Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík po loupežnicku

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 888 kJ /
2 363 kcal
Bílkoviny11,98 g
Tuky252,27 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 4,85 g
Sůl12,10 g
Sacharidy9,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uzené slaniny si nakrájíme silnější dva plátky a těchto následně nakrájíme 8 klínků. Vzniklé klínky slaniny dáme na tácek do mrazáku, aby se s nimi dobře králičí maso špikovalo. Králíka naporcujeme. Krok 2: Čerstvé koření (rozmarýn + tymián) obereme z větviček a nasekáme na jemno. Vložíme do hmoždíře a přidáme kuličky jalovce a hrubozrnnou sůl (lžičku). Vše společně rozetřeme. Krok 3: Králičí maso připravíme na špikování, tak, že do masa po délce svalu uděláme tenkým nožem zářez a vsuneme zmrzlé klínky slaniny (špikujeme jen zadní stehna a hřbet). Do prošpikovaného králičího masa vetřeme rozetřené voňavé koření. Maso již nesolíme a vložíme do připraveného pekáče. Krok 4: Na pánvi si vyškvaříme zbytek uzené slaniny, kterou již pokrájíme na kostičky. Jakmile je slanina vyškvařena přidáme k ní na hrubší kousky nakrájenou mrkev, petržel a cibuli. Lehce necháme orestovat a ještě vřelé nalijeme na porce králíka. Krok 5: Podlijeme 4 dl vody a přikryté dáme péct při střední teplotě (dle trouby) na 2 hodiny. Po hodině maso přelijeme vzniklou šťávou a přikryjeme maso v pekáči kromě poklopu ještě kouskem pečícího papíru, aby se z vrchní strany moc nepálilo a zůstalo vláčné. Krok 6: Po další hodině pečení nalijeme na upečeného králíka obsah Rama cremefine a necháme ještě chvilku prohřát. Králičí porce poté vyjmeme a udržujeme teplé. Krok 7: Obsah pekáče zbavíme přebytečného tuku a propasírujeme přes sítko. Pokud je potřeba zředíme mlékem a pro finální zjemnění rozmixujeme ještě ponorným mixérem. Přidáme lžíci másla a je hotovo. Podáváme s napařeným houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 25. 9. 2011

Poznámka autora Colombo65

Podobá se to vzhledem svíčkové, ale nechutná to tak, dominantní je chuť vyškvařené uzené slaniny a koření (rozmarýn+tymián).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po loupežnicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7GE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po loupežnicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7GE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Colombo65 - no ti loupežníci se ale měli - nad takovou dobrotou sbíhají se sliny:yes::-D

:-p+10:yes::-K

Kýtku mám raději přední:-p, ale tahle by také stále za hřích:-)):-*:yes:+

Nádhera :-p:yes:

jen jsem polkla na prázdno a pravím...mňam:-p:yes:

Krásně voňavý receptík:-p

:-p super:yes::yes:

To bych mohla teď a hned pres "UPS":-K:-));-):yes:, omáčka vypadá skvělě Otto:yes:

Otto, to je nádhera!!! Nic mi nebrání to vyzkoušet, zcela vyjímečně mám všechno, co bych na to potřebovala, mimo králíka:-D:yes:

Otíčku, báječná záležitost a o fotkách už ani nemluvím, ty jsou krásné vždycky:yes:;-) Dávám 3.bod:yes:

To je krásná nožka:yes::-p+

Colombo65 :yes: vonia to az sem ;-)
bod odo mna

Tématické fráze:
kralik recepty, špikování králíka, králík recept, recept králík, králík na tymiánu, recepty na králíka, recepty z králíka, prošpikovaný králík, recepty kralik, recept na kralika, top recepty kralik, králik domácí recepty, jak upect moravskeho kralika, zmrzlí králík, prospikovany králíci, spikovani zmrzlou slanino, králík alla svíčková, recepty králík domácí, recepty z králíka domácího, králik-recepty

Suroviny:
králík, rozmarýn, tymián, jalovec, rama cremefine, slanina uzená, mrkev, petržel, cibule, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu