Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžový nákyp se smetanou a švestkami

Vyzkoušejte tento skvělý, vláčný rýžový nákyp se švestkovým kompotem. Nákyp nejen zasytí, ale také uspokojí vaši chuť na sladké. Pocukrovaný skořicí či ozdobený zbytky kompotovaných švestek bude skvělou svačinou i večeří.

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

wena86 wena86

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 275 kJ /
2 456 kcal
Bílkoviny44,24 g
Tuky106,43 g
Vláknina4,75 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 315 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy327,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži uvaříme dle návodu na obale. Necháme okapat a vysypeme ze sáčků do hrnce. Krok 2: Zalijeme vroucí smetanou, přidáme vanilkový cukr, zamícháme, přiklopíme a necháme 10 minut dojít. Krok 3: Mezitím oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme citronovou kůru a mletou skořici. Vmícháme do rýže a nakonec opatrně přidáme vyšlehaný sníh. Krok 4: Polovinu směsi vlijeme do vymazaného pekáčku, poklademe švestkami (můžeme i kapku zakápnout šťávou) a zalijeme zbylou směsí. Vrch můžeme posypat skořicí. Krok 5: Dáme zapéct na 175 °C cca 30 minut.

TIP: Další recepty na sladké nákypy

Zveřejněno 29. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový nákyp se smetanou a švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3KQ9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový nákyp se smetanou a švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3KQ9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Výborný nákyp, podle tohoto receptu se mi konečně povedl vláčny nevysušený nákyp. Jen po půlhodinovem pečení na 175°C, jsem troubu přepla na 190°C a pekla další půl hodiny (mám dva roky starou vestavěnou troubu Beko). Chuťově výborný, ukládám si :yes:

:yes:<3

Nákyp jsem udělala dnes své vnučce a pochutnala si,tak dávám bodík:yes::-)

danutka8: děkuji moc :-)

:yes:nejlepčí nákyp co jsem kdy měla:-K LUXUSKA:-8

Výborný recept, dělám ho několikrát do měsíce s nastrouhanými jablky a je vynikající :-) :yes:

nuttela6:;-)

Mňam, zítra se do toho pustím :)
Super recept rychlý jednoduchý :yes:

wena86: za málo;-)

Ahoj, děkuji Vám moc za milé uvítání :) u nás doma tenhle nákyp milujeme, myslím si, že i jiným ovocem bude dobrý :) ještě moc děkuji za fotečky :)

rýžový nákyp dělám stejně, jen místo smetany dávám obyčejné mléko. Je to vynikající.:-p

rebeka: bylo to skvělé, rebi, ale fakt stačí ta smetana 12%, dokonce si myslím, že ani mléko by nic nepokazilo

Jana Remkova:ty jsi mě předběhla:-O chtěla jsem to spáchat o víkendu a taky dát čerstvé švestičky ze zahrádky..Hujer nooo:-8:-D:-D:-D
vypadá to na fotkách krásně ..šťavnatě:-p:yes::yes:

Vynikající!! Použila jsem normální 12% smetanu a čerstvé švestky;-) Přidávám foto;-)

Weno86, vítám tě v naší Topkové rodině jako dalšího člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-)
Takový nákyp může být dobrý, jen já mám raději z meruňkama, nebo broskvemi. Dávám ti 2.bod:yes:

No, s tou smetánkou to bude super:-p:yes::yes: Vítej na Topreceptech!!;-):-K:-K

Tématické fráze:
švestkový nákyp, švestkový rýžový nákyp, ryzovy nakyp, video rýžový nákyp se švestkami, recepty -ryžovy nákyp se švestkami, ryžoví nakyp, sladká rýže se sušenými švestkami, ryzovy nakyp svestkovy, rýžový nákyp ze švestek, rýžový švestkový nákyp, sladká rýže se švestkami, babiččin rýžový nákyp, babicciny recepty ryzovy nakyp, recept na švestkový nákyp, rýžový nákyp se svestkami video, recept na rýžový švestkový nákyp, rýže na sladko se švestkami, recepty -ryžovy nákyp s švestkami, rýžový nákyp video, nákyp rýžový pro děti

Suroviny:
rýže, smetana ke šlehání, kompot švestkový, cukr vanilkový, cukr moučkový, máslo, vejce, skořice mletá, kůra citronová, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu