Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paprikové pikantní ragú se šťavnatým hovězím masem

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 -3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 002 kJ /
1 434 kcal
Bílkoviny126,92 g
Tuky43,55 g
Vláknina27,83 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 555 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy81,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, nakrájíme na proužky asi 4 až 5 cm dlouhé. Krok 2: Papriky rozpůlíme, očistíme a pokrájíme na nudličky. Krok 3: Rajčátka omyjeme, pokrájíme a rozpůlíme. Krok 4: Česnek si oloupeme, nakrájáme na plátky. Krok 5: Chilli papričky rozpůlíme, vyřízneme semeníky a lusky pokrájíme na proužky nebo kostičky. Krok 6: V pánvi na rozpáleném oleji hovězí maso zprudka opečeme ze všech stran, poté maso vyjmeme a odložíme stranou (do alobalu). Krok 7: V pánvi pak na výpeku z masa orestujeme kousky pokrájeného česneku, barevných paprik, rajčátek a chilli papriček a směs zalijeme vínem. Krok 8: Nakonec do pánve dáme zpět opečené hovězí maso, osolíme, opepříme, přidáme dijonskou hořčici a pozvolna podusíme ještě asi 5-8 minut. Bylinky si opereme, necháme odkapat a natrhané vmícháme do ragú z masa a zeleniny. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 7. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikové pikantní ragú se šťavnatým hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJY5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikové pikantní ragú se šťavnatým hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJY5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-)Anna Kocikova:díky, :-K

Receptík je moc fajn:-p+5:yes:Do toho šťavnatého maska bych se s chutí zakousla;-):-))

Tak vidíš, jak se jídlo krásně zdařilo;-):-)). Chutnat to bude určo výborně a fotka láká. Jen bych asi hovězí podlévala červeným vínem, nějak mi to k tomu víc štimuje. :-p:yes:

Tak to bych si nechala líbit:-p:-)):yes:

Bezva barevné a dobré od pohledu. Zítra dělám hovězí a hned tolik možností výběru:-p:yes:

:yes::-*:-p:yes:

To je mi pěkné jídlo:-K:yes:

Tématické fráze:
hovězí maso recepty, ragů z hovězího masa, ragú recept, ragu, hovězí ragů, hovězí maso, madarsky ragú, pikantní hovězí ragu, recepty z hovězího masa, hovězí maso pikantní, hovězí ragú recept, falešná svíčková ragu, ragů s masem, hovězí maso recept, ragů z paprik, recept na hovezi ragu, hovězí ragů na červeném víně, ragu s hoveziho masa, recept z hověziho s paprikou, recept na hovězí maso

Suroviny:
maso hovězí, paprika čerstvá červená, rajče cherry, česnek, hořčice dijonská, chilli paprika čerstvá, olej olivový, víno bílé, sůl, bazalka čerstvá, petrželka, pažitka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu