Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chutné závitky v kapustovém kabátku

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 342 kJ /
1 994 kcal
Bílkoviny96,64 g
Tuky126,70 g
Vláknina44,78 g
Cholesterol 290 mg
Sodík 5,58 g
Sůl13,56 g
Sacharidy110,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustové listy dáme do hrnce s vařící vodou, 4 minuty povaříme, přendáme do mísy se studenou vodou (zachová se hezká barva listů) a dáme na cezák odkapat. Krok 2: V deci a půl vody rozvaříme kostku bujónu. Krok 3: Oloupanou cibuli si nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky a slaninu na větší kostičky. Krok 4: Uzené maso nakrájíme nadrobno a sýr si nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Krok 5: Troubu si zapneme na vyhřátí. Krok 6: Do rendlíku nebo kastrůlku dáme slaninu a necháme ji vyškvařit do hezké zlatavé barvy a ihned ji z vyškvařeného tuku přendáme do misky, aby nezhořkla. Tuk uchováme na později. Krok 7: Sýr, uzené maso a polovinu z nakrájených plátků česneku společně promícháme. Krok 8: Na pracovní ploše si rozprostřeme spařené listy kapusty, paličkou na maso opatrně rozklepeme tvrdé středové části a listy potřeme hořčicí, trochu osolíme a opepříme. Krok 9: Dále poklademe umíchanou směsí, posypeme částí vyškvařené slaniny, zavineme do závitků a ty ještě zavineme do bránice, aby závitky při pečení lépe držely. Krok 10: Na dno zapékací nádoby dáme asi tak polévkovou lžíci tuku z vyškvařené slaniny, nasypeme cibuli a zbylý česnek, můžeme přidat i zbytek vyškvařené slaniny- pár kostiček si ale necháme na ozdobu. Krok 11: Na tuto "podestýlku" poskládáme připravené závitky, vložíme do rozehřáté trouby a bez podlití necháme na plný výkon 10 minut péct. Krok 12: Poté z trouby vytáhneme, závitky otočíme opečeným dospod, podlijeme 1 dl zeleninového vývaru, zakryjeme alobalem, dáme opět do trouby a na 3/4 výkon pečeme 15 minut. Krok 13: Pak troubu ubereme na minimum, otevřeme, odstraníme alobal, dolijeme zbytek vývaru a znova na plný výkon trouby dopečeme ještě 5 minut. Krok 14: Troubu vypneme, nádobu vytáhneme ven, závitky vyjmeme bokem, šťávu přelijeme do kastrolu, čtvrtinu hustého odebereme a zbytek rozmixujeme ponorným (tyčovým)mixérem. Krok 15: Závitky se zbytkem odebrané směsi vložíme nazpět k rozmixované šťávě, prohřejeme a podáváme nejlépe se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší a pokud jsme si nechali pár kostiček vyškvařené slaninky, tak posypeme na ozdobu.

Zveřejněno 10. 9. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Potřebovala jsem uvolnit místo v mrazáku a už delší dobu na mě nakukovala uzené žebra. V ledničce bylo kousek sýra, který už také co nejdříve potřeboval likvidaci a manžel koupil nádhernou velkou kapustu, že ty listy doslova volaly o zabalení nějaké takové dobroty. Závitky by určitě držely i bez bránice, ale vždy mám kousek v mrazáku uložený, tak jsem použila. Krásně se do závitků vcucne a na chuti nic neubere. Přidávám zde můj další receptík “co dům(lednička)dal/a“ pokud budete něco podobného chtít zkusit, uvedené gramáže surovin si můžete upravit podle sebe, uzené se může nahradit i nějakou jinou uzeninou. My jsme si opět moc pochutnali.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chutné závitky v kapustovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2G6J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chutné závitky v kapustovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2G6J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Pěkný recept a krásné fotky :-));-):yes::yes::yes:+

1974andrea::-))Při mé šikovnosti by to nebylo poprvé;-):-D:-Dale už si dávám pozor:yes:

Anna Kocikova:Hlavně, že sis je nevymazala z foťáku:-D:-)), to by bylo horší

1974andrea:Fotky bych dodala už mnohem dříve:-8ale napřed jsem dobíjela foťák no a pak mi zase stávkoval PC:-STo jsou nervy:-O:-D
Všem moc díky za komentíky a bodíky;-):-K:-K

Koukám Aničko, že už jsi dodala i finální foto. Vypadá to fakt náramně dobře:-p

Tohle si zaslouží bodík :yes:

;-);-)nádhera:-*+1:yes:

Týnka Vilémová 11. 9. 2011 14:04
Hezký,moc hezký:-):yes:

rebeka:Nadi děkuji:-K
Jednou jsem na bránici natrefila v Intersparu a když jsem ji doma vybalila smrděla jak bolavá noha:-(Od té doby raději v menší prodejničce,tam je zaručeně čerstvá:yes:

u nás je bránice k dostání v masně běžně,recept se mi líbí;-):yes::yes:

:-8Děvčata-moc Vám děkuji:-K:-K
Andrejko,bránice bývá u nás také málo k vidění,ale tady kousek v nedaleké masně je velice ochotný a vstřícný personál a pokud je něco třeba,tak nemají problém objednat.Je to prodejna Inpost na Januštici:yes:

:-O;-):-D:yes::-p

Aničko, fotky jsou vskutku nádherné a náplň bude krásně voňavá. Jen tu bránici u nás taky není vidět:-p:yes:

Paráda :-O;-) +4.:yes:

Ty jo,moc krásné,já bych to mohla:-K;-), ale koukám,jak puk,:-O holky, jak to umíte s těmi obrázky,;-) to je krásně dělené,ale já to "nemumim", Anička je šikovná okolo foteček moc a moc, kouzla dělá:-K:yes:

Tématické fráze:
závitky v kapustovém listu, kapustový závitek, maso v kapustovem listu, mleté maso v kapustovém kabátku, mail branice.pl loc:cz, plátky zabalené v kapustě, branice pl, aby kapusta nezhořkla, vařené uzené v kapustovém listu, recepty z kapusty, maso v kapustovem liste, kapustový závitek bez masa, papustovy zavitek, uzené maso v kapustovém listu, vepřové v kapustovém listě, vepřové v kapustovem kabatku, kapustový závitek se slaninou, kapustovi zavitek, jak se dělá kapustovy zavitek, masové závitky v kapust.listu

Suroviny:
kapusta, maso uzené, sýr tvrdý, špek, cibule, česnek, hořčice plnotučná, sůl, pepř, bujón zeleninový, voda, vepřová bránice

Přidat fotografie receptu