Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorový bůček z papiňáku

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 656 kJ /
2 069 kcal
Bílkoviny91,44 g
Tuky180,51 g
Vláknina9,15 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 704 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy18,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud si koupíme bůček i s kůží, maso opláchneme, osušíme a kůži seřízneme. Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na větší kostičky, česnek na širší plátky. Do hrnce dáme rozehřát sádlo, nasypeme kmín, přisypeme nakrájenou cibuli s česnekem 2 minuty promícháváme a restujeme. Krok 3: Pak vložíme bůček a ze všech stran necháme zatáhnout, trvá to asi tak 2-3 minuty, až maso dostane našedlou barvu. Poté zasypeme mletým zázvorem, vařečkou promícháme, přilijeme 1,5 dl horké vody, můžeme přidat odkrojenou kůži, rozdrobíme kostku masoxu, hrnec zaděláme tlakovou poklicí, plamen zesílíme na nejvyšší stupeň a až začne ventil hrnce hodně syčet, plamen stáhneme a 25 minut necháme dusit. Krok 4: Troubu si předehřejeme. Po 25 minutách hrnec vypneme a necháme ochladit. Poklici sejmeme, měkké maso i se šťávou přendáme do pekáčku, vložíme do předem zapnuté trouby a na plný výkon necháme za občasného přelití vypékanou šťávou dopéct do zlaté barvičky, to trvá zhruba tak 20 minut- podle mé plynové trouby. Pokud se nám šťáva bude hodně vypékat, můžeme ještě trochu horké vody přilít. Krok 5: Hotový bůček nařežeme na silnější plátky, jak kdo má rád a můžeme podávat s knedlíkem, se zelím a nebo jako já jen obložené salátem a knedlíky přelité dobrou zázvorovo - zeleninovou šťávou. Lze také nechat bůček vystydnout, nakrájet a podávat jen s pečivem a zeleninovou oblohou k večeři.

Zveřejněno 12. 9. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Tohle je taková rychlejší a snazší varianta moc dobrého jídla, které i když je "nezdravé", je moc dobré a celkem často u nás konzumované:-) Pokud nemáte papiňák, všechny uvedené suroviny se dají rovnou do pekáčku, hlídá a doplňuje se tekutina a doba pečení je cca 2 hodiny- jednu přikryté, druhou hodinu odkryté, přelévané výpekem. Když mletý zázvor přidáte ke šťávě k drůbežímu masu, tak je to také velice chutné a můžete připravit stejně, jako tady tento bůček s kratší dobou pečení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorový bůček z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGDD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorový bůček z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGDD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (63)

Aničko,tak jsem včera opět dělala tvůj úžasný bůček jen tam s chlebem:yes:

savlinka: Janičko,opět jsi mě velice potěšila:-8Děkuji za komentář a krásně vypečené fotky:-*:-K

savlinka:Janinko,bůček máš opět nádherný:-*:-KJsem vážně ráda a velice mě těší,že se k receptu často vracíš.Děkuji Ti:-K

Aničko,tak opět bůček podle tebe;-)jinak ho už vůbec nedělám:-)):-))

jirholu:Jiřinko,Tvá pochvala mě velice potěšila:-*Děkuji:-K

Konečně jsem se po letech dostala k realizaci tohoto receptu. Takto upravený bůček je opravdová pochoutka, šťáva má výbornou chuť :-p Děkuji za prima recept. Bodovala jsem už dříve, teď veliká pochvala ;-):-D:yes:

savlinka:Janičko,děkuji:-*Děkuji i za krásně"vypečenou"fotku:-p:-K

Aničko po dlouhé době jsem pekla bůček a opět jen dle tebe:-)):-))

isindy:Ivanko,mám radost:-*ani nevíš jakou:yes:Děkuji moc:-K:-K

Anna Kocikova: u šavli na návštěvě jsem bůček min. víkend ochutnala a musím potvrdit - je výborný :-p...právě vyndávám papiňák a jdu na něj ;-):yes:

savlinka:Janinko-šavlinko,ani nevíš,jakou mám radost,že se tahle bůčková bašta u Vás zabydlela:-*Moc mě to těší a děkuji i za krásnou fotodokumentaci:-K:-K

Aničko,tak dnes opět byl ten tvůj úžasný bůček:yes::yes::yes:

Aničko,tak dnes opět bůček dle tebe;-):yes::yes::yes:

Vaclav Fronek:Vašíku díky:-KBudu ráda,jestli vyzkoušíš;-)

Příští týden vařím. :-p:yes: +bodík 23

savlinka:Janičko,ani nevíš,jakou jsi mi opět udělala radost:-*:-K:-KTohle vážně musí potěšit každou kuchařku,když se jeji recept uchyti i v dalších rodinách:-*Díky moc i za parádní fotky:yes::-K:-K

Tématické fráze:
bůček recepty, bůček na zázvoru, bucek, vařený bůček v papináku, papiňák recepty, vepřoví buček trochu jinak, pečení v papiňáku, bůček jinak, recept na buček, jak dlouho vařit bůček, jak upravit bucek, zazvorovy bucek, bůček trochu jinak, co je to zoft, vepřový bůček recepty, vepřový bůček se zázvorovou omáčkou, čerství zázvor a bůček, bůček v receptech, recept bůček, jak pripravit chutny bucek

Suroviny:
bůček vepřový, sádlo, cibule, česnek, kmín celý, zázvor mletý, masox, voda

Přidat fotografie receptu