Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí s rajčatovým protlakem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 595 kJ /
381 kcal
Bílkoviny9,15 g
Tuky23,20 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu narežeme na rezance, zalejeme vodou, pridáme lyžičku rasce, bobkový list, osolíme a varíme do mäkka. Krok 2: Z oleja, múky a mlieka uvaríme bešamel, vlejeme do kapusty, rozmiešame, pridáme pretlak a krátko povaríme. Krok 3: Ochutíme troškou cukru a octu. Kapusta má byť hustá. Krok 4: Podávame s fašírkami, kúskom mäsa alebo opečenou klobáskou a zemiakmi alebo chlebom.

Zveřejněno 3. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí s rajčatovým protlakem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpmM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí s rajčatovým protlakem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpmM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

S dovolením, pridala som fotku. Dnes som varila, po dlhšom čase. Rýchle, jednoduché, skvelé.

magdalenka: Ďakujem za fotku, dobre, že si mi to pripomenula, už som tiež dávno nerobila. ;-)

Vašku, kľudne si tam tú smotanu daj;-):yes: v našom veku si nemôžeme dovoliť mať kilá naviac :-D:-D a tí, ktorí chcú pribrať, naopak môžu namiesto zápražky použiť na zahustenie len zátrepku z mlieka a múky. ;-)

magdalenka, ono nie sú tie pretlaky také ako bývali kedysi, máš pravdu. Človek musí dávať pozor, aké kupuje. U nás dostať maďarské pretlaky, kupujem tie. Zatiaľ nie sú ošudené:-D:-D

Terko. Toto nám bude chutnat.( Já vím ale že musím dbát na štíhlou linyji a proto asi přidáme smetanu HI HI +bodík

Toto je jedna z mojich obľúbených omáčok, zdá sa mi, že v Čechách to nepoznajú. A pritom je to dobrota a naša stará klasika. V poslednej dobe všade miesto pretlaku dávam pasírované paradajky, akosi majú "paradajkovejšiu" chuť.

Tématické fráze:
hlavkove zeli s protlakem, marija, kapusta s rajčatovym protlakem, kapusta s protlakem, kapustová polievka s protlakem, kapustová polévka s pretlakom, jídla ze zelí, červené zelí s protlakem, hlávkové zelí protlak, pečené zelí se slaninou a s protlakem, dušené zelí s protlakem, čalamáda s protlakem, hlavkove zeli s rajskym protlakem, bulharska kapusta s fašírkami, zeleninova polievka s paradajkovym, polévka s bílého zelí a protlakem, salát s rajcatovym protlakem, varene zelí s protlakem, kapustová polievka s rajčatami, červená zelnice s klobaskou

Suroviny:
zelí, kmín celý, sůl, bobkový list, mouka hladká, mléko, olej, protlak rajčatový, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu