Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové po řecku

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 558 kJ /
2 046 kcal
Bílkoviny206,00 g
Tuky131,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 570 mg
Sodík 640 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy9,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi 1 dl olivového oleje a dobře promneme, tak aby bylo maso pokryto směsí koření oleje a soli. Maso necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne. Krok 2: Kostky masa orestujeme na pánvičce, aby se maso zatáhlo, a necháme ho opékat do zlatavé barvy – často mícháme, aby se maso nespálilo. Krok 3: Po opečení přendáme do hrnce a podlijeme trochou vody, tak aby maso bylo ponořeno jen do poloviny. Dusíme pod pokličkou, dokud maso není krásně měkké (doba dle druhu použitého masa). Krok 4: Jakmile je maso měkké tak přidáme kelímek sladké smetany, ve které rozmícháme 1 lžíci hladké mouky. Dobře promícháme a necháme provařit cca 10 – 15 minut. Na závěr velmi voňavou omáčku dle chuti a potřeby dosolíme. Podáváme s bramborem vařeným ve slupce nebo rýží.

Zveřejněno 7. 9. 2011

Poznámka autora Colombo65

Dárek z Řecka potěšil.

Velmi voňavá směs koření, velmi netradiční chuť.

Použita byla na kostky nakrájená vepřová krkovice - maso zůstalo vynikající a šťavnaté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové po řecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAQ7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové po řecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAQ7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

dexulka:
... super, jsem rád, že chutnalo;-);-);-) a díky za pěkné foto k receptu

Přestože nevlastním tuhle směs koření,pokusila jsem se ji namíchat a chutnalo :-p Veškeré ingredience jsou pěkně cítit,ať už římský kmín či hřebíček - je to zajímavá,nevšední chuť. Posílám bod i foto :yes:

Nonya: lebo vieš sám čarovať s koreninami...
(ja mám maďarskú zmes na mäso)

Nonya:Já jednu, na mletá masa;-):-))

Ja som asi daaky vadny ale zatial nemam ani jednu zmes koreni ,:-8

varilamyskakasicku::-)) promiň, že se hloupě zeptám - nač mi je info, že se toto koření vyskytuje v nějakém hotelu? - Potřebuji si zajít do (téměř) kteréhokoliv obchodu a koupit si ho, abych mohla Otou nabízený recept zrealizovat.;-)

cathleen: nějaká taková koření mají hodně v kuchyních hotelů, můj syn mi teď psal, že ho mají také, že jim ho vozí z venku, no uvidím:-K:-K:-)

cathleen: přesně tak, chápu. Jen jsem si byla já jistá, že to koření s tímhle složením mám, prohrabala jsem své kořenky i sáčky a nic... ale dneska jdu do Světa koření s tímhle papírkem, tak se mrknu, jestli nááhodou a navíc jsou u nás příští týden trhy, tak kdyby se mi to povedlo, koupím víc balíčků a poslala bych ti. Uvidím, jak budu úspěšná, kořenářky už mě znaj a určitě seženou i nesehnatelné :-D:-D:-D

spagetka: jj, dík. Ale to už přece nebude ono...nemůžu zkoušet tento recept, spáchám jiný:-))
Také mám např.z Řecka jedno origoš koření, ale právě proto, že ho pravděpodobně moc dalších lidí nemá, recept s ním bych sem nedala. Proto jsem takhle reagovala a psala.....

cathleen: Ivo, já si dala do vyhledavače to koření, co uvedl Ota. Úplně přesně stejné koření jsem nenašla, ale nejpodobnější je adžika, Angula, Chicken masala - vždycky něco ale chybí a naopak je tm něco jiného. Jinak se ještě mrkni sem na Sindibáda:
http://www.koreni-sindibad.cz/sortiment-smesi.html
To před tím jsem našla na Koření od Antonína, tak jukni ;-);-)

:-)Otíku, tvoje recepty mě vždy zaujmou krásnou fotkou a většinou i použitým kořením:yes:dozvím se, co nového (pro mě) si mohu koupit.....
Ale tenhle, pokud ho chceme realizovat podle tvého receptu..... do Řecka se hned tak nepodívám a Prahu mám 250 km daleko....nedá se koupit někde na netu? Jinak je pro mě (a spoustu dalších z nás) recept bohužel bezcenný.

Vypadá to dobře, jen bych to dělal rovnou v kastrolu, škoda špinit pánev.

:-))Tak mně se líbí ze všeho nejvíc ty pěkné, přirozeně chutné brambory,ale jinak na běžným talíři na fotce je to -normální jídlo,jen se tady zbytečně tleská,fotí pán dobře

Bahula:
... tak to mám fakt za rohem :-D:-D:-D

Colombo65:zítra v poledne odlétám do Řecka, v pátek tam jdu na trh a hned vedle je obchůdek, kde takové koření prodávají:-)):-))

Bibinka: jaká perla, proboha? normální masový kousky obalený v koření a zalitý smetanou. tady je větší umění to takle nafotit než uvařit :-/

Opět skvělý recept. Nemusím vymýšlet, co vařit o víkendu. Colombo to dělá za mne. Díky. Celou řadu řeckých koření mají v Praze u zastávky Kobylisy na farmářském trhu. Mají tam koření výše uvedené i to, které bylo použito na Sovlaki.

Colombo65: Otíku, u tebe to funguje tak, co recept, to perla;-) Bezvadný za 8.bodík:yes:

Super recept. :yes:

Bahula:
... tak to gratuluji a pak prosím prozradit.

Super:yes:+ Zítra se poohlédnu, znám obchod kde takové koření prodávají:-*

varilamyskakasicku:
koření je viz. foto ;-)

Krásný, šťavnatý receptík, to koření,to musí být vše jinak chutově,superka, jakou má barvu to koření?Nebo to máš na dva způsoby uvařené? Na smetaně a bez ní? Je to moc prima;-):-p:yes:

Hezký. Někdy musím vyzkoušet přidat hřebíček k vepřovému masu. Fotky jsou taky špicovní :-D.:yes:

Tématické fráze:
vepřové po řecku, vepřove maso po řecku, maso po řecku, veprova kyta po recku, krkovice po řecku, kuřecí maso po řecku, krůtí maso po řecku, recka smes, krutí po řecku, veprove maso na recky zpusob, vepřové na řecký způsob, co nového v řecku, vepřové kostky po řecku, vepřová plec po řecku, vepřové plecko recepty, vepřová směs po řecku, veprovepo, kuřecí směs po řecku, mlete maso po recku, vepřový plátek po řecku

Suroviny:
krkovice vepřová, koření na vepřové maso, smetana na vaření, olej olivový, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu