Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rožnovská mňamka

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 099 kJ /
3 131 kcal
Bílkoviny175,01 g
Tuky227,60 g
Vláknina31,15 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 1,16 g
Sůl2,74 g
Sacharidy82,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brutvan (plech s vyšším okrajem) vytřeme olivovým olejem, vložíme kořenovou zeleninu nakrájenou na hranolky, cibuli na céčka, rozkrojené brambory, kuřecí paličky, snítky tymiánu, vše osolíme, poklademe plátky másla a trošku podlijeme. Krok 2: Brutvan přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 200 stupňů. Krok 3: Po 20-ti minutách teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme dalších 30 minut. Odstraníme alobal, a za občasného potírání směsí citronové šťávy, medu a tabasca dopékáme do změknutí.

Zveřejněno 28. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rožnovská mňamka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5QR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rožnovská mňamka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5QR

Marie

Komentáře (16)

K dnešnímu obědu. A chutnalo nám. :yes:

To je krása na pohled věřím, že i na pošmáknutí :yes::-p:-))

Pochutnala jsem si,chut citronu, tabaska a zeleniny je zvláštní, moc dobrá, přidala jsem zbytek anglický :yes:+foto:-p

Ivana79:Ivanka, díky za fotky i komentář:yes::-K

Jendo,dík za skvelý recept:-KObmenila som trochu zeleninu,lebo petržlen nemám,tak som dala karfiol a huby.Do zmesi na potieranie som pridala aj pomarančovú šťavu a cesnak.Fakt výborné:-p:yes::yes:Bodík som dala skôr,tak pridávam fotky;-)

Tak jsem se konečně dostala k tomu, abych uvařila tuhle dobrotu.Opravdu je skvělá, jen jsem musela trochu improvizovat a to tak, že jsem místo tabasca dala Harisu a přidala ke kuřecím paličkám na malé kousíčky pokrájený velmi libový bůček. Nemá to chybu a určitě se bude dělat častěji. Posílám Ti zasloužený bodík:-p:-p:-)):-)):yes:

Která Rožnovačka Tě to naučila?;-)

Johanka - Jogi 11. 10. 2011 14:31
Stěhování do Rožnova DOPORUČUJI!!! Neznám krásnější město a úžasnější lidičky...viď Jeníčku. Tvůj recept je jako vždy :yes:

Honzo,stěhuju se do Rožnova,taková mńamka.Pečená kořenová zelenina je suprová a kor s kuřecím a medem.Vyzkouším a brzy.:-p:-p:yes::yes::yes:

:-);-):yes:+

Ten pekáč ten je tedy k sežrání:-O:-)):yes:

:yes::yes::-p;-)

Jendo - opravdu bych si dala - vypadá to náramně:-D:yes:

Teda Jendo....ze ja sem vubec lezla takhle vecer...takova nadhera ...:-p:-p:-p dala bych si hned...ale musim hodit cumku na nejakou cokoladovou buchtu,paaac muj ulicnik Michal ma zitra jmeniny...ale na pristi vikend bych to zaradila na obed...a snad do obou rarasku dostanu i tu mrkev...posilam bodik :-!:-K:-*

krásně barevná, voňavá a šťavnatá bašta:-p;-)
bravo, Jendo:-):-K:yes::yes:

Tématické fráze:
rožnovská kapsa, mňamka, rožnovské řezy, rožnovská pečeně, roznovske řezy recept, rožnovská bašta, roznovske maso, rožnovske s korenovou zeleninou, mňamka z hub, mnamka recepty, roznovske platky, rožnovská vepřová pečeně, mnamka recept, štava k prirodnimu platku, příloha ke kuřecím paličkám, brutvany, rožnovská buchta, rožnovská hovězí pečeně, rožnovské kapsy, mnamky recepty

Suroviny:
paličky kuřecí, cibule, mrkev, petržel, celer, brambory, olej olivový, máslo, tymián, citron, med, tabasco

Přidat fotografie receptu