Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 956 kJ / 6 682 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,55 g |
Tuky | 374,88 g |
Vláknina | 30,60 g |
Cholesterol | 1,93 g |
Sodík | 652 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 714,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrůlku zkaramelizujeme hrnek cukru a 3 polévkové lžíce vody do zlatavé barvy. Ořechy lehce opražíme na sucho na pánvi a podrtíme.
Krok 2: Vejce s olejem a se špetkou soli vyšleháme a pak do nich tenkým pramínkem zašleháme karamel. Přidáme kandovanou kůru, podrcené ořechy.
Krok 3: Vmícháme mouku s práškem a nakonec jablíčka na kostičky.
Krok 4: Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech, nebo vystříkaný olejem na pečení. Pěkně rozetřeme dohladka a dáme péct na cca 160°C dle trouby asi 20 minut. Vršek lehce zezlátne. Dáme vychladnout.
Krok 5: 2 vejce vyklepneme do hrnce, přidáme 2 polévkové lžíce cukru a na vodní lázni vyšleháme hustou směs.
Krok 6: Bokem si rozpustíme kaštany a přišleháme je do směsi.
Krok 7: Máslo vyšleháme a přidáme vaječnou čokoládovou směs. Ušleháme hladký krém.
Krok 8: Druhé dvě hrsti ořechů znovu lehce opražíme na pánvi. Necháme vychladnout a umeleme je.
Krok 9: Krém naneseme na upečený korpus a po rozetření posypeme mletými opečenými ořechy. A teď už jen nechat odležet.
Zveřejněno 3. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řez s krémem z ledových kaštanů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0X8N
Moje poznámka
Řez s krémem z ledových kaštanů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0X8N
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 29 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
buchta z ledových kaštanu,
buchta s ledovými kaštany,
moučník z ledových kaštanů,
buchta s ledových kaštanů,
ledové kaštany buchta,
krémové ledové řezy,
ledove kastany,
míša řezy recept jen 2vejce,
řez z ledových kaštanů,
ledove rezy,
ledové kaštany moučník,
moučník z kaštanů,
míša řezy s ledovými kaštany,
moučník ledové kaštany,
buchta ledové kaštany,
ledove kastany recept,
buchta s kaštany,
buchta s krémem z kaštanů,
buchta z kastanu,
pařížské řezy s ledovými kaštany
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
ořechy vlašské,
jablko,
kůra kandovaná,
prášek do pečiva,
sůl,
tyčinka ledové kaštany,
máslo,
vejce,
cukr krupice,
ořechy vlašské
Komentáře (34)