Suroviny
Porce: 12 kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 011 kJ / 5 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,62 g |
Tuky | 323,75 g |
Vláknina | 9,50 g |
Cholesterol | 2,95 g |
Sodík | 2,31 g |
Sůl | 1,47 g |
Sacharidy | 550,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky s cukrem utřete do pěny, přidejte dvě lžíce teplé vody a tekutý med. Mouku, jedlou sodu a koření promíchejte a přidejte ke žloutkům. Nakonec lehce vmíchejte tuhý sníh.
Krok 2: Těsto dejte do vymazané a vysypané formy. Zpočátku pečte 10 minut při 190°C, pak zmírněte na 160°C a dopečte asi 40 minut. Korpus nechte vychladnout a strunou rozkrojte na 6 tenkých plátů. Pokud ji nemáte, rozdělte na 4 díly nožem.
Krok 3: V hrnečku na mírném ohni nechte zkaramelizovat krupicový cukr. Když dosáhne potřebné barvy, zalijte jej dvěma lžícemi vody, přidejte lžičku másla, aby neztvrdl. Do mísy dejte žloutky, vychladlý karamel, vanilkový cukr, solamyl a vše utřete. Přilijte mléko a v kastrolu za stálého míchání vařte 2-3 minity. Pak pomalu za občasného promíchání nechte vychladnout.
Krok 4: Máslo utřete, po částech vmíchejte směs solamylu s černou kávou a změklou čokoládou. Část karamelového cukru oddělte na potření dortu. Medové pláty slepujte po vrstvách karamelovým a kávovým krémem. Celý dort potřete karamelovým krémem a posypte strouhaným perníkem. Dort nechte v chladu odležet do druhého dne.
Zveřejněno 1. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kO8v
Moje poznámka
Medový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kO8v
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 29 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
medový dort,
medový dort recept,
medový korpus,
medovy korpus na dort,
medový krém do dortu,
medovy dort videorecept,
recept na medový dort,
medovydort,
krem ze solamylu,
korpus na dort s medem,
medove testo na dort,
dort z medových plátů,
medový dortový krém,
medový krém na dort,
medový dort do formy,
medový dortový korpus,
medoví dort,
medovej dort recept,
medový korpus recept,
medovy krem na dorty
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
med,
mouka hrubá,
soda jedlá,
koření do perníku,
perník na strouhání,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
cukr vanilkový,
solamyl,
mléko,
máslo,
solamyl,
káva černá,
čokoláda
Komentáře (1)