Smetanové rizoto
Zapomeňte na rizoto ze školních jídelen a vymazlete si s trochou trpělivosti takřka skutečné risotto jak z italské restaurace. Uvidíte, že trochu míchání a podlévání dobře dochucené kulatozrnné rýže stojí za famózní výsledek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 033 kJ / 2 876 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,32 g |
Tuky | 87,02 g |
Vláknina | 18,56 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 321 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 362,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme česnek nasekaný najemno a opékáme do zlatova.
Krok 2: Přidáme na nudličky nakrájené a ochucené maso, necháme ho zatáhnout a přidáme rýži, krátce ji opékáme a podlijeme vínem. Přidáme nakrájené papriky, za občasného promíchání necháme víno vyvařit.
Krok 3: Postupně přidáváme vývar po sběračce, vždy až se vyvaří tekutina, přidáme další, nezapomínáme míchat. Takto opakujeme do změknutí rýže, těsně před koncem přidáme smetanu a opět vyvaříme.
Krok 4: Hotové rizoto posypeme sýrem a čerstvými bylinkami.
Zveřejněno 15. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJ89
Moje poznámka
Smetanové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJ89
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 32 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
smetanové rizoto,
rizoto se smetanou,
italske smetanove rizoto,
smetanové houbové rizoto,
smetanové rizoto recept,
recept na smetanove rizoto,
zeleninové rizoto se smetanou,
smetanové rizoto s houbami,
italské rizoto se smetanou,
houbové rizoto se smetanou,
smetanovy rizoto,
rizoto na smetaně,
rizoto smetanové,
recept smetanové rizoto,
rizoto,
houbové smetanové rizoto,
smetanové rizito,
rizoto smetana,
smetanové ryzoto,
smetanové risoto
Suroviny:
rýže,
maso vepřové,
cibule,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
olej,
smetana 33%,
víno bílé,
vývar zeleninový,
sýr,
bylinky
Komentáře (17)