Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 473 kJ /
1 069 kcal
Bílkoviny142,24 g
Tuky36,11 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 335 mg
Sodík 967 mg
Sůl2,15 g
Sacharidy40,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso dobře očistíme od všech bílých a tučných částí a nakrájíme na malinké kostičky, cca 1x1x1cm. Osolíme je, opepříme (můžeme předtím posypat směsí "Křehké maso", ale pak solíme méně) a opečeme na oleji dohněda. Krok 2: Fajitas koření a jemnou, prosátou strouhanku rozmícháme v deci vody a přilijeme k opečenému masu. Necháme dusit na snížené teplotě. Krok 3: V misce smícháme rajský protlak, hovězí vývar, nadrobno nakrájenou zelenou papriku, sušený česnek a cibuli, mletou papriku, chilli, cukr, ocet a případně dosolíme. Směs prošleháme a přidáme k masu. Na mírné teplotě necháme probublávat, často mícháme a občas podlijeme malým množstvím horké vody. Dusíme doměkka a poté zvýšíme teplotu a necháme odpařit veškerou přebytečnou tekutinu. Přidáme scezené fazole, prohřejeme a odstavíme. Můžeme doladit dle vlastní chuti. Krok 4: Troubu předehřejeme na 200°C. Tortilly zakryjeme druhým talířem nebo miskou a všechny najednou vložíme do mikrovlnné trouby na jednu minutu, aby se daly dobře tvarovat. Na každou tortillu dáme vrchovatou lžíci masovo-fazolové směsi, zatočíme do kornoutků nebo do balíčků a naskládáme do zapékací misky. Povrch posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme v rozpálené troubě, dokud se sýr nezačne tavit. Podáváme horké, s čerstvou zeleninou a mističkou vychlazené zakysané smetany.

Zveřejněno 6. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EKJN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EKJN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Eli, udělala jsem tuhle pochoutku a je to výborné.Jen jsem nezapékala, nahřátou tortilu jsem potřela zakysankou, přidala směs a kopeček čedaru a zamotala.Bod jsem již přidala:-K:yes:.

Moc krásně připravené jídlo:-K+12:yes:Tortily jsem ještě nikdy nedělala,je to lákavé;-):-p

Doufám, že těm, kteří vyzkouší, bude chutnat. Byla bych ráda. A za důvěru mi vloženou děkuji.;-):-K

Recept se mi moc líbí.;-) Jednou jsem dělala tortily, které jsem zalila rajčatovou směsí a mletým masem. Tehdy jsem to dělala podle nějakého receptu, kde se psalo, že tortila, aby nebyla tvrdá, tak musí být zalitá tekutou masovou směsí. Tento recept - plněné tortily se mi moc líbí.:-p Ukládám a posílám + 11 :yes:

wow, šikulka,alespoň teď vím, jak se zachází s tortilama,vše pěkně doladěné,mnamka;-):-p:-):yes:

Toto je nádherné...:yes:

Moc hezké Eli, mám doma kousek hovězího a tak už vím, co bude dnes k večeři.Děkuji za pěkný recept a inspiraci:-K.

Jako náplň dělám hlavně fazole s mletým masem na způsob chilli con carne. Tortilly mám moc ráda:-p:yes:

bodík letí:yes:

6. bodík je udělen :yes:, hned bych si dala říct. Taková jídla mám ráda. :-p:-K

pipicek: To koření je dobře k sehnání v supermarketech, v koutcích s cizokrajnými potravinami a potom ve specializovaných prodejnách, ale těch znám jen pár v Praze. Ty supermarkety - zejména Albert - jsou jistota. A za bodík děkuju, tobě i všem ostatním.:-K

Koření FAJITAS mi nic neříká,dá se běžně koupit:-?Jinak to vypadá nádherně a určitě ještě líp chutná:-p:-)no nic bodík už dorazil:yes:

Ukládám - vím, že se zavděčím hlavně synovi, má tortilly moc rád. Dělám podobně, vyzkouším podle Tebe:yes::-)

:-O:-O;-):yes:+ Krásné fotky:yes:

Eliza:kruciš El,ty mě pokoušíš,poňoukáš přímo:-8:-D
já do toho snad půjdu;-):yes::-)

Rebuš, nejsou tvrdé, musí se jen postupovat podle návodu, třeba lehce navlhčit - stačí namočená a oklepaná dlaň - a potom ohřát. Když není čas, nebo nálada, nebo energie na výrobu vlastních, je to dobré řešení. Nemusíme se se vším za každou cenu patlat sami, i když nás to většinou baví...Někdy je člověk pohlcený prací nebo jinými starostmi, nebo si chce něco přečíst, nebo je vedro...;-) Pak jsou polotovary k nezaplacení.:-)

Eliza:já jsem hrozná ostuda:-8 já jsem tortilly ještě nedělala,vždycky jsem si myslela,že ty kupované jsou tvrdé,ale asi to není pravda,že;-):-?
na fotkách to vypadá báječně:-8,mám na to hrozitánskou chuť:-p:-8;-)

rebeka: Třeba miskou nebo hlubokým talířem.
A Ď za bodík...:-K

krásné:-K:yes:
tortilly zakryjeme..jakože je dáme do trouby s nějakou pokličkou:-?

Tématické fráze:
zapekane tortily, zapecene tortily s mletym masem, zapekana tortila, tortilla s hovezim, hovězí fajitas, hovězí tortila, tortila s hovězím masem, tortila napln, zapecene tortilly s mletým masem, tortila s hovězím, náplň do tortily s mletým masem, hovězí maso s fazolemi recept, tortilla s hovězím masem, zapecene plnene tortily, výroba tortily, plněné tortily fazolemi, hovězí v tortile, tortily plněné fazolemi, hovězí s fazolemi, jídla z tortilly

Suroviny:
tortilla, maso hovězí, fazole červené sterilované, koření fajitas, strouhanka, voda, pepř, sůl, olej, protlak rajčatový, vývar hovězí, paprika čerstvá zelená, paprika sušená sladká, cibule, česnek sušený, chilli paprika čerstvá, cukr, ocet, sýr chedar, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu