Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z vepřového masa

Přesto že rizoto patří mezi nejobyčejnější jídla, dá se s pestrými obměnami připravit pokaždé jinak. Přidáním rajčatového protlaku a sterilovaného leča získá pikantní, zajímavou chuť. Horké rizoto na talíři posypejte špetkou strouhaného sýra, chutě se krásně doplní.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme do sklovita nakrájenou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a restujeme do tuku, přidáme protlak, ještě chvíli osmahneme a podlijeme vodou. Krok 2: Dusíme do měkka a ke konci přidáme lečo, šťávu zredukujeme, ať ji není příliš mnoho. Krok 3: Rýži propláchneme, přidáme vodu a dusíme, na 1 díl rýže, 1 1/2 dílu vody - i malinko méně, trochu soli a lžíce oleje. Krok 4: Nakonec vše smícháme dohromady, chvíli necháme pod pokličkou odležet a podáváme sypané strouhaným sýrem a se zeleninou.

Zveřejněno 3. 8. 2008

Poznámka autorky Merylas

Na 1 porci je třeba 100 g masa a zhruba 80 - 100 g suché, nevařené rýže.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZQr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZQr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Nedělám rizoto s lečem,ale dávám hrášek , mrkev ,kukuřici a nebo dělám rizoto s houbami

Dnešní oběd...:-p Dělám ho trošku jinak - bez leča. Dovolím si přidat fotky :-).

Jo a Reneels, dělám to, jako ty, jen maso nemelu, zároveň s rýží. Rýže pěkně nabere tu chuť masa a je to moc dobré.;-)

Janko, ale já prý jsem ten recept hodnotila a bylo tam 0 bodů, chápeš? Teď už jsou 2 body, nebo vlastně plusy, ale chtěla jsem dát plus a nemohla jsem, už se mi to stalo víckrát.:-/

a já lidičkové dávám maso na hrubo mleté a také to dusím zaroveň s rýží. Nemá to chybu:-p;-)

Janičko R. já jsem Ti tam šoupla toho bodíka (i když to správně patří Marylas), za prvé vypadá to dobře a za druhé se mě to líbí:-))a za třetí musím Oldu(pozor, on je v ilegalitě):-!:-O trošku "popepřit":-S:-D Jen musím dodat, je to dobré, u nás nám to chutná !!:-!:yes::-D

Zajímavé:-( je tady 0 bodů(plusů) a že jsem už recept hodnotila, tak to jsem z toho jelen!:-O

Světlano, máš pravdu, ale já to vzdala a dělám to tak, jak jsem popsala, nějak se mi nedařilo :-D Oldo, jasně, bravek je náš výraz - od Ostravy dál na východ :-D Klameš ale dobře ;-):-D

...zkuste k masu, když je měkké zároveň s lečem vsypat rýži...rýže má chuť všech ingrediencí, nemusí se dál redukovat voda a je to opravdu mooocinky dobré...

Neé. Proč? Skrzevá teho brávka? To já enom klamu tělem QQQ

Já rizoto tímto způsobem dělám už dlouho a rodině chutná pořád. A Oldo, jsi někde ze Slezska, že jo :-D

Prima recept. U nás tomu říkáme "Brávek na zelenině s rýží" :-)

Bezva recept - snadne, rychle a dobre!:-p

tak jsem to zkusil a mužu řict skvěle :yes:

Už to vařím.:-p

Tématické fráze:
rizoto recept, rizoto s vepřovým masem, rizoto, srbské rizoto s vepřovým masem, vepřové ryzoto, rizoto s lečem, srbské rizoto z mletého masa, vepřové rizeto, rizoto z mleteho masa, recepty rizoto, rizeto recept, recept na rizoto, rizeto z vepřového masa, rizoto recepty, vepřové rizoto se zeleninou, rizoto z plecka, vepřové rizoto pečené v troubě, recept rizoto, maso na rizoto, ryzoto z vepřového masa

Suroviny:
bůček vepřový, olej, cibule, sůl, pepř, lečo sterilované, protlak rajčatový, rýže, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu