. Místo mléka jsem dal tři lžíce tvarohu a nemělo to chybu. Voňavá, ani náhodou suchá, výborná.. :)

Teď jsem si ji udělala ;-) použila jsem 2 lžíce krupičky a 2 mouky a místo kakaa puding a je to mooc dobré :-)) akorát jsem se fakt vyděsila, když ta buchta začala vylézat z hrníčku :-D dobrou chuť všem :-)

http://www.toprecepty.cz/recept/22860-babovka-buch...Jsem bezlepkář, dělám ji docela často, ale místo hladké používám polohrubou rýžovou. Je nádherně nadýchaná a je výborná i za studena. Tak zkuste třeba místo hladké mouky použít dětskou krupičku ;-)

akurát to jem :D .... za 5 min hotové ku kakavku :D ...mňam ešte šlahačka jahody a je to super :D... pretých čo sa boja piecť v trube (že to zhorí) čiže pre m´ňa :-))

Místo obyčejného prášku do pečiva dávám prášek do perníku. Buchta má pak perníkovou chuť. :-p Aby buchta zůstala vláčná, tak ji musíme nechat vychladit v nádobě, ve které se vlnila. Když ji vyklopíme ještě teplou, tak ztuhne - ztvrdne. Dělala jsem ji v práci s děvčaty na internátě. A moc chutnala. :-p Je to recept pro rychlé mlsání, když má člověk chuť na sladké. Ozdoba šlehačka, ochucený tvaroh ozdobený ovocem. Peču v kulaté nádobě. Buchtu pak rozříznu na malé klínky a na talířku dám 2 klínky k špičkami k sobě = vznikne mašle. :yes:

Prostě prima rychlovka hned k spapání ;-):-p:yes:

Koláč to nenahradí, ale keď má chuť človek na sladké ku káve, tak je to fajn :yes:

Simona Kučerová: přéééésně :yes::-D

Pavla:já zase zkoušela ty mufinky v troubě,musí se to opravdu hned sníst,jinak je to pak opravdu jak říkáš!!
Řekla bych,že je to opravdu když je nutnost,jinak si myslím,že není nad pečení v troubě - klasicky;-):yes:

Suroviny se mě zdají v pohodě, normální těsto bych řekla, podobný používám na bublaninu, spíš to bude tím upečením v mikrovlně. Já to nemám ráda, a u mojí ségry se mě taky zdálo, že buchta z mikrovlnky je taková tužší, až gumová, prostě nic moc chuť. Tak to prostě zkuste hodit na plech a do klasické trouby..a nějaký ovoce by to taky sneslo ne? Nebo po upečení alespoň prokrojit a spojit marmeládou... takhle to asi holt bude jen upečený piškot.

Tématické fráze:
babovka za 3 minuty, buchta do hrníčku, bábovka do hrníčku, bábovka z mikrovlnky za 4 minuty, buchta v hrníčku, bábovka v hrníčku, hrnickova buchta do mikrovlnky, tříminutová buchta, buchta za 3 minuty, bábovka do hrnku za 3 minuty, bábovka do hrnku a mikrovlnky, hrnickova buchta v mikrovlnce, hrníčková bábovka do mikrovlnky, bábofka, buchta v mikrovlnce za 3 minuty, bábovka z hrníčku, buchta z hrníčku, hrníčková buchta z mikrovlnky, tříminutová bábovka, babofka ke kavičce

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek, cukr moučkový, kakao granko, vejce, olej, mléko,

Přidat fotografie receptu