Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kečup bez vážení a zavařování

V žádné domácnosti nesmí chybět kečup, který zbožňují hlavně děti, ale i dospělí. Spoustu pokrmů si bez této nasládlé dobroty nedovedeme představit, ať už se jedná o hranolky nebo maso. Zužitkujeme jej také ve spoustě různých receptů. Vyzkoušejte si dle podrobného návodu připravit domácí kečup.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sofie1973 sofie1973

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

na fotce - množství z 20 rajčat

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 296 kJ /
549 kcal
Bílkoviny8,31 g
Tuky3,21 g
Vláknina22,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,60 g
Sůl16,35 g
Sacharidy111,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme a vykrojíme z nich jádřinec. Cibuli oloupeme. Jablka, rajčata a cibuli nakrájíme na kostky, je jedno o jaké velikosti. Krok 2: Dáme do hrnce rozvařit - ničím nepodléváme, pustí dost vody. Občas zamícháme ale nemusíme přehánět, nemá to sklon se hodně přichytávat. Krok 3: Když je vše rozvařené, rozmixujeme ponorným mixérem, co to půjde. Krok 4: Přidáme koření (můžete klidně jiné - podle chuti, zkouším různé varianty, toto je můj letošní třetí kečup a zároveň třetí varianta) a necháme zase půl hodiny probublávat. Krok 5: Celou směs přecedíme a propasírujeme do jiného hrnce. Krok 6: Necháme zase minutu na plotně, jen aby začalo vařit a můžeme plnit do připravených sklenic (pokud chcete hustší, nechte vařit déle, dokud nebude podle vašich představ). Krok 7: Zavíčkujeme, dáme dnem vzhůru a necháme vychladit. Skladujeme ve chladu.

TIP: Chyby při výrobě kečupu a jak jim předejít

Zveřejněno 8. 9. 2011

Poznámka autorky sofie1973

Zkoumala jsem a zkoušela vícero různých receptů na kečupy, ale v každém mi něco nesedělo, tak jsem k problematice přistoupila inovátorsky a začala zkoušet. Inspiraci jsem našla na http://www.toprecepty.cz/recept/6717-kecup/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kečup bez vážení a zavařování

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8zl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kečup bez vážení a zavařování

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8zl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Jen by mě zajímalo jak dlouho takový kečup vydrží a jak ho skladovat? Dnes budu zkoušet poprvé, tak zjišťuji co se dá

Dana61: Tak to bych zkusila v remosce, to je moje kamarádka při zavařování :-D:-D:-D

sofie1973 - kečup dělám také od oka:yes: přidávám také i papriku a cukr, ale především dám všechny pokrájené ingredience do pekáče a do trouby (cca 150 st.) - nemusíš míchat a odpaří se opravdu hodně tekutiny a tak ho již jenom rozmixuji, přecedím a dávám do skleniček - vyzkoušej je to perfektní, ani nevím, kdo mě to před hodně lety poradil

Tahle verze se mi také líbí:-p+7:yes:a ukládám si;-)

Skvělé, další varianta, vyzkouším také:-D

:yes:taky se mi líbí..já bych tam dala ještě paprikový lusk..:-*

Sympatická varianta a velmi praktická;-).

Kečup může být moc dobrý;-)+1

Tématické fráze:
rajčata recepty zavařování, rajčata zavařování, domaci kecup bez zavarovani, zavařování rajčat, domácí kečup v troubě, zavařování jablka recepty, recepty z rajčat na zavařování, kečup z trouby, kečup v troubě, zavařování jablek, kečup bez jablek, zavařování z rajčat, zavařování rajčat recepty, kečup z rajčat bez zavařování, kečup z rajčat bez zavařování, recepty z rajčat zavařování, zavařování rajčat v troubě, jablka zavařování, zavařování chilli, rajčata bez zavařování

Suroviny:
rajče, cibule, jablko, sůl, cukr, koření nové koření, bobkový list, tymián, pepř mletý, pasta kari červená

Přidat fotografie receptu