Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bundada bundada

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 526 kJ /
1 799 kcal
Bílkoviny61,36 g
Tuky18,82 g
Vláknina24,40 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 247 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy333,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na jemném struhadle nastrouháme uvařené brambory. Krok 2: Dále přidáme vejce, hrubou mouku a krupičku. Krok 3: V zadělávací míse uděláme těsto a nezapomeneme osolit .

Recepty na bramborové šišky, knedlíky a peciválky s mákem

Zveřejněno 4. 8. 2008

Poznámka autorky bundada

Různé věci dělám zpaměti, ale toto odvážím a úspěch je stoprocentně zaručen. Nerozvaří se a jsou skutečně výborné.

Z tohoto těsta dělám bramborové šišky, bramborové placky, plněné bramborové knedlíky a normální bramborové knedlíky.

Normální knedlíky vařím 2O min

plněné bramborové knedlíky 15 min. a

bramborové šišky 8 min.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wWP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wWP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Vynikající recept:-)

Jarka D.: Z hrubé krupice vařím kaši od té doby, kdy moje holky začaly jíst lžící ;-) Jen ji vařím tak 1x do roka, holky raději z ovesných vloček nebo rýžovou :-)

zizala: A už jste někdy zkusili uvařit krupičnou kaši z hrubé krupice? je ohodně chutnější než z dětské. Zkuste!

ja som robila nedávno z tohto cesta plnené guľky udeným mäsom, boli vynikajúce a zo zvyšného cesta som urobila šúľance, hned so ich dala zamraziť, nevarila som a za pár dní som ich robila vnukovi a boli dobré, takže sa nemusia variť a potom dávať mraziť. :-p

Výborné, děkuji!:-D:yes:

chocolate i spagetka: děkuji oběma, zkusím jak šulánky, tak to naplnit třeba povidlama nebo jablíčkem. myslím,že do večera to bude pryč :-))

Petra:Já bych nenechávala ani do druhého dne, i kratším stáním řídne, bramborové je nejlepší zpracovat okamžitě.Lepší bude uvařit a zamrazit.

Petra:Bramborové těsto jako takové bych nemrazila, zřídne. Ale udělej třeba noky, šišky apod., uvař a to zmraž. Udělej to bez příchutě, pak si to můžeš dělat, jak chceš. Jo ale do druhého dne v lednici určitě můžeš.

když udělám těsta víc, dá se uchovat v lednici třeba do druhého dne, popř. zamrazit do mražáku na příště??? :-)nebo se musí ihned zpracovat?:-/

U nás doma toto byly šulánky:-p

bukynacka: Ano, z tohoto těsta se mohou uvařit i šišky s mákem, doba varu je napsaná v receptu. Krupičkou se myslí ta jemná dětská na krupicovou kaši, ne Hrubá pšeničná krupice ;-)

Mám hodně hloupý dotaz, ale pokud mám nějaký recept na bramborové plněné knedlíky, tak z nich mohu udělat i šišsky s mákem? :-8 Nevařím moc dlouho. A také ta dětská krupička-myslí se tím ta klasická na krupičnou kaši?

Tak zítra se chystám udělat tyto knedlíčky,tak jsem zvědavá ;-)

vařila jsem po delší době a opět byly výborné :-p :yes: tentokráte jsem přidala vrch. lžičku Solamylu. Vařila jsem 5 min.

Jindra S. 2. 2. 2012 22:09
Toto jsme vařili doma,když jsem byla malá,říkali jsme tomu
šlejšky.Ty se pak posypaly opraženou strouhankou a polité
máslem a bylo to výborné.

šárkačmárka 7. 11. 2010 17:10
Kuchařinky prosím Vás,asi zbytečnáotázka,ale ten mák je mletý ,že?:-K
A čím vším se dají ještě posypávat:-?
Děkuji .

Musím se přidat k Merylas, má pravdu a do bramborového těsta taky přidávám Solamyl. Z bramborového těsta je dobrý asi každý jídlo, mám ho moc ráda.

Nedávno jsem dělala povidlové taštičky z bramborového těsta a šišky. Přidala jsem foto a bodík jsem dala už dávněji ;-)

To nejsou škubánky neboli kucmoch. To jsou bramborové šíšky. Oboje se u nás vařilo často, když jsem byla malá. Můj tatínek tyhle jídla miloval. Škubánky jsou vlastně takové bochánky vykrojené namaštěnou lžicí z něčeho, co se podobá bramborové kaši. Ale také se sypou mákem.

To co vidím na fotce nám ve skolní jídelne varily pod jménem "Skubánky"

Přidávám do bramborového těsta i trochu Solamylu, lépe pak drží. Vždy záleží, jaké máme zrovna brambory. Já teda sypu od oka, dávám jak krupičku, tak hrubou mouku, vždy si zkusím jednu šišku uvařit, jestli drží, jinak se musí přidat mouka. Jinak jen poznámka pro začínající, bramborové těsto stáním řídne, tak je dobré zadělat a ihned zpracovat na knedlíky a vařit. Recept je :yes:

Tématické fráze:
bramborové knedlíky, bramborové knedlíky recept, knedlíky bramborové, bramborový knedlík domácí, domácí bramborove knedliky, bramborový knedlík, bramborový knedlík recept, domácí bramborový knedlík, recept na bramborove knedliky, těsto na bramborové knedlíky, bramborove testo, bramborový knedlíky, recept bramborove knedliky, bramborové těsto na knedlíky, bramborove knedliky z bramborove kase, recepty bramborové knedlíky, nejlepsi bramborove knedliky, brmborove knedliky, bramborov knedlky, bramborové knedlky

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hrubá, krupice dětská, sůl

Přidat fotografie receptu