Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice v rumu s čerstvými švestkami

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 193 kJ /
285 kcal
Bílkoviny2,92 g
Tuky0,51 g
Vláknina1,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,39 g
Sůl5,85 g
Sacharidy35,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme a opepříme. Na marinádu smícháme rum, ocet, sójovou omáčku a med. Maso spolu se švestkami nakrájenými na čtvrtky zalijeme marinádou a necháme odležet. Krok 2: Poté maso vyjmeme a opečeme na pánvi z obou stran. Do pekáčku přendáme maso i s výpekem, přidáme marinádu i se švestkami a pečeme přibližně 30 minut v troubě, dokud maso nezměkne. Krok 3: Asi v polovině pečení přimícháme do šťávy paprikovou pastu a pokud máme švestky příliš kyselé, můžeme podle chuti přisladit ještě trochou medu. Omáčka by měla být sladkokyselé chuti.

Zveřejněno 23. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice v rumu s čerstvými švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6z8L

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice v rumu s čerstvými švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6z8L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

ivulinka:Ivanko, díky:-K a děkuji všem za ohlasy k receptu. Doufám, že se najdou nějací rumaři, aby zkusili;-)

Tak to já bych si tu chuť dovedla lehce představit, moc pěkný recept i s fotkami:yes:

rebeka:Nadi dala jsem jich asi 6 kousků x 4 čtvrtky, což se = 24 čtvrtek:-D:-)), ale je to fuk

moc hezké, naozaj;-):-p:yes::yes:
a že jsem tak smělá:-8:-8, kolik asi těch švestiček..nebo je to fuk;-):-?:-D

Jana Pá:, Colombo65:, chocolate:I vám všem ještě jednou díky:-K

:yes:vše mám doma, jen ten "rumík" chybí:-O, ale to není problém,určitě vyzkouším-vypadá to velice:-p:yes:,bodík jsem už poslala dříve:yes:

:yes::yes::yes:

Maso naložené v rumu je krásně křehké, to mám vyzkoušené:-p:yes:

Jinak ještě dodatek-rum je výborný s trochou sojovky i na naložení krůtích plátků, stačí je opéct, výpek zakápnout vývarem a trochou smetany a na plátcích rozpustit hermelín.

Moc všem děkuji za hezká slůvka:-K a nebojte se experimentovat;-)

Bibinka:Právě že jsem včera večer u televize popíjela grog a tak mě nějak napadlo, jestli by se ten rum nedal zkombinovat i s něčím jiným než se sladkostmi;-). A to bych nebyla já, abych to nezkusila:-D

Eliza:Švestky jsou samozřejmě sezónní, ale jestli myslíš rum, tak ten spotřebovávám v průběhu celého roku:-D. Papriková pasta je z Kauflandu myslím, je z drcených pečených paprik a jmenuje se Papriková pomazánka - není pálivá.

Souhlasím s Eliz, z Tebe a Tvých receptů by zaplesalo srdce nejednoho gurmeta:-K.Také nějak nechápu, proč na podzim kupujeme pofidérní jahody a nezpracováváme místní suroviny.Bod je zasloužený:yes:.

Tak to je perfektní recept, už se těším, až ho prubnu...:-p
Mně se líbí, jak systematicky spotřebováváš aktuální sezónní suroviny, pokud jsem si stihla všimnout. To je prostě skvělé..:yes::-p a mělo by to tak být.
Tou paprikovou pastou myslíš Harissu?

1974andrea:Andreo, recept pěkný a pikantní, nějakého "vochtlíčka" do sebe, nějakého k masu a než se to uvaří, je kuchařka namol:-D:-D Ale dávám krásnej 10.bod:yes:

Tématické fráze:
švestky naložené v rumu, maso s čerstvými švestkami, tuzemák s fotkou, maso na rumu, maso v rumu, vepřové maso s čerstvými švestkami, maso naložené v rumu, krkovice na sladkosti, veprove s cerstvymi svestkami, maso a rum, marinada z rumu, rum 1974, rum na maso, krkovicka nalozena v rumu, proč přidávat rum k pečení masa, uzené maso naložené v rumu, recepty maso se švestkami, maso s čerstvimi švestkami, pečené švestky naložené v rumu, švestky naložené v rumu recept

Suroviny:
krkovice vepřová, rum, omáčka sojová, med, balsamico, pasta papriková, švestky, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu