Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky na bramborové šťávě

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie646 kJ /
154 kcal
Bílkoviny4,90 g
Tuky1,47 g
Vláknina12,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 187 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy27,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova a odstavíme ji. Maso si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a na jedné lžičce tuku osmažíme z obou stran cca 6 minut. Můžeme malinko zastříknout vodou, maso krásně pustí šťávu. Krok 2: Do pekáčku si na kostičky nakrájíme syrový brambor, na něj položíme opečené plátky masa a zasypeme osmaženou cibulí, kterou jsme pomocí sítka zbavili tuku. Maso mírně podlijeme, přidáme masox a pečeme asi 40 minut na 200°C. Krok 3: Během pečení obracíme. Když je maso měkké, vyjmeme jej na talířek a výpek rozmixujeme i s bramborami tyčovým mixérem. Krok 4: Do šťávy přidáme zeleninu a ještě asi 10 minut provaříme. Podáváme s vařenými bramborami a salátem podle vlastního výběru.

Zveřejněno 9. 9. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Pořád se snažím vařit pokud možno s malým množstvím mouky a tuku. Pokud to jde zcela bez mouky, je to super. Vyzkoušejte, šťáva je vynikající.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky na bramborové šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnOJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky na bramborové šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnOJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (27)

Super receptík .... dobrota :yes::yes::yes:

Valis: ;-) děkuji :-K

mardosa: Díky, že jo? Mne předtím taky ne:-))

Tak jsme právě dojedli a musím říct,že je to úžasný......nikdy by mě nenapadlo,že z těch brambor bude tak vyníkající šťávička.:-K:-K:-K Dávám bodíka a fotečkuuuuuu :yes::yes::yes::yes:

Moc pěkné, Jani:-p:yes:

Anna Kocikova:;-) díky:-)

:-8Krásně povedený receptík:-K+16:-p:yes:

;-):-KJana Remkova:

Zajímavé...:yes::-p

varilamyskakasicku: díky:-8

Jani,prima recept, zajímavý postup,suroviny a moc krásné fotečky,:yes:jsem ráda,že jsi tady zpět;-):-):-K

Sodovka: do zelí to taky přidávám, ono to je jedno, Danko, když tu šťávu pomixuješ, pomixuješ i usmaženou cubuli a ťáva má super barvu;-)

Jani, příště můžeš syrovou bramboru (během pečení masa) do šťávy nastrouhat a pak šťávu nemusíš mixovat.;-) Nastrouhané syrové brambory dost často používám na zahušťování třeba dušeného zelí, přesnídávkových polévek.... Zejména polévkám nastrouhaná brambora dává znamenitou chuť. :-p Místo zásmažky - nastrouhaná, syrová brambora.:yes: Pochopitelně, vše se musí povařit 10 -15 minut. Tvé masíčko má velice pěknou barvu.:-p Posílám +9. :yes:

a depa máme nějakou tu sušenou škumpu??:-O nějaký to devatero koření o turbanů?? sem čekala nějakou exótiku:-(
bané,vypadá to velmi dobře a šťavnťoučce:-p:yes::yes:

Věrka R. 9. 9. 2011 17:17
Taky se mě recept moc líbí. Já zase když dělám třeba bramborajdu, tak nedávám ani jíšku, prostě jen nastrouhám syrovou bramboru a rozvařím a úplně to stačí. Ale je pravda, že se člověk učí celý život.

:-p:yes::yes:

Janko :-p:-p:-p:yes::yes:

Moc pěkné a určitě i dobroučké, posílám bodíka a ukládám k vyzkoušení:yes:

Iriska: to vůbec není špatné!!:-D

To vůbec nemusí být špatné :yes::yes:+

:-p:-p:yes::yes::yes:určitě to vyzkouším:-K

Bibinka: právě, že my taky;-)

Jana Remkova:Jani jó, to se mi líbí a věřím, že ta šťávička musí být výborná, máš jí pěknou a já jsem hodně šťávičková:-p Dávám ti 4.bod:yes:

1974andrea: určitě jo, ale někdy žasnu, že se dá vařit na opravdu malém množství tuku. Včera guláš, kupa masa a na lžíci oleje jsem to orestovala. Během chvilky byl hrnec plný šťávy z masa;-) Učím se celý život;-)

Koukám Jani, že i na 1 lžičce oleje se dá uvařit krásné, chutné jídlo:-p:yes: Je dobré třeba používat olej ve spreji.

LaNicky: díky;-)

Moc pěkný receptík s krásnými fotkami :-K. Posílám první bodík a už se těším, až vyzkouším :-8

Tématické fráze:
vepřová pečeně plátky recepty, vepřové plátky s bramborem, bramborová štáva, vepřové plátky, vepřové plátky na štávě, bramborová šťáva příprava, bramborová štáva recept, veprovy platek s bramborem, vepřové na šťávě, vepřová pečeně recepty plátky, vepřové plátky recept, veprova pecene s bramborem, vepřový plátek, vepřová pečeně na štávě, recepty vepřové plátky, maso na štávě s bramborem, vepřový plátek ve vlastní šťávě, vepřové maso na šťávě, vepřová pečeně plátky, recept vepřová pečeně plátky

Suroviny:
plátek vepřový, česnek, sůl, pepř, masox, brambory, cibule, olej, směs zeleninová mražená

Přidat fotografie receptu