Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízový chlebíček z pekárny

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 684 kJ /
3 510 kcal
Bílkoviny76,73 g
Tuky176,78 g
Vláknina21,75 g
Cholesterol 981 mg
Sodík 2,11 g
Sůl1,83 g
Sacharidy392,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme tuk, esenci a vejce a nalijeme do pekárny. Krok 2: Smícháme sypké ingredience kromě rybízu a nasypeme do pekárny. Krok 3: Program KOLÁČ/CAKE/DORT. Krok 4: Po zaznění zvukového signálu přisypeme rybíz.

Zveřejněno 11. 9. 2011

Poznámka autorky zizala

Tentokrát jsem neměla ořechy, dala jsem mleté mandle. Ořechy lépe zabarví těsto a jsou chuťově výraznější.

Ačkoliv se to podle mojí fotky nezdá, moučník je velmi chutný, díky rybízu pěkně pikantní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový chlebíček z pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAJ3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový chlebíček z pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAJ3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

spagetka: Jsem ráda, že aspoň částečně se recept osvědčil. Až vychytáš drobnosti, bude to O. K., uvidíš ;-):-K

Tak jsem to dnes zkusila. Dala jsem borůvky, jenže jsem udělala chybku v tom, že jsem půlku mouky nahradila špaldovkou - kvůli diabetu.
Příště to dělat nebudu, po konzultaci s jednou zdejší kuchařinkou spíš zkusím přidat pohankovou mouku případně to udělám podle originálu no... ;-), jako sladidlo jsem použila trochu dia Fan na pečení a fruktozu ;-). Musím se naučit s pekárnou zacházet, reaguje malinko jinak než jsem zvyklá u své běžné trouby.
Udělala se mi silnější tmavá kůrka, střídka je ale vynikající, vláčná a nedusí. Kůrku jsem holt ořezala:-8 no ;-). Buchta má ale díky borůvkám tmavou barvu, není spálená, ale prostě zabarvila se borůvkama.Je chuťově ale opravdu :yes::yes::yes:

a já zkusím borůvky ;-):-p:yes:

AniCiz: kľudne môžeš použiť aj mrazený, ja ho celú zimu úspešne používam ;-)

:yes:moc se mi líbí..mám ale jen zmrazený rybíz:-S.každopádně zkusím:-K

Marsi Mesi::-)):-));-)

"po zaznění zvukového signálu"...:-D:-D:-))dobrýýý:-D já to budu muset hodit do klasické plynové trouby, pečku nemám a signál si dám sama:-D:-D posílám bodík:yes:

Hodně zajímavý receptík:-p+6:yes:Ale také bych asi pekla v klasik.troubě.V DP jsem pekla pouze od Cathleen mazaneček:-pale nějak se toho pečení bojím:-p:-O:-8

zizala: jj, bezinky zavařuji jako kompot (v buchtě chutnají skoro jako borůvky), ale s aronií moc štěstí nemám....:-// ptáci jsou vždy rychlejší:-D

cathleen: Ještě mě napadla Aronie nebo bezinky;-)

Díky za dobrý nápad do pečky, rybíz mám kompotovaný a nebo zkusím i s jiným ovocem:yes::yes::yes::yes::yes:

Děkuju všem za zájem :-K

:-O paráda! Rybíz už dávno není, že bych zkusila ty ostružiny?:-8

:yes::yes:to vypadá moc lákavě :-K

zizala: Ďakujem :-K:-8

Moc hezké;-)

rebeka: To víš, tady je hodně drsné podnebí;-)

zizala::-O:-O jako fakt:-?:-? my máme už cca 14 dní po..ani fň:-O:-! jak je to možné:-?:-?

rebeka: Naďo, u nás teprve ostružiny začínají dozrávat, červenají, už se mockrát stalo, že zima přišla dřív a nestihly uzrát:-O:-S

tejaja: Představ si, že neměla, všimla jsem si minulý týden, tak jsem honem sháněla rybíz:-8
Tvoje fotka je parádní:yes:, dala jsem ji zatím jako hlavní, třeba se mi časem povede taky tak hezká:-8:-K

zizala:jéé,taky hezké:-K:-K:yes:
ani ostružiny už nejsou:-(
u vás jo,jo:-O:-?
asi to u nás dozrává všechno dřív:-/

rebeka: zkus ostružiny ;-)

Jarka, ty si ten recept tu ešte nemala ? :-O Ale môžem potvrdiť, že je výborný, robievam ho často :yes::-D:-D + 2 Pridala som ti fotečku ;-)

zizala:aha,tak to jo..já mám teda v mrazáku, ale ten si nechám na zimu;-):-D
uvažuju, čím bych ho nahradila ze sezonního ovoce a nic mě nenapadá,co by bylo kyselkavé a pikantní jak ten rybíz;-)

rebeka: Sestřenici zbylo na keříčku pár snítek, tak akorát na tenhle chlebíček, tak jsme předběhli ptáčky zpěváčky:-8. V chlebíčkové formě půjde určitě také:yes:
Děkuju:-K

ty máš čerstvý rybíz..teď:-O:-O:-?:-? jak to možné:-?:-?
může to být dobré,ale já byh to asi upekla v troubě,např.v chlebíčkové formě nebo srnčím hřbítku:-)
jinak:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
koláč s aronií, buchta s aronií, rybízová buchta z pekárny, rybízová buchta z domácí pekárny, pečení s aronií, pecky červeného rybízu fotky, chlebíček z pekarny, buchta z aronie, jak se naučit delat chlebíček, ribizový kolác, domácí pekárna a buchta z rybizem, chlebíček s červeným rybízem, rybízový kolác z pekárny, rybízovy kolac z domaci pekarny, buchta s červeným rybízem z domácí pekárny, rybízový moučník z pekárny, ribízový koláč z domácí pekárny, jak zachazet z pekarnou, bezinky na buchtě, recepty s aronii

Suroviny:
máslo, vejce, esence vanilková, ořechy mleté, mouka hladká, prášek do pečiva, soda jedlá, cukr, sůl, rybíz

Přidat fotografie receptu