Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé škvarkové pagáče

Hledáte recept, podle kterého upečete dobré domácí pečivo? Pokud ano a nedržíte zrovna novoroční dietu, vyzkoušejte tyto skvělé a křupavé škvarkové pagáče. S těstem se skvěle pracuje a výsledek Vás ohromí nejen svou chutí.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí těsta

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí těsta )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 591 kJ /
4 921 kcal
Bílkoviny120,71 g
Tuky339,57 g
Vláknina15,10 g
Cholesterol 807 mg
Sodík 1,67 g
Sůl3,77 g
Sacharidy338,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnku rozmícháme vlažné mléko, droždí a lžíci hladké mouky a necháme v teple vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme ostatní, přilijeme kvásek, zaděláme těsto a pak přidáme škvarky. Necháme vykynout asi půl hodiny. Krok 2: Pak z kusu těsta vyválíme váleček, nakrájíme na kousky, tvoříme kuličky a ty dáme na plech kynout. Plech nemusí být vymazaný, těsto je dost tučné. Krok 3: Po asi 15 minutách každou kuličku rozplácneme na placičku kovovým kolečkem, které používáme na bramborový salát nebo paličkou na maso (čtverečkovanou stranou). Krok 4: Kuličky se zploští a mají ozdobený povrch. Pomažeme vejcem, sypeme pekařskou (hrubou) solí a kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

TIP: Škvarky a recepty z nich - tipy a rady na jejich využití

Zveřejněno 4. 8. 2008

Poznámka autorky Hella

Pozor na sůl. Někdo solí škvarky již při škvaření sádla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé škvarkové pagáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr1Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé škvarkové pagáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr1Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Před hodinkou jsem dopekla, výborné a křupavé. Menší tvary jsem pekla 22 minut, větší kousky 25 minut na 180. Škvarky jsem nemlela, nebylo potřeba a ty větší, vpravil a upravil do těsta robot. Výborný recept a pagáče taky, sůl 1,5 KL a do škvarek 1/4 KL a černý pepř. <3

dnes vyzkoušeno poprvé a na jedničku :yes::yes: skvělé

Dnes jsem je dělala už podruhé, jsou výborné!:yes::-)

lucie Richterová: Ano, pochopila jsi to správně. Nebo použij sušené droždí, to se hned zamíchá do mouky a těsto se hned zpracuje a pak nechá kynout. Těsto by vždy mělo zvětšit svůj objem a když do toho píchneš prstem, tak by se mělo těsto pomalu narovnávat. Trochu jsem upravila text receptu, teď už je to snad srozumitelnější. Tak ať se zadaří ! ;-)

lucie Richterová 5. 12. 2014 12:58
Dobrý den,omouvám se za dotaz.Neumím s kváskem pracovat.Zadělám hladké těsto ze zbylých ingrediencí a až se udělá kvásek,přimíchám ho do těsta a nechám půl hodiny kynout?Pochopila jsem to správně?Děkuji Lucka

Super recept! Před tím jsem znala jen měkké pagáčky, ale tyhle jsou neskutečně křehce křupkavé...ideální k pivku či vínku...všichni konzumenti byli nadšení;-)

Jsou proste super! Vsem, komu jsem dal ochutnat se jen oblizovali. Dnes je budu pect znova.

Hello, super receptík. Těsto vykynulo a dobře se s ním pracovalo. Uděluji bodík a jiný recept mi domu nesmí :yes:;-)

Hello, děkuji za tento recept:-K Pagáče jsem dnes dělala i jedla poprvé, jsou úžasné, krásně křehké a křupavé. Měli jsme je jako přílohu k drštkové polévce:-p. Recept dávám mezi oblíbené a posílám bodíka:yes:

Výborné. Těsto jsem nechala vykynout o něco déle cca hodinu,jinak jsem postupovala podle receptu. S těstem se krásně pracovalo,placky jsou nadýchané a přitom křupavé. Super!

Milá Hello,právě jsem dopekla pagáče podle vašeho receptu.Musím konstatovat,že voní celý byt a pokud nepůjdu brzy spát,všechno to s prominutím sežeru.Po úmrtí maminky jsem přišla i o recept na škvarkové pagáčky a teď jsem ho díky vám,získala zpět.Jsou vynikající a já uděluji 100 BODŮ.Jiný receptík už nehledám a ten váš si ukládám.Ještě jednou děkuji a přeji prima večer...Gábina:yes::yes:

Kačiatko 3. 12. 2011 12:56
Super nápad.. Výborné sú všetkým chutia ;))

Musím se připojit ke vší té chvále:-p dělala jsem je poprvé a všem chutnají!!!!!!!!!Jednoduché a výborné!:-8:-D

Ano Milane, také se to tak dělá, ale je to trochu jiný recept. Ten sem zadávala Magdalenka http://www.toprecepty.cz/recept/4761-moje-skvarkov... Je to staré a jednoduché jídlo, má mnoho podob, každá hospodyně si je dělala po svém a internet neexistoval, aby si to ujednotily :-D:-D

Moja mama pochádzala z južnej moravy ,a ona do testa pridávala trochu vytopenej masti a škvarky nevmiechavala do testa ,ale nasypala na vyváľané testo,to preložila a pokračovala vo valcovaní a prekladaní testa.:-p:yes:

Přidávám bod:yes:fotku:-) a několik kilo navíc po těhle výborných pagáčcích!:-D

Davide, škvarky nemelu a těsto nepřekládám. Sádlo na škvaření krájím na kostičky tak 1 cm velké a pak se nemusí mlít. Jinak válení a překládání těsta není na škodu, ale v tomto receptu to není nutné.

ahoj všichni,docela důležité upozornění!3kvarky musí být rozemletý a testo musí být nekolikrát přeložené a vyválené.To je teprve chuťovka. :yes::-*

Vyborny napad na delani mrizky:yes::yes::yes::-K

Super,super,super,konečně se mi povedly tak jak je mám nejraději!!!:-):-):-):yes::yes::yes:sarinka47@seznam.cz

křehké, skvělé, light :-D:-D

Jani, hřešení se odpouští :-D, pagáčky miluju a tohle mi sice uniklo, ale už neunikne :-D:-D:-p:yes:

Hello, náádhera! Dobře se s tím pracovalo, musela jsem bohužel zhřešit:-(, ale chválím, chválím!!! A přidávám fotky.;-) Mimochodem, těsto jsem dělala v pekárně!:-))

Hello, to je úžasné:-O a já měla tolik škvarků po zabíječce a nevěděla jsem, co s nimi!:-( No, škoda, teď bych musela koupit sádlo a vyškvařit škvarky, ale ukládám si to a určitě využiji!!;-)

Tématické fráze:
škvarkové pagáče, pagáče recept, pagáče škvarkové, pagáče, top recepty škvarkové pagáče, recept na škvarkové pagáče, recept na škvarkové pagáčky, recept na pagace, škvarkový pagáč, škvarkové pagáčky, recept pagáče, škvarkové pagáčiky, skvarkove pagace recept, jednoduché škvarkové pagáče, škvaření sádla recept, recepty ze škvarků, škvarky recept, škvarkové pagáčky recept, recepty pagace, škvaření sádla

Suroviny:
mouka hrubá, mouka hladká, škvarky, vejce, droždí, mléko, sůl, žloutek

Přidat fotografie receptu