Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízky s bylinkovou náplní

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 731 kJ /
1 848 kcal
Bílkoviny355,14 g
Tuky32,76 g
Vláknina5,11 g
Cholesterol 830 mg
Sodík 2,15 g
Sůl5,36 g
Sacharidy31,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z jemně nastrouhaného ementálu, hořčice, utřeného česneku a bylinek vytvoříme hustou směs, kterou pro snadnější promíchání povolíme trochou smetany. Krok 2: Maso tence naklepeme, osolíme, opepříme a každý plátek poklademe dvěma kolečky mortadely. Doprostřed rozdělíme sýrovo-bylinkovou hmotu a stočíme. Zavážeme kuchyňským provázkem (viz poznámka). Povrch můžeme posypat sladkou mletou paprikou, maso bude mít hezčí barvu. Krok 3: V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a maso opečeme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme ho, olejový výpek zredukujeme na cca 2 lžíce a přisypeme 2-3 lžíce hladké mouky. Prosmahneme, orestujeme do světlehnědé barvy a zalijeme horkým kuřecím vývarem. Prošleháme, vrátíme maso a za častého hlídání i povolování vodou prováříme přikryté na nejnižší teplotě asi 25 minut (nejlépe na okraji plotýnky). Do omáčky přidáme bylinky, případně ji dochutíme solí a pepřem a na závěr povolíme smetanou dle chuti a hustoty omáčky. Krok 4: Z hotového masa odstraníme provázek, nakrájíme našikmo a klademe do hotové omáčky.
Podáváme s přílohou dle vlastní volby, doporučuji bylinkovou rýži.

Zveřejněno 27. 9. 2011

Poznámka autorky Eliza

Pro začátečníky uvádím způsob svazování masa:

Pod závitkem, který si položíme tak, aby delší strana směřovala kolmo k nám, protáhneme provázek, naměříme čtyři až pět délek masa a ustřihneme. Na straně blíž k našemu tělu necháme provázek vyčuhovat asi deset centimetrů. Na odlehlém konci ho vytáhneme a přidržíme asi dva centimetry nad masem. Tuto část držíme levou rukou a pravou rukou provlékneme konec provázku pod maso (doprava), vyndáme na levé straně, uděláme smyčku kolem provázku v levé ruce a pevně stáhneme. Takto pokračujeme po celé délce masa a na konci svážeme s druhým koncem provázku.

Původní recept pochází z mých dávných výstřižků a v minulosti jsem ho často s úspěchem realizovala. Teď jsem se k němu po létech vrátila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízky s bylinkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJrg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízky s bylinkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJrg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:-p vypadají moc lákavě:yes::yes:

;-):-):-KEliza:

Na koupi těch skřipců se chystám už několik let...Mám i jehličky a také je používám. Tady v tom případě jsem raději použila starou dobrou svazovací metodu ;-), protože tato náplň se tepelnou úpravou stává de facto tekutou... Stejně vždycky něco vyteče, ale co, aspoň to dochutí omajdu...;-) V té fázi dušení a probublávání jsem závitky různě podpírala jeden o druhý, aby problematická místa byla nohoře...:-D

Pajaja: také "jehluji", aneb teď mám bezva skřipce,rychle je to vše už dnes:-K;-)

Všechno si také ukládám, když si chci vařit něco, kouknu se na pár lidiček zde, co už poznám a už je plán:-K;-):-):-))

Pěkné, dělám podobně,mortadelu si teď zkouším udělat po domácku,četla jsem bezva rcp s jí udělat doma. Obdivuji,jak stíháš tolik recepíků děnně, takto vařila tchyně denně tolik bašty:-O:-K:-):yes:

To vypadá velmi lákavě! Určitě vyzkouším. . . :-p:-):yes: +1 Jen - já na závitky používám jehly a je to mnohem rychlejší použití než svazování provázkem.

Oblíbená pochoutka:yes: v luxusním podání.

Moc hezké, tahle kombinace surovin snad nikdy nezklame a neomrzí:-p:yes:

Super a ta mortadela je výborný nápad na náplň;-);-);-):-K

Recept se mi opravdu moc líbí:yes:+6

Krásně šťavnatá fotka :-O:-p:yes:

Jak se ta náplň z překrojeného řízku vine ven, óóó, nádhera! :yes::-K

Děkuju, myslím, že litovat nebudete...:-K

Nejvíc receptů na vyzkoušení mám Tvých:-D A teď přibyl další:-K Nebudu se opakovat...+1:yes::yes::yes:

Elizo, to je nádhera:-O super ingredience, to určitě budu chtít vyzkoušet. Tolik hodin a já mám hlad!!:-O:-D:yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí řízky, kuřecí roláda s bylinkovou náplní, kuřecí řízky recepty, kuřecí řízek, svazování česneku, bylinkova smes na rizky, recepty bylinková náplň, bilinkova náplň, skřipec na závitky použití, bylinková náplň, kureci rizky recept, kuřecí náplň se smetanou a bylinkami, kuřecí prsní řízky na bylinkách, mortadela kuřecí, kuchynska uprava kuřecich řizku, svazovani masa, kuřecí mortadela, jak poznám hotový řízek, svazování masa provázkem, skřipce na zavitky pouziti

Suroviny:
prsa kuřecí, mortadela, pepř, sůl, sýr, hořčice pikantní, česnek, pažitka, petrželka, smetana, olej, mouka hladká, vývar kuřecí, pažitka, petrželka, smetana

Přidat fotografie receptu