Suroviny
Porce: forma na pečení
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 757 kJ / 3 288 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,20 g |
Tuky | 172,82 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 989 mg |
Sodík | 356 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 363,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka i švestky omyjeme, odstraníme jádřince u jablek a u švestek odstraníme pecky. Jablka pokrájíme na měsíčky, švestky rozpůlíme. Je-li slupka u jablek tužší, raději jablka oloupeme. Nastrouháme si na struhadle sojové řezy a citrónovou kůru.
Krok 2: V misce pak smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, pudingem a cukrem.
Krok 3: Přidáme našlehaná vejce, mléko a rozpuštěné máslo.
Krok 4: Všechny suroviny pak ručním mixérem vyšleháme lehce do pěny . Těsto by mělo mít lehce tekutou konzistenci.
Krok 5: Poté těsto nalijeme do zapékací misky, kterou jsme si vymazali tukem a vysypali strouhankou nebo kokosem.
Krok 6: Na těsto poklademe pokrájené ovoce, obalené ve strouhaných sojovými řezech a v nastrouhané citronové kůře.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 35-40 minut, dokud koláč nezezlátne a není propečený.
Krok 8: Koláč necháme vychladnout a posypeme cukrem, dozdobíme lístky máty nebo meduňky.
Zveřejněno 24. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehký jablko-švestkový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mMwn
Moje poznámka
Křehký jablko-švestkový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mMwn
Nejnovější recepty
Duhová vosí hnízda
Přidáno před 9 hodinami
Karamelové oválky
Přidáno před 10 hodinami
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 16 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno 21. 12. 2024 11:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Margot kuličky voní kokosem, rumem a čokoládou. Toto nepečené cukroví si zkrátka zamilujete, a přitom je hotové za chvíli
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky na víně
Dogys před 1 hodinou
Výborná fazolová polévka
spirikmichal.ostrava před 2 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Sahula před 4 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
MartinaDvorakova před 4 hodinami
Drožďová polévka
Lusssie před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 14 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 14 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 18 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 18 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 19 hodinami
Tématické fráze:
kolac jablka svestky,
jablko švestkový koláč,
sojový koláč,
recepty z jablek,
koláč švestky jablka,
jablkošvestkový koláč,
křehký moučník z jablek,
sojový suk dítěti,
švestkový koláč jablka,
švestkový koláč s jablky,
kolač ze švestek a jablek,
koláč švestky a jablka,
kolac s jablky a svestkami,
švestky a jabka koláč,
sojovy suk kolaç,
švestky a jablko koláč,
švestkový koláč slupka,
koláč z jablek a švestek,
jablko švestkové řezy,
jablkovej kolač
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
jablko,
švestky,
pudink vanilkový,
vejce,
mléko,
řezy sojové,
kůra citronová,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
tuk,
strouhanka,
kokos
Komentáře (14)