Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát zapečený se sýrem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kvetina

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 195 kJ /
764 kcal
Bílkoviny32,34 g
Tuky53,30 g
Vláknina9,70 g
Cholesterol 377 mg
Sodík 655 mg
Sůl2,04 g
Sacharidy33,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo utřeme se žloutkem a solí. Střídavě přidáváme mouku, strouhaný sýr a smetanu. Krok 2: Nakonec ochutíme muškátovým oříškem, vmícháme rozmrazený špenát a zkypříme ušlehaným sněhem. Krok 3: Dáme do vymazaného pekáčku zapéct. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Zveřejněno 5. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát zapečený se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAO3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát zapečený se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAO3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

kvetina:výborná záležitost podle mého gusta a budu dělat častěji;-) Přidávám fotky pro rozjasnění receptu a zároveň 8.boda:yes: Doporučuji!

Jo,díky.Už vím,o čem je řeč.Vůbec jsem si neuvědomila,že na google si to mohu najít.Ještě jednou díky.

MartaU: použijte google

Tejajo,prosím,co to je MANGOLD ??? To neznám,nikdy jsem o tom neslyšela.Jak to vypadá,jaký je tvar,barva a chut??? K čemu se používá???Mám rodinu na Slovensku.Trnava a pak Vysoké Tatry.Jezdila jsem tam na prázdniny,ale tohle slovo jsem nikdy neslyšela.Díky za odpověd

tejaja:no, prosím:-D;-):yes:

Připojuji se s talířkem v ruce;-)+7:yes::-p

To bych si dala :-p

Je to zřejmě na způsob špenátového nákypu, že. Mangold také používám ze zahrady častěji než špenát. Recept pěkný:-p:yes:

rebeka: Rebeka, všade, kde sa používa špenát, ja používam mangold. Jednak ho mám na záhrade, pretože na rozdiel od špenátu sa pestuje celý rok, a jednak je biologicky oveľa hodnotnejší. ;-)

:yes::yes:

Když máte zdroj proč ne.

zajímavé:yes: s čerstvým špenátem (mangoldem)by to šlo taky, ne;-):-?

Tématické fráze:
zapečený špenát, recepty špenát zapečený, špenat se syrem, zapečený špenát se sýrem, špenát zapečený, zapékaný špenát, špenát zapečený se sýrem, jak uvařit špenat, zapečený špenát recept, zapecena cuketa se sirem, mangold recepty, špenát top recepty, k čemu krokety, špenát se sýrem recept, k čemu se používá mangold, špenát recept, top recepty spenat, palačinky se špenátem a sirem, špenat se sirem, recept zapečený špenát

Suroviny:
špenát mražený, máslo, vejce, sůl, sýr eidam, mouka hladká, smetana, strouhaný muškátový oříšek

Přidat fotografie receptu