Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové zelí

Milujete zelí? Cuketové, cibulové, kedlubnové, ale třeba i dýňové. Pojďte si s námi připravit tuhle výbornou variantu z dýně hokkaido, budete překvapeni jeho nasládlou chutí. Hodí se jako příloha všude tam, kde běžně používáte kysané zelí.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 123 kJ /
507 kcal
Bílkoviny12,42 g
Tuky18,47 g
Vláknina27,30 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy62,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni oloupeme (dýni hokkaido nemusíme) a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na másle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a přidáme dýni. Osolíme, okmínujeme a podlijeme vodou. Dusíme do měkka. Krok 3: Dochutíme podle chuti cukrem a octem.

TIP: Čím se liší hokaido od jiných dýní?

Zveřejněno 29. 9. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmY8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmY8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Janja: Není zač, jsem ráda, že chutnalo :-K

Moc dobrý "prívarok" <3 Dělávám z kedluben ( výborné), vlastně ze zelí už ne.Připravovala jsem z máslové dýně, kterou jsem musela oloupat a to byla největší dřina. Příště zkusím z dýně Hokaido. Z té míváme dobrou polévku. Díky za předpis :yes:

Já mám recept na dýňové zelí od tchýně (ročník 1910) a ta toto zelí dělala takto:
Dýni nastrouháme nahrubo,přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, pokmínujeme, podlijeme troškou vody a přidáme na másle (sádle) osmaženou cibulku, trochu octa dle chuti a sůl dle chuti. Dusíme do měkka (cca 20 min). Ve šlehačce rozšprudlovat hl.mouku a zelí zalít tak, aby hmota byla tak akorát - ani hustá ani řídká:-p Kalorická bomba, ale SUPER :-p

Jejda Andrej,toto mi nějak uniklo:-OVypadá to moc krásně:-K:-p+10:yes:

1974andrea:Já měla na mysli chuťově. A děkuji za upřesnění;-)

1974andrea:
Rozdíl mezi dýní Hokkaido a jinou dýní je v tom, že z dýně Hokkaido je zelí rychleji hotové, tedy pozor, aby se moc nerozvařila, já dělám většinou z máslové dýně a jde rovněž, ale jak píši - když jsem dělala z Hokkaido, byla jsem překvapena, jak rychle bylo měkké.

pospa-michal:Recept jsem vkládala já, tak vám odpovím;-). Žádný rozdíl mezi tykví Hokkaido a dýní nebude, určitě to z toho půjde.

kucerova45:dobry den jaky je rozdil mezi tykví a dyní,nasazel jsem tykev hokkaido a chci ztoho dělat to zelí pujdeto?děkuji jinak budu muset koupit dyni

kucerova45:Mockrát děkuji:-K:-8, mám velkou radost, že jste uvařila podle tohoto receptu a že vám chutnalo;-)

Dneska jsem udělala k pečené huse,;-) nemá chybu, je výborné.:-K

Díky za komentáře:-K a určitě zkuste, je to zase změna a krásně barevná;-)

tejaja:paráda:yes::yes::yes: moc děkuju, Terezko:-K:-):-)

rebeka:rebčo, je to rovnaký postup ( len opačný ) ako sa u nás robí tekvicový prívarok. http://www.toprecepty.cz/recept/2749-tykvovy--priv...
Takže kľudne použi akúkoľvek tekvicu, bude to dobré ;-):-D

hokaido:-O:-O:-?:-? to tu nemamo:-//:-// šlo by to s jiným druhem dýně:-? v podstatě je to stejná příprava jako u "běžného" zelí...to bych mohla zvládnout:-8:-D:-D:-D
máš další bodík ode mě,páč se mi ukrutně líbí ta barvička zelíčka;-):yes::yes::-)

Včera mi přítelova maminka nabízela zamraženou dýni a zelí zmínila, s receptem jsi Andrej přišla jak na zavolanou :yes::-K.

:yes::yes:

Pavla:Díky, lichotnice:-K:-))

1974andrea: OK,vaše recepty nemají chybu, tudíž jste vyřkla ortel nad dýní, která se na mě směje ze stolu naproti :-D. Děkuju za typ:yes:

martina 72:Díky :-K. S koprem vařívám mrkev a ta je taky výborná

Bodík ti dám hned, protože tohleto dýňové zelíčko míváme pravidelně o vánočních svátcích s pečenou kačenkou a maminka mě naučila tam přidat trochu kopru, nemá to chybu:yes:

Pavla: Není, ta dýně sama o sobě sladká není;-), já tak dělám i zelí cuketové

No to na to čučim jak bacil do lékárny :-D. Ráno mi kolegyně přinesla půlku dýně a dumám, co s ní....Hokaido to asi nebude, ale tož to bych mohla zkusit zelíčko z toho. Je to jedlé? Není to sladké moc?

Tématické fráze:
dýňové zelí, recept na dýňové zelí, dynove zeli recept, dýňové zelí recepty, zelí z dýně hokaido, zelí z dýně, zelí z máslové dýně, recepty dýnové zelí, dýňový zelí, dinove zeli, recept dýňové zelí, dýnové recepty, zamražená dýně, dýňovézelí, dýňová zelí, dýně jako zeli, recepty na dýňové zelí, hokaido zelí, dynove zeli, dýňové zelí hokkaido

Suroviny:
dýně hokkaido, cibule, máslo, mouka hladká, kmín celý, sůl, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu