Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč se smetanou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

--ReNi--

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 030 kJ /
4 309 kcal
Bílkoviny65,50 g
Tuky161,25 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 270 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy641,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na těsto je třeba důkladně promíchat všechny suroviny. Krok 2: Poté jej nalejeme a stejnoměrně rozetřeme na plech s pečicím papírem. Krok 3: Pokryjeme švestkami a přelejeme směsí smetany, pudinku a vanilkových cukrů. Krok 4: Pečeme na 170°C.

Zveřejněno 17. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EKrK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EKrK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Senky:-) s tou dobou pečení to není zas tak jisté - znám lidičky kteří nikdy nepekly a čas by tedy neměli od čeho odhadnout;-).
ReNi:-), pro mě je recept dostačující - věnuju se kuchyni už dlouho -, ale možná by opravdu bylo lepší recept trošku rozepsat;-). Alespoň o ty body, o které jde v komentářích;-). A koláč vypadá pěkně šťavnatě:-p.

jana nováková:V surovinách na smetanový přeliv žádné mléko nenajdeš!! Tak v jakém mléce? Chce to,si recept pozorně přečíst a
zapřemýšlet;-):-)
Čas pečení si přece musí každý upravit podle trouby, každá peče jinak,a to snad zvládne i naprostý začátečník:-O:-/

jana nováková 18. 9. 2011 08:39
Já myslím, že Bedřich má pravdu.
"...a přelejeme směsí smetany, pudinku a vanilkových cukrů."

vůbec nevím, zda mám jen pudingový prášek rozmíchat ve smetaně nebo prvně uvařit puding v mléku a pak až rozmíchat...

"Pečeme na 170 stupňů."

A jak dlouho?

Bašta:-p:-pRychlé a lahodné:-D:yes:

:-O WAU!!!!:yes:

mě se také nezdá postup příliš složitý, jinak děkuji :-)

Bedřich:Tohle je právě ideální moučník pro začátečníky;-)
Ingredience na těsto i na zálivku stačí důkladně promíchat, je to napsané v postupu. Včetně teploty pečení, nechápu, co je na tom složité, stačí umět číst:-):-))

Super komentář postupu výroby,jsem začínající kuchtík a nic moc jsem se nedozvěděl.... hahhahaha;-(

to bude krásně šťavnatý koláček:-p:yes::yes::yes:
možná že bych pod švestičky dala i makovou podestýlku;-):-D:yes:

Tématické fráze:
švestkový koláč se zakysanou smetanou, švestkovy kolač se smetanou, švestkový koláč ze zakysane smetany, švestkový koláč s kysanou smetanou, koláč se švestkami a zakysanou smetanou, švestkový koláč zakysaná smetana, švestkový koláč s jogurtem a zakysanou smetanou, švestkový koláč se zakysané smetany, švestkový koláč, švestkový koláč z kysané smetany, švestkovy preliv, obraceny svestkovy kolac se zakysanou smetanou, švestkový koláč smetana, koláč se smetanou, švestkový koláč ze zakysanou smetanou, švestkový koláč ze smetany, smetanový švestkový koláč, sestkovy kolac, švestkový koláč ze zakysane snetany, recept švestkový koláč se zakysanou smetanou

Suroviny:
švestky, cukr vanilkový, pudink smetanový, smetana zakysaná, cukr, mouka polohrubá, cukr vanilkový, prášek do pečiva, cukr moučkový, mléko, olej

Přidat fotografie receptu