Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí srdce na pepři

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 027 kJ /
724 kcal
Bílkoviny5,58 g
Tuky61,47 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy35,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce dobře omyjeme, alespoň zhruba z něj odřežeme tučné části a dáme uvařit do osolené vody do měkka. Zároveň s ním dáme vařit i pepř ve "vajíčku" na čaj nebo gázovém ranečku. Krok 2: Na oleji osmahneme drobně krájenou cibuli do světle zlata, přidáme mouku, chvilku také osmažíme a za stálého míchání metličkou zalijeme prochladlým vývarem ze srdce a minimálně 30 minut povaříme (po zavaření šťávy ji stačí promíchnout jen občas). Krok 3: Dosolíme, přecedíme, maso nakrájíme na plátky a vložíme do šťávy.

Zveřejněno 7. 9. 2011

Poznámka autorky cathleen

Podáváme s rýží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí srdce na pepři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JEJD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí srdce na pepři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JEJD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Dělám ho také tak už léta, podle maminky v papiňáku, jen ho ještě prošpikuji :-8 . Chlapi ho raději s knedlíkem ale vnoučata jedině rýži. :-K:-K

Tak to taky můžeme :yes::yes:+

Tuto úpravu srdce máme moc rádi :-p:-8 +:yes:

cathleen:aha, tak díky, já myslela více, je to moc krásná barva,výstavní, fakt krásná:-K;-)

varilamyskakasicku: Ivi, jen na jedné, středně velké cibuli.

To je krásná barva :-O;-) uté omáčky ze srdce,na kolika cibulkách cca -jsi to dělala? Krásné, ted už zase papinák mám,zkusím,dělávám srdíčko hodně a často, ale jako gulášek, ale takto to zkusíme jinak:-K:yes::yes:

:-Dkdopak má tak zvláštní smysl pro humor a přidal sem do podobných Hovězí srdce na paprice? Co mají ty dva recepty podobného?....áááá, už to vím! Jsou oba z hovězího srdce!:-D:yes::yes:

Anna Kocikova::yes:jj, taky jsem včera uvažovala, jestli pod masko dát i kousek slaniny.....jsem ale ráda, že jsem ji nedala - šťáva je lehce pikantní a přitom i jemňounká:-O

Jééé:-DCathleen;-)vidím,že jsme měly stejné chutě:-p:yes:Moc príma jídlo,které máme rádi:-p+13:yes:To Tvé vypadá báječně:-KObčas dělávám,ale z vepřového srdíčka,to hovězí je málo kdy vidět:-/Jestli mohu přidat svou zkušenost s vařením v papiňáku pro majitele tohoto pomocníka,tak vepřové zrovna krájím na plátky a dusím 30minut a hovězí vařím 50minut vcelku:-)

cathleen - tak tuhle dobrotu jsem už dlouho nedělala :yes::-D musím sehnat to srdíčko a zrealizovat :-p

:-p:yes:

Krása:-p:-p:yes:+11

1974andrea: ja aj bravčové - vepřové najprv uvarím, až potom krájam atď. V uvarenom stave sa mi lepšie s ním pracuje, vykrajujú príp. zvyšky hadičiek, príp. kúsky tuku, ktoré by extra háklivému stravníkovi vadili.
Recept je fajn, Cat. :yes:

cathleen:Takže rovnou na cibuli a zavřít ho do tlakáče, a je to:-D. Díky

spagetka::-) neva, psala jsem vlastně totéž - hovězí srdíčko je někdy hodně tuhé a papiňák nemám....

1974andrea: zkusím odpovědět místo cathleen - moje zkušenost - vepřové srdce je měkčí, takže určitě rovnou dus, hovězí je poměrně tuhé, ale kdybys to dělala v papiňáku, tak by to mělo jít i bez předvaření, jinak radši povař, dusila bys dost dlouho. Cathleen, promiň, že ti do toho kecám :-8:-8;-);-)

1974andrea: zkus to;-)....a pak zahustit záklechtkou? Hovězí srdíčka vařím předem proto, že se některá musí vařit delší dobu, než jsou měkká.

Zrovna minulý víkend jsem někde koukala na vepřová srdce v obchodě a bohužel nekoupila:-(. Hned jak ho uvidím, koupím, protože recept je moc pěkný a ta omáčka má velmi hezkou barvičku:-p:yes:. Musí se to předem uvařit, nejde to dusit rovnou na té cibulce?

Hned bych si dala ale já radši s bramborem.:yes::yes::yes::-p:-p

Jana Remkova:Ty už jsi zpátky????Já myslela ještě do konce týdne :-O:-O:-O:-D:-D:-D
Recept prima, já bych asi dala ten čtyřbarevný pepřík a kus libečku, jen ještě srdíčko sehnat ;-):-p:-p:yes::yes:

Tak to bych si dala hned!! :yes::yes::yes::yes::yes:

Hmmmm:-p:-*tak to bych si dovolila jednu porcičku k obídku!!!:-p:-pvypadá to moc dobře:-p+1:yes:

Tématické fráze:
hovězí srdce recept, hovězí srdce, hovezí srdce recepty, recept na hovězí srdce, recepty hovězi srdce, recepty na hovězí srdce, hovězí srdce-recepty, vepřové srdce na pepři, recept hovězi srdce, hovezi na pepri, jak uvařit srdce, hovězí srdce v papiňáku, recepty z hovězího srdce, co uvarit z hoveziho srdce, jak uvarit hovezi srdce, hovězi srdcem, recept z hovězího srdce, hovězí srdce na slanině, jak varit hovezi srdce, jak uvařit vepřove srdce

Suroviny:
srdce hovězí, sůl, pepř celý, cibule, olej, mouka hladká

Přidat fotografie receptu