Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety s tuňákem II.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 203 kJ /
3 873 kcal
Bílkoviny54,65 g
Tuky265,32 g
Vláknina48,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,67 g
Sůl4,03 g
Sacharidy301,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a 5-7 minut v něm smažíme cibulku, až změkne. Poté přisypeme česnek a sardele a smažíme je 2 minuty nebo dokud se maso nerozpadne na kousky. Krok 2: Zvýšíme teplotu, přisypeme rajčata a nezakryté je vaříme 5 minut. Poté přidáme tuňáka a větší množství pepře. Vše důkladně promícháme, pak snížíme teplotu a vaříme na mírném plameni 20-25 minut, dokud nezhoustne. Krok 3: Mezitím uvaříme v osolené vroucí vodě špagety a slijeme je. Přesypeme je do mísy, zalijeme omáčkou a důkladně promícháme. Krok 4: Pokrm před podáváním ozdobíme petrželkou.

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety s tuňákem II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety s tuňákem II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Jednoduchá a dobrá večeře:-K

Presne tak, Tejaja! A recept je opravdu perfektni hlavne pro ty, co prijdou vecer domu a maji chut na neco tepleho, rychleho a dobreho.

Prv, než začneme niekomu nadávať a urážať ho, treba si zistiť fakty. Že olivový olej sa prepaľuje pri nízkych teplotách, je obyčajný mýtus http://ona.idnes.cz/olivovy-olej-se-nehodi-jen-do-...
Bod varu olivového oleja je okolo 210°C, takže kľudne sa na ňom dá variť. http://www.srecepty.cz/clanky/zdravy-olej-olivovy-...
Samozrejme na jednotlivé kuchynské úpravy si vyberáme príslušný druh olivového oleja, ale tvrdiť, že patrí len do studenej kuchyne, je neseriózne.

Je to pravda. Olivový olej je určený pro studenou kuchyni, má nízkou teplotu kdy se začne přepalovat a právě zanikají ty dobré věci v něm, a vznikají škodliviny, které mohou způsobovat rakovinu. Pokud chcete na olivovém oleji smažit, nebo jakkoliv tepelně upravovat musíte si koupit rafinovaný (upravený) nikoliv pannenský....

Sabina.... co to píšeš? Italové vaří prakticky vše na olivovém oleji a jistě za tepelné úpravy... tak jsou asi úplně hloupí. Olivový olej fakt není jen do salátu!!

Sabina ,,, a to si vzala kde ? že olivový olej je rakovinotvorný ?

a proc to tak dlouho vari ? dusi ?

zase blazen ktery tepelne upravuje olivovy olej ktery je přo tepelne uprave karcinogeni (rakovinotvorny) a jeho struktura se při urcite teplote nici takže to jsou jen vyhozene penize

Tématické fráze:
špagety s tuňákem-recept, špagety s rybou, tunákové špagety, těstoviny s tuňákem recept, špagety s tuňákem a smetanou, tuňák recepty, tuňák se špagetami, tagliatele s tuńákem, spagety stunakem, tunák se špagetama, vaříme tuňáka, vaříme z tunaka, jídla z tunáka, zapečené špecle s tuňákem, tuńák recept, recepty z tuňáka, špagety s rybami, tortela, těstoviny s tuňákem a špenátem, tunakovy spagety

Suroviny:
olej olivový extra virgin, cibule, česnek, filet sardelový, rajče sterilované, olej olivový, sůl, pepř černý, těstoviny špagety, petrželka

Přidat fotografie receptu