Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 846 kJ / 2 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 336,93 g |
Tuky | 146,26 g |
Vláknina | 2,56 g |
Cholesterol | 987 mg |
Sodík | 2,40 g |
Sůl | 6,03 g |
Sacharidy | 25,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy (3-4 z jednoho řízku). Osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a necháme odležet.
Krok 2: V pánvi rozpálíme máslo a maso na něm dozlatova opečeme. Kousky masa vyndáme, na pánev rozložíme plátky slaniny a opečeme ji dokřupava.
Krok 3: Poté přisypeme půlky oloupaných šalotek, restujeme dozlatova a přidáme hříbky.
Když se vypaří přebytečná tekutina, přilijeme víno a necháme ho zcela odpařit. Krok 4: Poté obsah pánve zasypeme moukou, promícháme a prosmahneme a následně zalijeme teplým vývarem a mícháme. Krok 5: Snížíme teplotu a do omáčky vrátíme maso a přidáme bobkový list a tymián.
Prováříme 20 minut, občas promícháme a upravujeme hustotu omáčky. Krok 6: Nakonec vydatně zasypeme petrželovou natí a povolíme smetanou ke šlehání.
Když se vypaří přebytečná tekutina, přilijeme víno a necháme ho zcela odpařit. Krok 4: Poté obsah pánve zasypeme moukou, promícháme a prosmahneme a následně zalijeme teplým vývarem a mícháme. Krok 5: Snížíme teplotu a do omáčky vrátíme maso a přidáme bobkový list a tymián.
Prováříme 20 minut, občas promícháme a upravujeme hustotu omáčky. Krok 6: Nakonec vydatně zasypeme petrželovou natí a povolíme smetanou ke šlehání.
Zveřejněno 19. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské kuře na smetaně a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K5Xl
Moje poznámka
Francouzské kuře na smetaně a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K5Xl
Nejnovější recepty
Barevná vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 5 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 16 minutami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 30 minutami
Šlehačkový beránek
Petule123 před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
Terenees před 2 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 3 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 3 hodinami
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 3 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 3 hodinami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 4 hodinami
Tématické fráze:
francouzské kuře,
kure po francouzsku,
francouzské kuře recept,
francouzské sváteční kuře,
francouzská kuřata,
kuře na víně a smetaně,
francouzské sváteční kuře recept,
recepty na bílém víně,
recept na francouzské kuře,
kuře na smetaně,
francouzské kuře recepty,
malé francouzské kuře,
kure po francouzku,
kuře naložene ve smetaně,
francouzké kuře,
kuře na houbách a smetaně,
recept francouzske kure,
recept na bilem vine,
francouzské omáčky,
francouzská omáčka na kuře
Suroviny:
prsa kuřecí,
slanina anglická,
cibule šalotka,
máslo,
houba hřib,
víno bílé,
česnek,
vývar,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
bobkový list,
tymián čerstvý,
pepř,
sůl,
nať petrželová
Komentáře (18)