Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 846 kJ / 2 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 336,93 g |
Tuky | 146,26 g |
Vláknina | 2,56 g |
Cholesterol | 987 mg |
Sodík | 2,40 g |
Sůl | 6,03 g |
Sacharidy | 25,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy (3-4 z jednoho řízku). Osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a necháme odležet.
Krok 2: V pánvi rozpálíme máslo a maso na něm dozlatova opečeme. Kousky masa vyndáme, na pánev rozložíme plátky slaniny a opečeme ji dokřupava.
Krok 3: Poté přisypeme půlky oloupaných šalotek, restujeme dozlatova a přidáme hříbky.
Když se vypaří přebytečná tekutina, přilijeme víno a necháme ho zcela odpařit. Krok 4: Poté obsah pánve zasypeme moukou, promícháme a prosmahneme a následně zalijeme teplým vývarem a mícháme. Krok 5: Snížíme teplotu a do omáčky vrátíme maso a přidáme bobkový list a tymián.
Prováříme 20 minut, občas promícháme a upravujeme hustotu omáčky. Krok 6: Nakonec vydatně zasypeme petrželovou natí a povolíme smetanou ke šlehání.
Když se vypaří přebytečná tekutina, přilijeme víno a necháme ho zcela odpařit. Krok 4: Poté obsah pánve zasypeme moukou, promícháme a prosmahneme a následně zalijeme teplým vývarem a mícháme. Krok 5: Snížíme teplotu a do omáčky vrátíme maso a přidáme bobkový list a tymián.
Prováříme 20 minut, občas promícháme a upravujeme hustotu omáčky. Krok 6: Nakonec vydatně zasypeme petrželovou natí a povolíme smetanou ke šlehání.
Zveřejněno 19. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské kuře na smetaně a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K5Xl
Moje poznámka
Francouzské kuře na smetaně a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K5Xl
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 3 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 8 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 23 minutami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 39 minutami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 41 minutami
Pikantní čočka
Karel849 před 46 minutami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 2 hodinami
Panenka s mačkaným hráškem a pečeným bramborem
Benetka před 3 hodinami
Tvarohové tiramisu
3M_BOYKA před 3 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
evavolflova před 5 hodinami
Koka sušenky
faluska před 6 hodinami
Tématické fráze:
francouzské kuře,
kure po francouzsku,
francouzské kuře recept,
francouzské sváteční kuře,
francouzská kuřata,
kuře na víně a smetaně,
francouzské sváteční kuře recept,
recepty na bílém víně,
recept na francouzské kuře,
kuře na smetaně,
francouzské kuře recepty,
malé francouzské kuře,
kure po francouzku,
kuře naložene ve smetaně,
francouzké kuře,
kuře na houbách a smetaně,
recept francouzske kure,
recept na bilem vine,
francouzské omáčky,
francouzská omáčka na kuře
Suroviny:
prsa kuřecí,
slanina anglická,
cibule šalotka,
máslo,
houba hřib,
víno bílé,
česnek,
vývar,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
bobkový list,
tymián čerstvý,
pepř,
sůl,
nať petrželová
Komentáře (18)