Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybíz à la brusinky

Tahle verze zpracování rybízu má všestranné využití. Dají se tím nahradit brusinky na svíčkové, poslouží jako dip k masovým roládám, grilovanému masu, do ovocných a některých zeleninových salátů a i do neochucených jogurtů.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fb.lib fb.lib

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 011 kJ /
3 110 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy735,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 250 ml vody spolu s octem přivedeme k varu. Očištěný rybíz dáme do hrnce a vařící vodu s octem přelijeme do rybízu. Necháme 30 minut vylouhovat a pak rybíz scedíme. Krok 2: Do hrnce dáme 150 ml vody, přidáme cukr, skořici a hřebíčky. Postavíme na oheň, vložíme scezený rybíz a 10 minut vaříme. Krok 3: Vařící dáváme do čistých a vyhřátých sklenic. Očistíme kolem závitů, zavíčkujeme a otáčíme víčkem dolů.

TIP: Desatero o rybízu: Jak ho nejlépe zpracovat a na co využít

Zveřejněno 21. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybíz à la brusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kORr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybíz à la brusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kORr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Lentilka:Mě to poprvé taky nezhoustlo ale chyba byla u mě,nescedil jsem to.

Mám je hodně řídké, zhoustnou???? :-S

Moc výbornééééé:-D,:-p jen mám malinko víc sladké

Dělávám skoro stejně:-pfoto a:yes:+3

:yes:+2:yes:;-)

fb.lib, vítám tě v naší Topkové rodině(asi teda po druhé, jak píše Cathleen) a přeji ti, aby se ti tu teď líbilo víc, než poprvé;-)
Tyhle "jakobrusinky" taky dělám a máme je rádi. Recept na ně je tu už několikrát, ale 1. boda ti dám:yes:

Tématické fráze:
rýbíz jako brusinky, rybíz k masu, červený rybíz ala brusinky, čím nahradit brusinky, recept na rybíz a la brusinky, pečený rybíz ala brusinky, google rybíz pečený jako brusinky, recepty rybíz, rybíz ala brusinky, brusinky z rybízu, rybíz jakobrusinky, brusinky k masu, rybíz a la brusinky, a la, recept na brusinky, červeny rybiz k masu, rybízu a la brusinky, rybíz recepty, rybíz recept, k masu z červeného rybizu

Suroviny:
rybíz červený, voda, ocet, skořice celá, koření hřebíček, cukr, voda

Přidat fotografie receptu