Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryba (filé) s česneko - bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou a dresinkem - parní hrnec

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 354 kJ /
563 kcal
Bílkoviny31,48 g
Tuky13,01 g
Vláknina31,72 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 188 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy65,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybí porce si z obou stran lehce osolíme a potřeme dvěma stroužky prolisovaného česneku. Vrchní stranu ryb si pokapeme citron. šťávou, posypeme najemno pokrájenou bazalkou, na jemné plátky pokrájeným česnekem a necháme chvilku odstát. Krok 2: Mezitím si oloupeme brambory a mrkev a obojí si nakrájíme na šestinky. Zeleninu opláchneme, jen lehce osušíme a posypeme solí a kmínem. Brokolici si rozdělíme na růžičky, nakrojíme jí košťály do kříže a lehce ji osolíme. Krok 3: Do parního hrnce dáme vodu dle návodu, do parní nádoby vsypeme brambory a mrkev a dáme na 10 min. pařit. Krok 4: Mezitím si do druhé parní nádoby dáme porce ryb (file) a poklademe je kousky másla. - Já si pod rybu dávám kousek pečícího papíru, který na několika místech prostříhám, aby jím mohla procházet pára.- Krok 5: Po 10 min. přidáme k zelenině osolené kousky brokolice, přidáme na hrnec (nahoru) druhou nádobu s rybami a dáme ještě na 7 - 10 min. pařit. Pařím jen tak dlouho, dokud není ryba i vprostřed pevná. Zůstane tak krásně šťavnatá a není zbytečně přepařená. Krok 6: Než se udělá rybka, tak si můžete udělat dresink smícháním zakysanky, bylinek, česneku, soli a špetky pepře. Krok 7: Brambory si na talíři můžeme ještě omastit máslem, anebo je přelijeme lžičkou vypařené šťávy. Podáváme s dresinkem.

Zveřejněno 21. 9. 2011

Poznámka autorky mirca75

•Na dnešek jsme měla slíbenou čerstvou rybu, ale bohužel se rybolov nepovedl a tak jsem svou předpřipravenou chuť realizovala na "obyčejném" filé.

Jako rybu lze použít kapra i jiné sladkovodní ryby, ale šel by i losos.

•Ten papír pod ryby si dávám proto, že mi ryba tolik neušpiní hrnec (uvařené maso zůstává v dírkách a špatně se to myje), ale hlavně proto, že ryba se tak částečně paří na vlastní šťávě (díky papíru) a zůstává krásně šťavnatá. Papír si připravuju tak, že si vystřihnu jen o něco větší kus než je porce masa, smotám do ruličky, po obvodech do poloviny prostříhám a po rozvinutí mám pěkně dírkovaný papír.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba (filé) s česneko - bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou a dresinkem - parní hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o62A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba (filé) s česneko - bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou a dresinkem - parní hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o62A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Merylas/ Maruško:-) děkuju...:-K.

mirca75: Miri, nedá mi to a napíšu tohle: Jsi velice, velice skromná a umíš!!! A s tím bodováním máš pravdu, skrz bodů se tady recepty nedávají ale proto, aby je třeba někdo využil a to pak vždy potěší. My zase využíváme recepty ostatních, takže je to taková výměna:-)). Na ty Tvé se vždy těším:-*:-K

:-p:yes::yes:

Varilamyskakasicku:-), děkuju za milou pochvalu:-8:-K. Víš já si na boďkování nějak zvlášť nepotrpím, - tedy spíš vůbec ne:-8 - ale moc mě potěší, když si někdo receptu všimne a nebo podle něj dokonce i uvaří. To je pro mě to největší nej....;-):-K.

Ty máš tak krásné recepty a jenom nechápu, proč není více bodíků, nerozumím někdy tomuto zde, někdo má nic recept ,nejaka blbůstka a tleská se, body lítají,:-*jak o závod, Tobě bych dávala body na 40 a více, moc krásná úprava všeho papání,projela jsem si recepty, vše máš moc hezké, opravdu si otevřít hospůdku a máš narváno:-K:-K, dala bych Tě do top 10 každou chvilku:-K:-K;-):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

:-p moc pěkné:yes::-K

Tak;-)a už mám pro svůj pařáček tuhle krásnou dobrotu:-p+3:yes:uloženou:yes:

mirca75:Miruš díky!!!to mne nenapadlo,ale receptík mne láká:-p:-p:-K

Simonko:-) to lze udělat i bez "parníku". Stačí pařáčky, malé hrnce, nebo mřížka v pekáčku..... a jedéém;-):-p.

Pěkný receptík:-p;-)škoda,že nemám parní hrnec;-),ale člověk nemůže mít zase všechno,kuchyňka je malá;-)líbí se mi jak zůstanou krásné barvy zeleniny;-)+1:yes:

Tématické fráze:
file v parním hrnci, kapr v parním hrnci, ryby filé, ryba file, ryba v parním hrnci, rybí filé v parním hrnci, parní hrnec recepty, filé na bazalce, filé ryba, prilohy k rybam, recept na ryby file z parniho hrnce, ryba \\)filé) s česneko -, drezink na rybu, parní hrnec file, rybní file recepty, drezink na ryby, ryba a priloha, ryby a příloha recept, ryba se zeleninou v pečícím papíru, ryb filé

Suroviny:
filet rybí, sůl, šťáva citronová, česnek, bazalka čerstvá, máslo, brambory, mrkev, brokolice, kmín celý, sůl, smetana zakysaná, česnek, sůl, bazalka čerstvá, pepř bílý mletý, cukr

Přidat fotografie receptu